Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

O ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ

....και ελπίζω εκτός από το θαύμα να έδωσε και μυαλό στον καπετάνιο... ο οποίος στην φουρτούνα φαίνεται. Από την άλλη, μπράβο στον θάλαμο που έκανε ότι έκανε.. δηλαδή?? μπορούσε να μείνει απαθής? Κατά τους δημοσιογράφους.. όσο πέφτει ο μισθός.. τόσο ανεβαίνουν τα μπράβο και οι κολακείες.
Το θέμα εδώ είναι να δούμε, τόσο ναυτίλος η θρασύς είναι ο καπετάνιος? η μήπως η πίεση του νεαρού πλοιοκτήτη και άσχετου περί τη θάλασσα τον έκαναν να ξεκινήσει?
Όσο αδαής και να είσαι, κάποιος θα είπε κάτι από τους μέσα, αλλά και ο φόβος δεν σε αφήνει να βρεθείς κόντρα στην φύση.. άρα κάτι θα έγινε.. Αν αποφάσισε μόνος του, τότε μάλλον θα πρέπει να ξεκαβαλίσει και να αράξει στην στεριά και μάλιστα υπήνεμα, διότι δεν του φταίνε σε τίποτα οι υπόλοιποι. 9 άτομα ήταν μέσα, λένε οι 2 δοκιμοι,, άρα 7.. το σύνολο οι προσοντούχοι.


ΤΕΤΆΡΤΗ, 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2012

ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ", ΠΑΡΑ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΑΡΟ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΟΥΣ , ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ. Ο ΘΑΛΑΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΕΔΕΙΞΕ, ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΠΩΣ, ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΕΡΤΕΡΟΥΜΕ!
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
BlogThis!
Μοιραστείτε το στο Twitter


Σίγουρα, ο Άγιος Νικόλας ήταν εκεί παρών , από τις 6-7 το απόγευμα μέχρι και τις 3 τα ξημερώματα, σήμερα, που αγκυροβόλησε ασφαλώς, το μικρό φορτηγό πλοίο, "Αλέξανδρος" στον υπήνεμο όρμο Καλαμίτσα της Σκύρου.
Όλοι χτες τρομάξαμε, ανησυχήσαμε και πανικοβληθήκαμε.
10 ΜΠΟΦΌΡ, ΒΌΡΕΙΟΙ, ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΊ
ΣΕ ΠΟΛΎ ΆΣΧΗΜΟ ΣΗΜΕΊΟ,
ΜΙΚΡΌ ΤΟ ΠΛΟΊΟ
ΚΑΙ ΕΠΛΕΕ ΚΑΤΑΠΑΝΩ ΣΤΟ..."ΜΑΤΙ" ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ.
ΟΛΑ ΜΕΙΟΝ.
Και σήμερα πληροφορηθήκαμε, πως, ο καπετάνιος ο Γεώργιος Χρυσός είναι μόλις 31 ετών ο ύπαρχος 24 και νέοι και οι δύο αλλοδαποί , ένας Ρουμάνος κι ένας Βούλγαρος.
Και στο "Αλέξανδρος" επιβαίνουν δύο δόκιμες καπετάνισσες, μία 19 και μία 20-23 χρόνων, οι οποίες και έκαναν το εκπαιδευτικό τους μπάρκο.
Αυτό κι αν ήταν ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΩΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΘΗΜΑ , ΚΑΠΕΤΑΝΙΣΣΕΣ !
Όλα πήγαν ευτυχώς καλά!
Η αγωνία των οικείων των ναυτικών έφθασε στο ζενίθ.
Η αγωνία και το σοκ των ίδιων των ναυτικών εύλογη και δικαιολογημένη υπήρξε μεγάλη.
Ο καπετάνιος ένοιωσε, πως δεν ήλεγχε το πλοίο κι έλεγε συνεχώς, πως επιθυμούσε να διατάξει εγκατάλειψη και να τους πάρουν τα δύο ελικόπτερα"Σούπερ-Πούμα", παντός καιρού.
Η αγωνία της στρατιωτικής ηγεσίας έφθασε στο...κόκκινο.
Όμως, οι αξιωματικοί του Θαλάμου Επιχειρήσεων έχουν γνώση, εμπειρία, φιλότιμο και μεράκι.
ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,
ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΕΙ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΩΣ"ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ",
ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΚΟΨΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ Η ΑΘΛΙΑ ΠΑΡΩΔΙΑ-ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ,
ΕΔΩΣΑΝ ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ, ΦΙΛΟΙ, ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ !
Οι 9 ναυτικοί , εκτός απο τον Αγιο Νικόλα, είχαν στο πλευρό τους και έναν Χριστιανό- τον επικεφαλής αξιωματικό του Θαλάμου, που λέγεται Χριστιανός, έναν Πάγκαλο-ευτυχώς συνωνυμία- και τον Σαρηγιάννη.
Και όλοι οι υπόλοιποι στον Θάλαμο επαρκείς, ετοιμοπόλεμοι, γνώστες και αψογοι σε χειρισμούς, σε διαχείριση κρίσης, σε ψυχολογική στήριξη καπετάνιου και πληρώματος, σε συνεργασία με τους ναυτικούς και τελικώς στην καθοδήγηση του 31χρονου πλοιάρχου να οδηγήσει το καράβι κάτω από την Σκύρο , στην Καλαμίτσα, για να είναι ασφαλείς ναυτικοί και φορτηγό πλοίο.
Και όλοι νοιώσαμε ανακούφιση, χαρά και γαλήνη, όταν το πλοιο πήρε τον δρόμο για τον όρμο και όταν αγκυροβόλησε εκεί, στις 3 παρά, τα ξημερώματα!
Και η φίλη, η Ματίνα Νταφούλη έστειλε επιστολή στο peiratiko reportaz και τους ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν σε αυτό τον άθλο, γιατί στο πλοίο κάνει το δεύτερο εκπαιδευτικό της ταξίδι , η κόρη της, η καπετάνισσα, Λιάνα.
Η εταιρεία είναι η "GOLDEN SEA WAYS Shipping Companies",με έδρα τον Βόλο, όπου και θα κατέπλεε, τειλκά το φορτηγό, που είχε αποπλεύσει, φορτωμένο με αλάτι απο την Μυτιλήνη.
Αναρτηθηκε απο ΠΟΠΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ στις 11:03

Δεν υπάρχουν σχόλια: