Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΝΟ: "Απαράδεκτη η ένταξη του ΝΑΤ στο ΙΚΑ ΤΕΑΜ"

....αφού τα έχουν αφήσει όλα έρμαια, έρχονται εκ των υστέρων να κάνουν και αντίσταση της πλάκας.. ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ.. ΜΠΛΑΜΠΛΑΜΠΛΑ.. μα καλά δεν βαρέθηκαν?? ακούν τι λένε, και πότε το λένε?? μάλλον έχουν χάσει προ πολλού την επικοινωνία...

Πάλι καλά αφού δεν κρατηθήκατε , και αποφασίσατε ότι είναι απαράδεκτη η ένταξη του νατ σε άλλο φορέα. Τι σόι συνδικάτο είναι αυτό?? και μάλιστα ομοσπονδία της κακιάς ώρας. Ελπίζω να τους στείλατε και λουκουμάδες για να μην στενοχωρηθούν από τις απόψεις σας. α ρε σομαλία που σας χρειάζετε..


Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΠΝΟ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Διοίκηση της ΠΝΟ στη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή της, με αφορμή τη συζήτηση κατά την αυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ), θέματος που αφορά τη «Διάθεση Εγκαταστάσεων Ν.Ι.Ε.Ν. στα Μελίσσια Αττικής ιδιοκτησίας ΝΑΤ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ – Γεν. Δ/νση Αττικής, Δ/νση Αστυν./επιχ./σεων Αττικής ΕΚΑΜ» ομόφωνα κατέληξε στα παρακάτω.

1. Εκφράζει την κάθετη αντίθεσή της στην επιχειρούμενη από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΑΤ και τις Υπηρεσίες του διάθεση των εγκαταστάσεων του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Εμπορικού Ναυτικού στην Ελληνική Αστυνομία, πράγμα που αντίκειται προς την κείμενη νομοθεσία - με ισχύ περισσότερο από μισό αιώνα - σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται η κατά χρήση παραχώρηση του χώρου του Ν.Ι.Ε.Ν. προκειμένου να επαναλειτουργήσει «για τον σκοπό για τον οποίο συνεστήθη». Κάθε άλλη διάθεσή του για σκοπούς αλλότριους είναι παράνομη, επισημαίνοντας τις ευθύνες των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΑΤ και όχι μόνο.

Απαίτηση της Διοίκησης της ΠΝΟ παραμένει η επαναλειτουργία του Ν.Ι.Ε.Ν. για τους Έλληνες ναυτεργάτες, εν ενεργεία και συνταξιούχους και η αξιοποίησή του αποκλειστικά και μόνο για τους σκοπούς για τους οποίους ιδρύθηκε.

2. Επαναλαμβάνει και επαναβεβαιώνει την κάθετη αντίθεσή της στις απάνθρωπες, ανάλγητες και άδικες μεθοδεύσεις των αλλεπάλληλων περικοπών συνταξιοδοτικών και κοινωνικοασφαλιστικών κεκτημένων στα πλαίσια του Εφαρμοστικού Νόμου για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο (Ν.3968/2011) και ειδικότερα του άρθρου 44

3. Θεωρεί απαράδεκτη και εξωπραγματική την ένταξη του ασφαλιστικού φορέα των Ελλήνων ναυτεργατών, του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου, του αρχαιότερου ασφαλιστικού θεσμού στη χώρα μας, με διάρκεια ζωής 150 χρόνων, στο ΙΚΑ ΤΕΑΜ, με έναρξη εφαρμογής την 01-01-2013 (Ν. 3863/2010, άρθρο 27).

Ακόμη, καταγγέλλει απερίφραστα την προωθούμενη υπαγωγή του Οίκου Ναύτου σε άλλο υπό σύσταση φορέα, τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ, αγνοώντας τις ιδιαιτερότητες και την ιδιομορφία του ναυτικού επαγγέλματος τις οποίες ανεγνώρισε η κείμενη νομοθεσία με ξεχωριστές νομοθετικές ρυθμίσεις που το διαφοροποιούν ουσιαστικά από εκείνες της χερσαίας εργασίας.



ΑΚΤΗ ΜΙΑΟΥΛΗ 47-49, 185 36
Τηλ.: (210) 42 92 958-59, 42 92 642, 42 92 967, Fax: (210) 42 93 040
gram@pno.gr – www.pno.gr


4. Τέλος, υπογραμμίζει την ανάγκη ενδυνάμωσης όλων των μορφών αγώνων και κινητοποιήσεων, που απεφάσισε η Διοίκηση της ΠΝΟ στην συνεδρίασή της την 30-08-2011 ενάντια στα βάρβαρα και αντεργατικά μέτρα της Κυβέρνησης, που κατεδαφίζουν εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά ελάχιστα που αποκτήθηκαν με την εισαγωγή πολύτιμου ναυτιλιακού συναλλάγματος, σε αναγνώριση της προσφοράς του Έλληνα ναυτεργάτη – εν ενεργεία και συνταξιούχου – στην δημιουργία της άλλοτε μεγάλης ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας.

Η Διοίκηση της ΠΝΟ και οι Έλληνες ναυτεργάτες βροντοφωνάζουν:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Ν.Ι.Ε.Ν.,

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: