Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Απεργία στον Ο.Λ.Π.

Με στωϊκότητα παρακολουθώ τα τεκταινόμενα στον χώρο των λιμενεργατών, οι οποίοι αυτοαποκαλούνται "Μόρτες και μάγκες" κ.λ.π. κ.λ.π.

Σε ποιόν πουλάνε την μαγκιά παρέλειψαν να μας πούνε μόνο.

Αν θεωρούνε μαγκιά και καπατσοσύνη με το να απεργούν τόσες ημέρες υπό την καθοδήγηση του Κ.Κ.Ε. και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, αυτών που εμφανίζονται σαν προστάτες των αδυνάτων και αναξιοπαθούντων, χωρίς να νοιάζονται για τις ζημιές που υφίστανται οι δεκάδες εισαγωγικές εταιρείες, έ τότε να γίνω κι' εγώ τέτοιος "ψευτόμαγκας."

Πολύ σύντομα ξεχάσατε κύριοι την προπερσινή σας κινητοποίηση, που υπήρξε η αιτία να κατεβάσουν ρολλά δεκάδες εισαγωγικές εταιρείες που τις αφήσατε χωρίς εμπόρευμα και τις οδηγήσατε στην καταστροφή;

Πολύ φοβάμαι κύριοι, ότι με την στάση σας αυτή επιδιώκετε την καταστροφή της πατρίδος μας. Και το λέω και το πιστεύω αυτό, ορμώμενος από την πρόταση που σας είχε γίνει επί Ν.Δ. από τον αρμόδιο υπουργό, ο οποίος σας ενημέρωσε έγκαιρα"ότι θα πουληθεί το λιμάνι και ότι όποιος ήθελε μπορούσε να φύγει με σύνταξη και εφ' άπαξ Ναυάρχου."

Εσείς όμως δεν το δεχθήκατε. Μπορείτε να μου πείτε το γιατί;

Όπου υπάρχει καπνός...υπάρχει και φωτιά, λέει ο λαός μας.

Αρκετοί εισαγωγείς από τρίτες χώρες ισχυρίζονται ότι: "ποτέ δεν παρέλαβαν στο σύνολο τα εμπορεύματά τους και ότι πάντα λείπουν πράγματα από τα κοντέϊνερ."

Οι εκτελωνιστές σηκώνουν τα χέρια ψηλά, αποποιούμενοι ευθυνών ( άλλα μπουμπούκια και αυτοί ) και λένε: "Δεν τους ξέρετε τώρα; Για να σε εξυπηρετήσουν θέλουν πάντα το κάτι τι τους"..... Που ερμηνεύεται σε αρκετά €υρώπουλα..."μαύρα."

Δεν επιθυμώ να αναφερθώ σε παραδείγματα, που δεν τιμούν τον κλάδο σας.

Θέλετε κάτι; Ζητείστε το και μην προβαίνετε σε παραβιάσεις των κοντέϊνερ, των σφραγισμένων υποτίθεται εμπορευματοκιβωτίων, τα οποία οι δυστυχείς εισαγωγείς παραλαμβάνουν παραβιασμένα και λεηλατημένα. Γνωρίζω περίπτωση εισαγωγέα που παρέλαβε κανονικά τα σφραγισμένα του κιβώτια, αλλά όταν τα άνοιξε .....έλειπε αρκετό μέρος των εμπορευμάτων. Ήταν αρκετή μία μικρή τρύπα στο πλάϊ των κοντέϊνερ και η αφαίρεση δεκάδων μαγιώ, τα οποία - λόγω της ελαστικότητάς των - υπήρξαν εύκολη λεία των έμπειρων λιμενεργατών.

Σε άλλη περίπτωση, βγάζουν τους μεντεσέδες από την πόρτα του κοντέϊνερ και κλέβουν ό,τι και όση ποσότητα θέλουν.

Πως λοιπόν να περιοριστείτε στην παχουλή σύνταξη και στο εφ' άπαξ που σας πρότεινε ο τέως υπουργός, όταν με τα "ριφιφί σας" κερδίζετε τα έντερά σας στον κύβο;

Αυτή κύριοι λιμενεργάτες δεν θεωρείται "μαγκιά"........

"ΜΑΓΚΑΣ = Ο λιμενεργάτης που σηκώνεται το πρωί και πάει στην δουλειά του, με μοναδικό σκοπό να αποδώσει όσο μπορεί καλύτερα για την φαμίλια του, για την εταιρεία ή τον οργανισμό που δουλεύει, για το κοινωνικό σύνολο, για την "ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ  ΡΕ  ΓΑΜΩΤΟ"!!!!!!!!

captain j.e.n.

6 σχόλια:

Unknown είπε...

Επειδή γνωρίζω τα πράγματα από κοντά λόγω επαγγέλματος μόνον ένα έχω να πω: Αδικείται κατάφορα τους εργαζόμενους του λιμανιού κυρίως γιατί ειδικά η δική τους απεργία, δεν καθοδηγείται από κόμματα. Αντίθετα, στις ομόφωνες αποφάσεις τους από τη πρώτη στιγμή που ξεκίνησε το πρόβλημα εκποίησης του μοναδικού αυτοχρηματοδοτούμενου και κερδοφόρου Οργανισμού της χώρας, τόσο οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΟΛΠ όσο και οι λιμενεργάτες έπαιρναν και παίρνουν τις αποφάσεις τους ομόφωνα. Ακόμα και οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ σε περίοδο κυβέρνησης της Ν.Δ. συμφωνούσαν και ηγούνταν μάλιστα των επαφών με την κυβέρνηση. Αλλά και οι συνδικαλιστές προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ όπως είναι π.χ. ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ κρατούν ψηλά τη σημαία και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν την απεργία τους εάν η κυβέρνηση αθετήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Προσωπικά τους βγάζω το καπέλο.
Φιλικά
Θεοδοσία Κοντζόγλου

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα και πάλι

Σχετικά με το παρακάτω να μου επιτρέψεις να το σχολιάσω λιγάκι.

Γνωρίζω ότι είσαι πάντα ενημερωμένος για θέματα που παίρνεις θέση και δεν
έχω λόγο να αντικρούσω την αναφορά σου για την "τακτοποίηση" των
Containers από τους λιμενεργάτες!!!!!!

Όμως για την διαμάχη που έχουν με την Cosco και τι διεκδικούν είναι άλλο θέμα,
απ' ότι άκουσα σήμερα το πρωί ,φοβούνται ότι επειδή στο ντόκο Νο1 έχει λιγότερα
κρένια, τα βαπόρια θα πηγαίνουν στον Νο2(Cosco) και αυτοί θα χάσουν θέσεις
έργασίας αφού δεν θα υπάρχει αντικείμενο και εδώ κανένας δεν βγαίνει στα ίσια
να τους το εξασφαλίσει....... ακόμα και η Λούκα που τους "αντάρεψε" προεκλογικά
ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τη σύμβαση(?????), τελείως αβάσιμο βέβαια διότι και εσύ
όπως κι' εγώ ξέρουμε πολύ καλά ότι είναι ανεδαφικό, τους λέει τώρα ότι θα κάνουν
διάλογο για επανακαθορισμό ορισμένων σημείων ,αλλά η σύμβαση δεν καταργείται
και δεν καταργείται γιατι οι ποινικές ρήτρες είναι χρηματικά υπέρογκες.

Ναι να παραδεχτώ ότι μαραζώνει η άγορα και υποφέρουμε όλοι οι καταναλώτες
όπου και στο τέλος θα πληρώσουμε και η απεργία πρέπει να λυθεί "χτες" και
ακόμα να καταλογίσω στους λιμενεργάτες ότι αυτές τις κινητοποιήσεις θάπρεπε
να τις κάνουν πριν την υπογραφή τησ συμβάσης,αλλά τώρα μ'αυτή την ανέργια
όταν ακούω για απολύσεις με πιανει ταράκουλο.

Άντε λοιπόν κ. Λουκα μας λύσε το πρόβλημα γρήγορα γιατί είναι νωρίς να μας
βγούν οι.......... καντίλες από τώρα!!!!!!!!!

Π.Σ.Βελισσαράτος

Unknown είπε...

Δεν ανησυχούν μόνον για τις θέσεις εργασίας τους - που κι εγώ κι εσείς στη θέση των λιμενεργατών την ίδια ανησυχία θα είχαμε - αλλά και για τη διασφάλιση ενός κοινού αγαθού που όλοι οι πολίτες θα πρέπει να απολαμβάνουν με τιμές δημοσίου. Και μη τα παραλέμε τώρα ότι υποφέρουμε οι καταναλωτές. Ας καταναλώσουμε ότι έχουμε στη χώρα μας. Τι θα μας λείψουν; Τα πούρα Άβάνας ή οι Γαλλικές σαμπάνιες; Προφανώς στα ράφια υπάρχουν τόσα πολλά αγαθά που επαρκούν για τρεις μήνες χωρίς να αισθανθούμε την παραμικρή έλλειψη. και όσο για την αύξηση της τιμής των προϊόντων πολύ σωστά ένας καλός συνάδελφος παρατήρησε: Ένα κοντέϊνερ που δεν ξεφορτώθηκε στον Πειραιά αλλά στον Αστακό λένε ότι θα κοστολογηθεί με 1000 ευρώ παραπάνω. Ωραία ας υποθέσουμε ότι μεταφέρει τέσσερις τόνους προφυλακτικά. Πόσο θα υπερχρεωθεί το κάθε ένα;
Ας σταματήσουμε πια τις υπερβολές κι ας σταθούμε στο πλευρό των εργαζόμενων που δείνουν τη μάχη και για μένα, και για εσάς και για όλους τους πολίτες καθώς η προηγούμενη κυβέρνηση το ΄γράφω ξανά, ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ άνεφ λόγου και αιτίας τον μοναδικό κερδοφόρο Οργανισμό της χώρας. Τον Οργανισμό που τώρα πλέον θα δίνει κέρδη σε τρίτους, κέρδη που θα τα πληρώνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ.

Ευχαριστώ

Unknown είπε...

... Και να προσθέσω και κάτι ακόμα: Όλα τα κρένια και ολόκληρο το μηχανισμό και τις υποδομές του ΟΛΠ τις πληρώσαμε από τη τζέπη μας μέχρι να σταθεί στα πόδια του και να καταστεί αυτοχρηματοδοτούμενος. Ποιός λοιπόν εξουσιοδότησε εκ μέρους των πολιτών αυτής της χώρας τον Καραμανλή να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία;

Unknown είπε...

...Περισσότερα και για ΕΓΚΥΡΗ ενημέρωση εάν το επιθυμείτε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:

AtticaPress.gr

Ευχαριστώ και πάλι
και φυσικά δημοκρατική συζήτηση κάνουμε

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς επειδή κάνουμε δημοκρατική συζήτηση,στα σχόλιά σας έχω να απαντήσω με ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Εγώ δεν υπεισήλθα βαθύτερα στο θέμα, γιατί το αγνοώ.

Τοποθετήθηκα μόνο στις "αρπαχτές" των λιμενεργατών και στην οικονομικά ζημία που υφίστανται οι εισαγωγείς.

captain j.e.nomikos