Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ Η ΑΠΛΑ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ

....η απάντηση του Πλοιάρχου στο σχόλιο με βρίσκει σύμφωνο.

Αλλά, κάποιος με 40 χρόνια υπηρεσία στην κουβέρτα.. για να αποκαλεί τους σημερινούς ναυτικούς γιαλαντζί,  μάλλον κάτι θα ξέρει το οποίο δεν είναι και μακριά από την πραγματικότητα, όσο αφορά τα πασατζέρικα και μόνο.
Κάποτε, μόνο η αφρόκρεμα κυκλοφορούσε στα ποστάλια, όλοι από τα ποντοπόρα
Βέβαια, στο σχόλιο τους παίρνει όλους η μπάλλα  και μάλλον είναι άδικο
Φαντάζομαι ότι ο γράφων θα είχε άλλα στο μυαλό του, εκτός και αν είναι παπαγαλάκι... γιατί οι ναυτικοί γνωρίζουν μόνο τους γλάρους.

Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010 Τρωκτικό

"Πoιοί ναυτικοί;"


"Πλάκα μας κάνετε ? ποιών ναυτεργατών ? δείξτε μου ένα και μόνο ναυτεργάτη από αυτούς
που παριστάνουν τους νατικούς...
Δεν υπάρχει κανένας..Οι ναυτικοί μας τελείωσαν.. παρτε το...



χαμπάρι..Είναι γνώρισμα της εποχής που ζούμε..Οσοι απέμιναν,είναι ναυτικοί "γιαλατζι" , όχι τίποτα άλλο, αλλά για να λέμε τα πράγματα με τό όνομά τους..
Ενας απόμαχος της θάλασσας με 40 χρόνια κουβέρτα.."


... και η απάντηση

Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010

Απάντηση στo "Πoιoι ναυτικοί;"


"Λυπάμαι για τον «συνάδελφο» αν μπορείς να τον ονομασεις έτσι που εμείς οι «γιαλαντζι» ναυτικοί υπάρχουμε ακόμη και από αυτά που πληρώνουμε εμείς οι «γιαλαντζι» αυτός έχει σύνταξη. Λυπάμαι που εμεις η 2η βιομηχανία της ελλαδος (ναυτιλία) μας έχουν απαξιώσει τόσο. Εμείς οι «γιαλαντζι» που επανδρωνουμε τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο της...

υφηλίου, εμείς ανεξάρτητου ειδικότητας (κουβερτας η μηχανής) που κρατάμε ψηλά την σημαία μας, εμείς οι τελευταίοι που προσπαθούν να κρατήσουν όσους Έλληνες μείνανε στο επάγγελμα. Και όσο για τον κύριο «συνάδελφο» με βάση αυτά που γράφει σχετικά με 40 χρόνια κουβέρτα η Μονή σχέση που μπορεί να έχει με την κουβέρτα είναι η κουβέρτα του κρεβατιου του.
 Ένας από τους χιλιάδες περήφανους Έλληνες πλοιαρχους εν ενέργεια."


Δεν υπάρχουν σχόλια: