Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Εφοπλιστής… εισέπραξε πλέον των 18.000 ευρώ από τον ΕΛΟΕΝ με εικονική ναυτολόγηση

... καλά γιατί δεν λέτε το όνομα του? η ξεφτίλα είναι στην ένωση που τον έχει πρόεδρο.
όλα τα άλλα τι είχες Γιάννημ τ' είχα πάντα. Η ΕΔΕ έχει καταντήσει Εδέμ, παράδεισος διότι μετά από αυτή εξαγνίζεσαι. Και λοιπόν εδε να κάνει τί? ο ναυτολόγος τα χαρτιά ελέγχει, ήταν κανονικά έβαζε τζίφρα. Οι άλλοι δεν πήρανε χαμπάρι τίποτα? Μήπως τους ένοιαζε? από άλλο ταμείο παίρνουν σύνταξη.. Θυμάμαι τον συγχωρεμένο τον Αντώνη... , μου λέει μια μέρα έλα να δεις... και μου δείχνει ένα βιβλιάριο οίκου ναύτου, το όνομα μεγάλου και τρανού καραβοκύρη. Μου λέει καλά δεν ντρέπονται τόσα λεφτά έχουν. Αυτό έγινε πριν 30 χρόνια. Λοιπόν μην κάνετε τις παρθένες, γιατί ούτως η άλλως μας έχουν ξεπαρθενιάσει άλλοι. Η καμήλα δεν κοιτάει την καμπούρα της....και εννοώ βεβαίως το Λ.Σ.
Ελπίζω να μην είναι κανείς μπλεγμένος, από αυτούς που ξημεροβραδιάζονται να καταγγέλουν το σώμα...

Εφοπλιστές, μπαρκάρουν τα φυλλάδιά τους, εισπράτουν τα οικογενειακά επιδόματα των ναυτικών, πληρώνουν μειωμένη εφορία και το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων απλά ...κοιμάται, τους καλύπτει  ή αδιαφορεί;

Της  Θεοδοσίας  Κοντζόγλου

Πολιτικοί, λιμενικοί, γιατροί ακόμα και δικαστικοί φαίνεται να έχουν εμπλοκή εκούσια ή ακούσια σε σειρά παράνομων πράξεων που φέρεται να διέπραξε γνωστότατος επιχειρηματίας του Πειραιά.   Ο συγκεκριμένος σύμφωνα με το μηχανογραφικό της Υπηρεσίας Ναυτικών Μητρώων, εμφανίζεται ως «ναυτικός» που υπηρέτησε σε διάφορα πλοία τα τελευταία 20 χρόνια.  Και πέρα από το γεγονός ότι σε τρία χρόνια θεμελιώνει δικαίωμα συνταξιοδότησης από το ΝΑΤ,  σύμφωνα με πληροφορίες, εισέπραξε παρανόμως τα οικογενειακά επιδόματα από τον ΕΛΟΕΝ.  Συνολικά εκτιμάται ότι οικειοποιήθηκε περισσότερα από 18.000 ευρώ, πράγμα για το οποίο συγκλήθηκε εκτάκτως το Δ.Σ. του Οργανισμού στις 30 Νοεμβρίου 2010.

 Περιέργως, ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης, όταν πριν από μερικές ημέρες ενημερώθηκε για το θέμα, απαξίωσε να ασχοληθεί, το υποβάθμισε και εξέφρασε την άποψη ότι πρόκειται για …κακόβουλες διαδόσεις.  Το ρεπορτάζ όμως βεβαιώνει ακριβώς το αντίθετο, αφήνοντας εκτεθειμένο τον υπουργό.

Σύμφωνα μάλιστα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες ο επιχειρηματίας ο οποίος σχετίζεται με τη Ναυτιλία, πραγματοποίησε εικονική ναυτολόγηση για σειρά ετών με την ανοχή ή και την συγκάλυψη Υπουργών, Αρχηγών Λ.Σ., Ανώτερων αξιωματικών Λιμενικού και πολιτικών υπαλλήλων και φυσικά και  προέδρων Οργανισμών, ιατρών και δικαστικών οργάνων.


Στο παροπλισμένο «Αιολος Κεντέρης»
Κάποια δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας στον ηλεκτρονικό Τύπο προ ημερών, υποχρέωσαν τον εν λόγω επιχειρηματία, να σπεύσει και να «απολυθεί» από το παροπλισμένο πλοίο «Αίολος Κεντέρης» στο οποίο ήταν «ναυτολογημένος»,  τους τελευταίους μήνες.  Η απόλυση του έγινε στις 23 Νοεμβρίου 2010.   Απορίας άξιο είναι πως πραγματοποιήθηκε η απόλυση του «ναυτικού» χωρίς τη φυσική του παρουσία, όπως επιβάλλεται από τη νομοθεσία.  Σύμφωνα με πληροφορίες τη συγκεκριμένη απόλυση, αρνήθηκε να υπογράψει ο πλοίαρχος του πλοίου.
Η συνέχεια στο nextok.blogspot.com

ΚΑΛΑ ΠΕΣΤΕ ΤΟΥ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ, ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΜΩΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια: