«Η Ελλάδα είναι κράτος-“πυραμίδα”»
Πικρόχολα σχόλια για τη χώρα μας από επίδοξο επενδυτή, ο οποίος απέτυχε στη δρομολόγηση υδροπλάνων
Τετάρτη 12 Μαΐου 2010 Το Βήμα
Κράτος-«πυραμίδα», συνδυασμένο με επαιτεία, εξάρτηση και πολιτικούς που χρηματίζονται χαρακτηρίζει την Ελλάδα με άρθρο του στην εφημερίδα «Νational Ρost» του Καναδά ένας επίδοξος επενδυτής, ο οποίος ενεπλάκη κατά το παρελθόν με την ελληνική γραφειοκρατία! Πρόκειται για τον κ. Στίβεν Ερλ, διευθύνοντα σύμβουλο της ΑirSea Lines Ιnternational Canada Ltd., η οποία δρομολόγησε ανεπιτυχώς υδροπλάνα στη χώρα μας. Στο άρθρο του ο κ. Ερλ μιλάει για την επένδυσή του, εξαιτίας της οποίας είχε «άμεση επαφή με όλους τους υπουργούς της κυβέρνησης, με διοικήσεις τραπεζών, με δημόσιους λειτουργούς, καθώς και με τα μέσα ενημέρωσης» , όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. «Γνωρίσαμε τη νοοτροπία της αγοράς εργασίας και τους κανόνες λειτουργίας των επιχειρήσεων. Οπως διαπιστώσαμε, ήμασταν σαν την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων»! Ο κ. Ερλ σημειώνει: «Το πρόβλημα με όσα γράφονται για την ελληνική οικονομική κρίση είναι ότι ελάχιστοι από τους γράφοντες έχουν ίδια πείρα από την κατάσταση στη χώρα. Προσωπικά την είχα.
Επένδυσα 20 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να συνδεθούν μεταξύ τους τα απομακρυσμένα νησιά.
Κατέληξε μάλιστα στο συμπέρασμα, ότι «έπειτα από πολυετή, πολυδάπανη και βαθιά ανάμειξη στην “ελληνική πραγματικότητα” δεν μπορεί να υπάρξει σωτηρία για την Ελλάδα, διότι οι Ελληνες με τις ανεδαφικές πεποιθήσεις και πρακτικές τους δεν μπορούν να προσαρμοστούν σε κανένα σχέδιο διάσωσης».
Και αναφέρθηκε στις αιτίες: «Πρώτον, διότι το πολιτικό και οικονομικό σύστημα είναι σχεδιασμένο για να κάνει τους ξένους επενδυτές να αιμορραγούν. Στην πραγματικότητα το χρέος, οι επιδοτήσεις, τα αναπτυξιακά προγράμματα και η συναίνεση όλων στη διαιώνιση ενός φαύλου συστήματος αποτελούν μέρος του επιχειρηματικού σχεδίου της χώρας. Οι πολιτικοί δεν αντιμετωπίζουν το χρέος ως οφειλή, αλλά ως έσοδο. Το ελληνικό κράτος δέχεται χρήματα τα οποία δεν μπορεί ούτε προτίθεται να επιστρέψει. Πρόκειται για ένα υβρίδιο σχήματος “πυραμίδας”, επαιτείας και εξάρτησης» σημειώνει χαρακτηριστικά στο συκοφαντικό, το λιγότερο, άρθρο του για τη χώρα μας.
«Σκεφθείτε μόνο αυτό. Θεωρητικά λαμβάνουν χρήματα υποσχόμενοι να υλοποιήσουν συγκεκριμένα μέτρα, να τα αποπληρώσουν με τόκο και να τα διαχειριστούν με σύνεση. Ωστόσο έως σήμερα δημιουργούν νέα χρέη προκειμένου να αποπληρωθούν τα παλιά. Τώρα που δεν υπάρχει κανένας να τους δανείσει το σύστημα καταρρέει. Αυτό ακριβώς είναι το σχήμα της πυραμίδας» τονίζει. Δεν σταματά όμως σε αυτά. Σημειώνει επίσης ότι χρημάτιζε πολιτικούς. «Οπως έγινε και στη δική μου περίπτωση, τα χρήματα που έφταναν σε χέρια πολιτικών ξοδεύονταν για την εξαγορά ψήφων και για τη δημιουργία μηχανισμών που επέτρεπαν σε κομματάρχες να τα εγκολπώνονται. Είναι σαν τον επαίτη που ζητάει χρήματα και αντί να αγοράσει τροφή τα ξοδεύει σε αλκοόλ... Συνεχίστε έτσι!» μας προτρέπει ειρωνικά.
Καταλήγει δε σε μια... πρόταση: «Να αποβληθεί η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Για να γλιτώσει η χώρα από τη μόνιμη βλάβη και για να ενισχυθεί η ΕΕ.
(...) Αν η Ευρώπη θέλει ένα ισχυρό ευρώ και μια de facto “εθνική ταυτότητα”, τότε θα πρέπει να δείξει σε τριτοκοσμικές οικονομίες όπως η Ελλάδα ότι οι νόμοι ισχύουν και οι συμπεριφορές αξιολογούνται». Εξάλλου, πιστεύει ότι για να σωθούμε πρέπει να... μείνουμε μόνοι: «Στην περίπτωση της Ελλάδας, όμως, είτε 60 δισ. είτε 200 δισ. ευρώ δοθούν θα έχουν την ίδια τύχη με τα 20 εκατομμύρια που επενδύσαμε για να βοηθήσουμε αυτή την όμορφη χώρα. Αν θέλετε να σωθεί η Ελλάδα, αφήστε τη μόνη της».
Σχόλιο
--------
Για ρωτήστε να μάθετε τι έπαθε, ο ρομαντικός επενδυτής στην Υδρα?
Τετάρτη 12 Μαΐου 2010
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου