Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Κάποτε, κάποιοι είχαν την αγωνία ενεργή, και μπορούσαν να σκεφθούν πως θα κλωτσήσουν αυτούς που νόμιζαν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν.

Η μαλάκυνση του εγκεφάλου ξεκίνησε μετά το 81. Η  μετεξέλιξη ήταν προφανής απο το 90 και μετά.

Η απορία ήταν και παραμένει, πως ένας έξυπνος λαός κατάντησε έτσι?? Η απάντηση είναι απλή.. Δεν υπήργε έξυπνος λαός. Υπήρξαν μερικοί πανέξυπνοι, μερικοί παμπόνηροι, και πολλοί κλέφτες, ιδίως στον τομέα που οι κακόμοιροι δεν μπορούσαν να ελέγξουν.

Για τους πανέξυπνους μας γνωρίζουν σε όλο τον κόσμο, για τους παμπόνηρους γελάνε οι ξένοι που πήραν χαμπάρι, και οι κλέφτες με άλλη μουτσούνα παρακαλάνε με κροκοδείλια κλάμματα τον λαό να βάλει πλάτη.

Ο λαός λοιπόν μια έδινε κώλο, μια βάζει την πλάτη, έχει ξεχάσει προ πολλού το πήδημα, και έτσι με ότι του απέμεινε είναι ανήμπορος να αντιδράσει.

Για αυτούς που αντιδρούσαν έτσι και αλλιώς, τους θεωρούμε  άκαρδους και πολλά χειρότερα..

Για τους άλλους όμως δεν κουνιέται φύλλο,

Η μοίρα ενός λαού που ζεί στο όνομα κάποιων μεγάλων, και που τρώει φάπες από τον κάθε ναυαγοσώστη με χιλιάδες ικανότητες στον πνιγμό και αφάνηση του είδους.

Η μαγγιά του Έλληνα σε όλο της το μεγαλείο

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Τα πολλά λόγια είναι φτώχια"....λέει μία λαϊκή παροιμία. Δυστυχώς όλοι οι νόμοι είναι κομένοι και ραμένοι στα μέτρα των μελών του κοινοβίου (συγγνώμη, κοινοβουλίου ήθελα να γράψω )των Ελλήνων.Μας έχουν στριμώξει σε μία γωνιά και μας πηδάνε και εμείς συνεχίζουμε να τους προσκυνάμε ακόμη.
Πότε κατακαϋμένε Έλληνα θα ξυπνήσεις επιτέλους; Πότε θα τους γαμ@ήσεις ό,τι έχουν και δεν έχουν, μια και δεν ενδιαφέρονται αν ζεις, αν αναπνέεις, αν έχεις δουλειά ή όχι, αν πεινάς ή όχι;

Ξυπνάτε επιτέλους ..............
Εκτός αν είσθε ευχαριστημένοι από όσα συμβαίνουν γύρω μας, οπότε με "γειά σας" και "χαρά σας."

καπετάν Γιάννης Εμμ. Νομικός