Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ

Μαριν νιουζ
Ο όμιλος Louis αντιμετωπίζει και δικαστικές περιπέτειες με το ΝΑΤ Η διοίκηση του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου δεν έχει αποδεχθεί μέχρι σήμερα την ισχύ του νόμου Κεφαλογιάννη με αποτέλεσμα να κινηθεί δικαστικά εναντίον του ομίλου για την διεκδίκηση της καταβολής των εισφορών.

Μάλιστα όπως επισήμαναν στη «Ν» στελέχη της εταιρείας, η διατήρηση ελλήνων ναυτικών, εκτός των αξιωματικών γεφύρας και μηχανής που θα παραμείνουν, στα πλοία του ομίλου εξαρτώνται άμεσα από τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης με το ΝΑΤ.

Η ΠΕΝΕΝ

Παράλληλα η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού σε χθεσινή ανοικτή επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η μοναδική εταιρεία με κρουαζιερόπλοια ελληνικής σημαίας ανακοίνωσε ότι θα υποστείλει την ελληνική σημαία και πρόκειται να βάλει σημαία Μάλτας και στο εξής δεν πρόκειται να προσλάβει έλληνες ναυτεργάτες».

Αναφορικά με τον νόμο για την άρση του καμποτάζ η ΠΕΝΕΝ επισημαίνει: «Τώρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί τα προγράμματα για την περίοδο 2011-2012 κανένα από τα κρουαζιερόπλοια των πολυεθνικών δεν επέλεξε την χώρα μας ως αφετηρία για την εκτέλεση κρουαζιέρας».

Η ΠΕΝΕΝ ζητά από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να διασφαλισθεί η ελληνική σημαία στην κρουαζιερόπλοιο ναυτιλία, να εξασφαλισθεί η εργασία των Ελλήνων Ναυτεργατών με συγκροτημένα δικαιώματα.

Οι τρίτες σημαίες

Η δικαστική διαμάχη του ομίλου Louis με το ΝΑΤ είναι πολύ πιθανό να λειτουργήσει και ως αντικίνητρο για την πρόσληψη ελλήνων ναυτικών και για τα υπό τρίτες σημαίες κρουαζιερόπλοια, που θα θελήσουν να υπογράψουν σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο όπως προβλέπει ο νόμος για την άρση του καμποτάζ.

Και αυτό γιατί ως κίνητρο έχει και την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των ναυτικών στο ΝΑΤ, σύμφωνα με το νόμο του 2005. Νόμο που όμως μέχρι τώρα δεν αναγνωρίζει το Ταμείο, και διεκδικεί τα ποσά αυτά από την εταιρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: