Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

ΠΕΠΕΝ

Στην γιορτή της ένωσης Πλοιάρχων Ε.Ν , αναφέρθησαν και στα τρέχοντα θέματα που πρέπει να τύχουν αλλαγής εκ μέρους της πολιτείας.

Ένα από αυτά είναι και η υπηρεσία για την απόκτηση πτυχίου Πλοιάρχου. Για να δικαιολογείται η υπηρεσία πρέπει να έχει γίνει σε πλοία με Ελληνική σημαία ( υπό εξαφάνιση), η σε πλοία συμβεβλημένα με το ΝΑΤ, η σε πλοία με κοινοτική σημαία που δεν χρήζουν σύμβαση με το ΝΑΤ.

Αυτό είναι ένα ΜΕΓΑΛΟ θέμα , δηλαδή η αδυναμία των ενδιαφερομένων να κάνουν την υπηρεσία τους σε πλοία όπως ορίζει ο νόμος. Και είναι αρκετά παλιό. Υπάρχουν χιλιάδες αξιωματικοί οι οποίοι παραμένουν στάσιμοι, αφού δεν βρίσκουν εργασία σε πλοία που να υπολογίζεται η υπηρεσία τους, αλλά και ακόμα σοβαρότερο με απώλεια του συνταξιοδοτικού τους χρόνου.

Εάν παραδεχθούμε , ότι κάποτε υπήρχε λόγος ώστε η υπηρεσία να υπολογίζεται σε πλοία όπως προαναφέρω, από πότε όμως έχει εκλείψει αυτός ο λόγος ?? και γιατί η ΠΕΠΕΝ το αφήνει να διαιωνίζεται?
Μήπωε θα πρέπει να το βάλει πρώτο στην λίστα? και να το ζητήσει εδώ και τώρα??

Ι. Μυτακίδης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όσοι πήρανε δίπλωμα, έχει καλώς.Οι υπόλοιποι το ξεχνάνε. Οι εποχές έχουν αλλάξει και είναι τρομερά δύσκολη η εύρεση εργασίας σε τέτοιου είδους πλοία, που υφίστανται οι προϋποθέσεις για προαγωγικές εξετάσεις και συμπλήρωσης συνταξιοδοτικού χρόνου.

Συνάδελφοι συσπειρωθείτε και διεκδικήσετε τα δικαιώματά σας, πριν είναι πολύ αργά.

καπ.Γιάννης Εμμ.Νομικός