Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ας το επιλύσουν....διαφορετικά....μαύρα μεσάνυχτα !!!l

Το τζόβενο που έγραψε τα παρακάτω, ας είχε διαβάσει την προηγούμενη ανάρτηση στο ίδιο μπλογκ, για να δούμε αν θα είχε τη ίδια γνώμη.
Στο μαύρα μεσάνυχτα συμφωνώ, έτσι είναι για χρόνια και έτσι το θέλουν..

Το λιμενικό να κάνει την διοίκηση της εμπορικής ναυτιλίας, και ταυτόχρονα να την ξεφτιλίζουν.
Αυτοί είστε αυτά θέλετε
διαβάστε παρακάτω τι θέλει ο γράφων, και παρακάτω τι έκαναν τα μαγκάκια της διοίκησης στην Σάμο..

Προς: peiratikoi@yahoo.gr
επιστολή προς πειρατικό.

ΠΕΡΙ ΕΜΜΟΝΩΝ !!!!!!!!!
Απάντηση στο σχόλιο «περί εμμονών» ..

Ας γίνει επιτέλους κατανοητό και ιδιαίτερα από εκείνους, που έχουν ή νομίζουν ότι έχουν ή έχουν και δεν το γνωρίζουν θεσμικό ρόλο, ότι τα προβλήματα, το μπάχαλο, δηλαδή, που δημιουργήθηκε στην ελληνική εμπορική ναυτιλία, δεν οφείλεται στην αυτή καθ' αυτή κατάργηση ή διάλυση του πρώην Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας (ΥΕΝ), αλλά στην «μερική ή ολική» αφαίρεση από το Λιμενικό Σώμα των διοικητικών αρμοδιοτήτων της ναυτιλίας, που από το έτος 1919, ασκούνται από αυτό, τόσο με τις κεντρικές Υπηρεσίες (Διευθύνσεις πρώην ΥΕΝ, αποστολές και γραφεία εξωτερικού) όσο και τις Λιμενικές Αρχές Εσωτερικού και Εξωτερικού (Κεντρικά Λιμεναρχεία, Λιμεναρχεία, Υπολιμεναρχεία, Προξενικά Λιμεναρχεία).
Οποιαδήποτε επανασύσταση του ΥΕΝ είτε ως Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων. είτε ως ..... , χωρίς την ένταξη σ' αυτό του συνόλου του Λ.Σ., με Αρχηγείο ή χωρίς Αρχηγείο, ασφαλώς δεν θα επιλύσει το πρόβλημα, που εδώ και έντεκα μήνες υφίσταται, αλλά θα επιτείνει, μεγεθύνοντάς και αυξάνοντας τα προβλήματα για την ίδια την Εμπορική Ναυτιλία και κατ' επέκταση και την ελληνική οικονομία.
Οι σκέψεις για «μετεγγραφή» ή «δανεισμό» ή «παραχώρηση με υποσχετική» των στελεχών του Λιμενικού Σώματος στο νεοσύστατο Υπουργείο θυμίζουν ομάδες ποδοσφαίρου που δανείζουν και παραχωρούν με υποσχετική ποδοσφαιριστές.
Οι σκέψεις αυτές στερούνται σοβαρότητας, είναι τουλάχιστοναστείες, προκαλούν γέλιο και αποδεικνύουν την προχειρότητααυτών που τα ισχυρίζονται ή τα εκστομίζουν.
Οι αποδέκτες (πλοιοκτήτες, εφοπλιστές, ναυτεργάτες, κάτοικοι μικρών και μεγάλων νησιών) των διοικητικών υπηρεσιών, που πρόσφερε όλα αυτά τα χρόνια το Λιμενικό Σώμα έχουν εκφρασθεί, εδώ και καιρό και εξακολουθούν να εκφράζονται για τη αναγκαιότητα άσκησης της διοικήσεως της εμπορικής ναυτιλίας από το Λιμενικό Σώμα.
Αυτοί, που δεν ακούν ή κάνουν, πως δεν ακούν και δεν θέλουν να καταλάβουν είναι αυτοί, που δημιούργησαν αυτό το μπάχαλο, γιατίγια μπάχαλο πρόκειται.
Αυτό είναι το πρόβλημα, απλό και εύκολο.
Η λύση.
Επαναφορά του συνόλου των Υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος στο νεοσύστατο Υπουργείο και ανάθεση και πάλι της διοίκησης της Ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας στο Λιμενικό Σώμα. 

Επιτέλους,
Ας το κατανοήσουν και ας το επιλύσουν.

Διαφορετικά, Μαύρα μεσάνυχτα !!!!!
ΣΥΜΦΩΝΟΎΜΕ  κύριε της διοίκησης ( τρομάρα σου ), ΑΛΛΑ ΑΣ ΔΙΑΒΑΖΑΤΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΠΛΟΓΚ ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΣΑΣ....

ΔΕΥΤΈΡΑ, 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2010

ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΕΝΤΙΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΓΡΑΦΟΥ ΣΑΜΙΩΤΗ-ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠτΠ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΣΑΜΟΥ;;;;;


Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΙΣΧΟΣ...!!!
Αλήτικη επίθεση και απόπειρα ξυλοδαρμού σε βάρος του ναυτιλιακού συντάκτη Γιάννη Νέγρη με την συμμετοχή Λιμενικών!!! 

"Σαμιακή ΓΝΩΜΗ"
"Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ"
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ    - Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΚΑΙ Ο ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΣΑΜΟΥ κ. ΜΕΤΑΞΑΣ!

ΑΜΕΣΗ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΣΑΜΟΥ!


Φαίνεται πως για κάποιους τα ρεπορτάζ του Γιάννη Νέγρη είναι "ψύλλος στον κόρφο τους" και έτσι αποφάσισαν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους!
Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι, ο συνάδελφος δημοσιογράφος και ναυτιλιακός συντάκτης Γιάννης Νέγρης, εξερχόμενος από το σπίτι του στην πόλη της Σάμου και κατευθυνόμενος πεζός προς το αυτοκίνητό του δέχθηκε φραστική επίθεση από μια παρέα που τα "έπινε" σε παρακείμενο καφενείο με ακατονόμαστες φράσεις και απειλές!
Χωρίς να δώσει καμία απολύτως σημασία μπήκε στο αυτοκίνητό του και με αυτό έφτασε έξω από το καφενείο προσπαθώντας να διακρίνει τα πρόσωπα που του έκαναν αυτή την επίθεση.

Τότε σαν μαινόμενος ταύρος ένας εξ αυτών (Αντώνης Μιχαήλ ελαιοχρωματιστής) ) και σπάζοντας ένα μαρμάρινο τραπέζι του καταστήματος, του επιτέθηκε από το ανοιχτό παράθυρο του αυτοκινήτου με διάφορες φράσεις και ύβρεις και προσπαθούσε να χειροδικήσει σκίζοντάς του την μπλούζα!!!
Έκπληκτος ο δημοσιογράφος βγήκε από το αυτοκίνητό του προσπαθώντας να καλέσει την αστυνομία και επιχειρούσε να καταλάβει τον λόγο της επίθεσης αυτής!
Ταυτόχρονα η υπόλοιπη παρέα αποτελούμενη από Λιμενικούς και άλλους φίλους, είχε φτάσει έξω από το αυτοκίνητο, με μερικούς εξ αυτών να προσπαθούν να συγκρατήσουν τον επιθετικό φίλο τους και κάποιους άλλους να τον παροτρύνουν να χτυπήσει τον Γιάννη Νέγρη!!!

Ταυτόχρονα μεταξύ αυτών ένα στέλεχος του Λιμενικού Σώματος που αναγνώρισε ο δημοσιογράφος, ο κ. Μιτελέκας Νικόλαος σπρώχνοντας τον, του έλεγε, "φύγε ρε μαλάκα" "φύγε από εδώ μη σε σακατέψουμε" "τον βλέπεις, αν τον αφήσουμε θα σε διαλύσει" κ.α.!!! 
Όταν τελικά κατέφθασαν 2 περιπολικά της αστυνομίας. οι Λιμενικοί και κάποιοι από την παρέα έσπευσαν να εξαφανιστούν στα γύρω στενά!
Στην προσαγωγή που έγινε στο Αστυνομικό τμήμα μεταξύ αυτών ήταν και ο κ. Χατζημιχάλης Γιώργος που είναι υιός του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βαθέος και ζητούσε να θεωρηθεί το επεισόδιο λήξαν.
Ο Γιάννης Νέγρης απαίτησε από τον πρώτο που του επιτέθηκε (Μιχαήλ) να του ζητήσει συγνώμη για αυτή την επίθεση που έγινε , ώστε να θεωρηθεί λήξαν το επεισόδιο και να μην δοθεί συνέχεια.
Κάτι που έγινε και ο κ. Μιχαήλ Αντώνης ζήτησε συγνώμη και δικαιολόγησε την συμπεριφορά του αυτή μπροστά στους αστυνομικούς στο ποτηράκι παραπάνω που είχαν πιει με την παρέα του!!!

Αφού κατεγράφη το γεγονός στο βιβλίο συμβάντων της Αστυνομίας και επιφυλασσόμενος ο Γιάννης Νέγρης για περαιτέρω ενέργειες, άρχισε να ψάχνει την αιτία αυτής της επίθεσης.
Τότε διαπίστωσε πως ένας εξ αυτών ήταν ο παραπάνω λιμενικός και όπως αποδείχθηκε είναι γαμπρός του κ. Χατζημιχάλη και σύζυγος της κόρης του Άννας Μαρίας όπου παλαιότερα ο δημοσιογράφος είχε καταγγείλει με άρθρα του πως σαν υπάλληλος της Νομαρχίας (η κ. Χατζημιχάλη) έκανε είσπραξη εκ μέρους των Τούρκων λιμενικών τελών χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα.
Ένα άλλο γεγονός είναι πως κάποια ρεπορτάζ που αφορούν το λιμενικό σώμα κάποιους λιμενικούς τους έχουν ενοχλήσει και φαίνεται πως αποφάσισαν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.
Να σημειωθεί πως η σύζυγος του κ. Μιχαήλ έχει κατά καιρούς υπάρξει και συνάδελφος στην Νομαρχία Σάμου της κας Χατζημιχάλη, ενώ έχει και αδελφό που είναι λιμενικός και εξετάζεται αν ήταν μέσα στην συμπλοκή!

Το θέμα κινήθηκε από τον Γιάννη Νέγρη σήμερα το πρωί με γνωστοποίηση-αναφορά στο υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσή, στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος αλλά και στον Λιμενάρχη Σάμου ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για τις τυχόν πειθαρχικές συνέπειες που μπορεί να έχουν οι εμπλεκόμενοι λιμενικοί!
Σήμερα το μεσημέρι ο Λιμενάρχης Σάμου κ. Μεταξάς επικοινώνησε αμέσως με τον δημοσιογράφο, του ζήτησε συγνώμη για το επεισόδιο και του υποσχέθηκε πως θα κάνει όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την τιμωρία όσων έχουν εμπλακεί!
Αυτό που είναι σίγουρο και πρέπει να εξεταστεί από το Λιμεναρχείο Σάμου είναι για ποιο λόγο οι Λιμενικοί που βρέθηκαν στο σημείο άσχετα αν έκαναν την επίθεση ή όχι... δεν γνωστοποίησαν την ιδιότητά τους όπως ορίζεται από τον σχετικό νόμο;
Οι πληροφορίες που έχουμε είναι πως ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου ήταν και αξιωματικός της αστυνομίας που περνούσε τυχαία από το σημείο!
Εμείς εκφράζουμε συναδελφικά την ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΣ για αυτή την ενέργεια των λιμενικών και του πολίτη και περιμένουμε με μεγάλη αγωνία να δούμε τις ενέργειες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Λιμεναρχείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: