Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ - ΑΜΑΡΤΙΩΝ

Το παρακάτω σχόλιο είναι απο το Μarinews,


Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή επιχειρήσεων της εταιρείας Louis Cruises Γιώργο Κουμπενά «η κρουαζιέρα είναι απελευθερωμένη σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. ενώ σε διεθνές επίπεδο μόνο η Βραζιλία απαιτεί σε κάθε κρουαζιερόπλοιο, που εκτελεί πλόες στον χώρο της, το 25% του πληρώματος να είναι από τη Βραζιλία».

Στην Ιταλία υπάρχει το καθεστώς επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών των Ιταλών ναυτικών, γεγονός που συμβάλλει θετικά στη ναυτολόγησή τους από τις εταιρείες που εκτελούν κρουαζιέρες στις ιταλικές θάλασσες. Το 83% της παγκόσμιας κρουαζιέρας ελέγχεται 


Καλά, η Βραζιλία και 40% να ζητούσε δεν θα είχατε πρόβλημα... καταλαβαινόμαστε, στην Ελλάδα για να βάλετε Ελληνική σημαία και ναυτικούς επιδοτείτε η ασφαλιστική εισφορά απο το κράτος με τις όποιες αρνητικές επιπτώσεις.
Οι Ιταλοί κάνουν το ίδιο, και το ερώτημα που αναφύεται είναι ότι... στην περικοπή της ασφαλιστικής εισφοράς των Ελλήνων ναυτικών βασίζεστε για να πάτε καλά σαν επιχείρηση??
Μάλλον δεν μας τα λέτε καλά, κ Κουμπενά και αν είστε και Καπετάνιος ακόμα χειρότερα.


Βέβαια, ένα θέμα είναι και ποιος αποκαλείται ναυτικός. Συνάδελφοι μου, συμφωνούν ότι δεν είναι όλοι όσοι έχουν ναυτικό φυλλάδιο, και είναι μεγάλο θέμα  προς συζήτηση, για να ξεκαθαρίσουν και οι σκέψεις στον καθένα που διαβάζει τα του κλάδου.


Ευπειθώς



Δεν υπάρχουν σχόλια: