Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

ΝΕΩΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ Ε/Γ Ο/Γ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

.. επιτέλους το ξεκαθάρισε η ΠΝΟ, δεν σταμάτησαν τα βαπόρια για να βάλουν Έλληνες, αλλά λόγω ασφάλειας. Είπα κι' εγώ??

Βάσει ποίας νομοθεσίας 177/74? Της Ελληνικής?? για ένα πλοίο με Βρετανική σημαία?

Που είναι το λάθος?

Μάλλον στους πλοιοκτήτες που δεν άλλαξαν το πρωτόκολο σε μία μέρα, και να συνεχίσουν τα ταξείδια, αλλά η επιμονή τους αυτή, μάλλον κάπου σκοπεύει.


Ι.Χαλάς: «Για λόγους ασφαλείας ζητάμε να έχουν περισσότερο πλήρωμα τα δύο Ro-Pax»



Τη θέση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας όσο αφορά την υπόθεση των δύο Ro-Pax που βρίσκονται υπό κατάληψη από ναυτεργάτες στην Κόρινθο ξεκαθαρίζει ο γ.γ. της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, cpt Ιωάννης Χαλάς. Ειδικότερα, μιλώντας στο Marinews.gr:
«Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο κάτι. Η ΠΝΟ ζητάει από την εταιρεία αντί για 32 ναυτικούς που έχει σε κάθε από τα δύο πλοία της, να ναυτολογήσει συνολικά 61. Και αυτό για θέματα ασφαλείας. Και εξηγώ. Όπως οι εκπρόσωποι της εταιρείας είπαν σήμερα στο Δικαστήριο τα πλοία έχουν πρωτόκολλο για 171 επιβάτες το καθένα. Άρα βάσει του αριθμού και σύμφωνα με τη νομοθεσία 177/74 πρέπει να υπάρχουν 61 ναυτικοί πλήρωμα» και προσέθεσε:
«Όσο αφορά το θέμα των Ελλήνων ναυτικών θα προσπαθήσουμε να ναυτολογηθούν και Έλληνες όμως δεν είναι το βασικό μας αίτημα αυτό, όπως προανέφερα.
Επίσης, θα πρέπει να υπάρχουν ίσοι όροι ανταγωνισμού για τα πλοία που εκτελούν δρομολόγια στις γραμμές Ελλάδος-Ιταλίας, όπως αναφέρεται και στην "Πολιτική των Αθηνών" της ITF.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: