Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Θ.Δρίτσας: «Ανεξέλεγκτη εκπομπή αερίων ρύπων από τα πλοία»

...εμμονή που την έχει ο Κος Δρίτσας...
Είμαι βέβαιος , ότι θα βλέπει τα μπλε του Αργοσαρωνικού και τα ρορο στο Κερατσίνι τι βγάζουν , και δεν ασχολείται κανείς. Βάζουν κάποιο πρόστιμο? πάντως απόγευμα που έχουν αναχώρηση, το τοπικό τμήμα παίζει τέτρις, και πασιέντζα.

Κάντε μια βόλτα στο λιμάνι, το βραδάκι με τις αναχωρήσεις να δείτε πως μαυρίζει ο Πειραιάς?
Καλά με το αιώνιο μποτιλιάρισμα πέριξ του λιμανιού τι να πεις?
Ο ολπ όμως από εξαγγελίες έργων πάει καλά. Αφού δεν μπορεί να κάνει κάτι με τα παπόρια που βρομίζουν, σου λέει ας το κάνω πράσινο το λιμάνι, για να έλθει στα ίσια του.
Έκαναν τον περιφερειακό, αλλά μισό. Για να πας από την ιχθυόσκαλα στο Σχιστό, σου βγαίνει το ηλιέλαιο..


MARINEWS


undefinedΕπίκαιρη ερώτηση προς τον κ. Υπουργό
Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων & Αλιείας και την κ. Υπουργό Περιβάλλοντος με θέμα: «Η πρόσθετη επιβάρυνση της ατμόσφαιρας από τους αέριους ρύπους των πλοίων πολλαπλασιάζει τους κινδύνους για την υγεία των κατοίκων του Πειραιά» κατέθεσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θ.Δρίτσας.

Ειδικότερα αναφέρει:
«Ο Πειραιάς είναι μα πόλη με πολύ υψηλό βαθμό ρύπανσης που προκαλείται από πολλαπλές αιτίες με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται συστηματικά το αστικό περιβάλλον. Στη μεγάλη κυκλοφοριακή επιβάρυνση που υφίσταται η πόλη από την εσωτερική της λειτουργία προστίθεται και η διαμπερής κυκλοφορία πολύ μεγάλου αριθμού οχημάτων κάθε είδους η οποία συνδέεται με τη λειτουργία του λιμανιού. Όμως η πόλη έχει συγκοινωνιακά παραμεληθεί από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών και οι υποδομές καθυστερούν δραματικά. Τα μέσα σταθερής τροχιάς (ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ) όλο και περισσότερο αργούν να φτάσουν στην πόλη, οι υποδομές των ΗΣΑΠ καθυστερούν επίσης και σοβαρές κυκλοφοριακές παρεμβάσεις δεν υπάρχουν.
Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η ανεξέλεγκτη εκπομπή αερίων ρύπων από τα πλοία τόσο της ακτοπλοΐας όσο και της εμπορικής ναυτιλίας, χωρίς οι κρατικές Υπηρεσίες να είναι σε θέση να ελέγξουν και να εφαρμόσουν ακόμα και την ισχύουσα ελλιπή νομοθεσία. Από όλα αυτά η υγεία των κατοίκων του Πειραιά επιβαρύνεται υπέρμετρα και απειλείται.
ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Σε ποια μέτρα προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση και ο ΟΛΠ προκειμένου να περιοριστούν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην πόλη του Πειραιά από την εκπομπή των αερίων ρύπων των πλοίων και γενικότερα από τη λειτουργία του λιμανιού και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή τους;
2. Ποια είναι η θέση της Ελληνικής κυβέρνησης ως προς την εφαρμογή της Οδηγίας 2005/33 αναφορικά με τη χρήση ντίζελ με χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο από τα πλοία και ειδικότερα ως προς τις εξαιρέσεις που προβλέπονται για την εφαρμογή της από Ελληνικά πλοία μέχρι το 2012;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: