Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Δ.Καρύδης: «Στη Ναυτιλία επαγγελθήκαμε μεγάλες αλλαγές αλλά αποτύχαμε…»

....ας πουν κάποια φορά και τα αυτονόητα, διότι μας έχουν τρελλάνει στις παρεμβάσεις για την σωτηρία... της ψυχής μας.



Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011 marinews.gr

- ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

«Κύριε Πρόεδρε,
Αναμφισβήτητα, η 21η Ιουλίου είναι μια σημαντικότατη συμφωνία για την σταθερότητα και την προοπτική της εθνικής μας οικονομίας, το παρόν και το μέλλον της χώρας.
Μπαίνουμε στο φθινόπωρο, τη νέα περίοδο και πρέπει να προσέξουμε πολύ:
- Το κλίμα στην κοινωνία είναι πολύ βαρύ. Η εμπιστοσύνη των πολιτών, των δικών μας ψηφοφόρων προς την παράταξή μας ολοένα και μειώνεται.
- Υπάρχει ένα γενικότερο κλίμα ανασφάλειας.
- Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε πάρει πολύ επώδυνα και σκληρά μέτρα, για την σωτηρία της χώρας.
Κάθε φορά όμως που επιβάλλονται νέα μέτρα με αποδέκτες τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες. Που οι έχοντες και κατέχοντες συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν και να παραοικονομούν τότε η κοινωνική δικαιοσύνη στα μάτια των πολιτών δεν είναι ορατή. Αυτό που ακούμε καθημερινά είναι ότι «δεν αντέχουμε άλλο».
Τα χθεσινά μέτρα που ανακοινώθηκαν πρέπει να έχουν ακόμη βαρύτερο τίμημα για τις μεγάλες ιδιοκτησίες. Άλλωστε εκεί μετουσιώνεται η δράση της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής διαχρονικά.


Η αντιμετώπιση της ανεργίας, η ανάπτυξη και η αλλαγή στο κράτος από εφιάλτες πρέπει να γίνουν μεγάλες ευκαιρίες για το λαό μας και τη νεολαία.
Η πολιτική μας απόδοση σε αυτούς τους τομείς είναι κατώτερη των περιστάσεων.
Χρειάζονται γρήγορα, αποφασιστικά και αποτελεσματικά βήματα. Να πιεσθούν οι τράπεζες, να γίνει συμφωνία με την ένωση τραπεζών για την οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων που εντάσσονται στον αναπτυξιακό νόμο και το ΕΣΠΑ. Να μην συναντούν «τείχος» στο τραπεζικό σύστημα.
Να προχωρήσουν γρήγορα τα προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανεργίας με διαφάνεια και αξιοκρατία.
Να ξεκαθαρίσουμε με ειλικρίνεια και πλήρη καθαρότητα την εφαρμογή του μοντέλου εργασιακή εφεδρείας. Να μην έχουν το φόβο οι εργαζόμενοι πολλών χρόνων ότι πετιούνται στο δρόμο.
Κύριε Πρόεδρε,
Ως νέος βουλευτής απογοητεύομαι όταν δεν υλοποιούνται τα αυτονόητα.
Δώσαμε τις μεγάλες μάχες για την αλλαγή και την αναβάθμιση της Δευτεροβάθμιας και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τις συγχωνεύσεις των σχολείων παρά τις λυσσαλέες αντιδράσεις από δεξιά και αριστερά και την πατήσαμε με την υπόθεση των βιβλίων.
Στη Ναυτιλία επαγγελθήκαμε μεγάλες αλλαγές αλλά αποτύχαμε στην υλοποίηση ενός σχεδίου που εφαρμόστηκε με προχειρότητα και μεγάλες καθυστερήσεις. Οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές πρέπει να προχωρήσουν με συνέπεια, σταθερότητα χωρίς μπρος-πίσω. Είναι όμως ανάγκη και εμείς να υλοποιούμε την πολιτική μας αφουγκραζόμενοι τις αγωνίες των πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: