Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΕΝ....

Άρθρο 
του Μιχάλη Λάμπρου
γενικού διευθυντή της Majestic International Cruises, αντιπροέδρου ΣΕΕΝ κλάδου κρουαζιεροπλοίων. 
Δημοσιεύθηκε στη Ναυτεμπορική  23-08-2010, εγώ το αλίευσα από το marinews

...αφού αναφέρεται στις γνωστές του θέσεις για το πρώην ΥΕΝ, διαβάζω το παρακάτω....

Παράλληλα τα μηνύματα που φτάνουν από τις γραμμές των οχηματαγωγών που δραστηριοποιούνται στη γραμμή της Ιταλίας είναι εξ ίσου απογοητευτικά. Αδύνατος ο ανταγωνισμός των Ελλήνων με το ξένο και ιδιαίτερα με το ιταλικό οχηματαγωγό. Ποιος σκέφτηκε όλα αυτά τα προβλήματα; Ποιο από τα δύο υπουργεία που υποτίθεται ότι έχουν διαδεχτεί το πρώην ΥΕΝ ασχολήθηκε πραγματικά για τη λύση όλων αυτών των προβλημάτων; Δυστυχώς κανένα.


Στην αγορά λοιπόν που τα Ελληνικά έσκιζαν, τώρα δεν μπορούν να ανταγωνισθούν το Ιταλικό, βρέ πως αλλάζουν οι καιροί?  τι έγινε που δεν το πήρατε πρέφα κύριοι?
Και για ποιο Ιταλικό μιλάτε? μήπως την Μινόαν? έχετε χάλια μαύρα, αλλά δυστυχώς επειδή λίγοι τα λένε με το όνομα τους βρίσκονται στο περιθώριο..
Δεν μπορείτε λοιπόν να ανταγωνιστείτε το Ιταλικό, επειδή εκείνοι ελεύθερα βάζουν κοινοτικούς... ψιλοτριτοκοσμικούς δηλαδή, όσο αφορά την ναυτική εργασία., ενώ εσείς εδώ δεν μπορείτε.
Καλά θα ήταν να λέγατε στον  Λου, να αγοράσει κανένα βαπόρι, και μετά να μιλάγατε για το ποιος φταίει, και τι... μέσα στην Ελλάδα με Ελληνικές σημαίες υπάρχουν πληρώματα κοινοτικά και τρίτα, και οι Έλληνες κάνουν κολεγιά  στην ανεργία μπας και τους βρούν καμμιά δουλειά.


Πάντως είναι περίεργο, αφού απο το στασίδι που βρίσκεστε δεν περνάει το Άγιο πνεύμα.


Μια ζωή... άλλα λόγια να αγαπιόμαστε

Δεν υπάρχουν σχόλια: