Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Θ.Πάγκαλος:Μερικοί εφοπλιστές είχαν δικό τους Υπουργείο

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος εξηγεί στην Βουλή γιατί η κυβέρνηση προχώρησε στην κατάργηση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

[Αντιγραφή των πρακτικών της Βουλής]

Θεόδ.Πάγκαλος: Η Ναυτιλία στην σύγχρονη εποχή είναι πάνω απ' όλα θέμα χρηματοπιστωτικό. Το θέμα είναι ποιός δίνει τα λεφτά. Δεν είναι θέμα σημαίας, συμβόλων και εθνικών παραληρημάτων.
Όσο για τα λεφτά είναι στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Και οι πραγματικοί εφοπλιστές, "ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ" μέσα σε μία παγκόσμια αγορά, αυτοί ενδιαφέρονται για υγιείς και ανοιχτές σχέσεις με την ελληνική οικονομία - "ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ" - και το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Γιατί αυτή η μεταρρύθμηση που πηγαίνει προς την σωστή κατεύθυνση, ενοχλεί;
Γιατί μερικοί εφοπλιστές είχαν δικό τους υπουργείο, όπως είχαν και δικά τους κόμματα ή προσπαθούσαν να έχουν τουλάχιστον κόμματα δικά τους και δικούς τους πολιτικούς.

Τελείωσε αυτή η εποχή, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τελείωσε...τι να κάνουμε;

Ας κλάψουν αυτοί οι εφοπλιστές, ας στεναχωρηθούν, "ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥΣ." Και αυτό δεν έχει καμμία σχέση με μία απαξίωση συνολικά του εφοπλιστικού κεφαλαίου που τιμά την Ελλάδα, είναι βασικός παράγοντας της οικονομικής μας ανάπτυξης και που βεβαίως θα αποτελέσει σημαντικό τμήμα των ενασχολήσεων των αρμόδιων Υπουργών.

Τώρα γεννήθηκε εθνικό θέμα, επειδή καταργήσαμε το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης. Εσείς δεν καταργήσατε το υπουργείο Αιγαίου; Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει εθνικό θέμα στο Αιγαίο;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Πάνος: Δεν το καταργήσαμε..
ΠΑΓΚΑΛΟΣ Θεόδωρος: Κρατήσατε μία γραμματεία την οποία είχα την τιμή να διαδεχθώ.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΄Οχι. Υπουργείο Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.( Υ.Ε.Ν.Α.Ν.Π )
ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Α, το βάλατε στο Ναυτιλίας λοιπόν. Ε κι' εμείς "ΚΑΠΟΥ ΤΟ ΒΑΛΑΜΕ." Γιατί τώρα.......

[Χειροκροτούν οι της πτέρυγας του ΠΑ.ΣΟ.Κ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Και λίγα τους είπες κ.αντιπρόεδρε της κυβέρνησης.

Εγώ θάλεγα πολλά περισσότερα, μια και γνωρίζω τα "άπλυτα" αρκετών ( για να μην πω όλων ) από τους ευκαιριακούς εφοπλιστές, που πάτησαν επί πτωμάτων και μου φαντάζουν την σήμερον ημέραν "εφοπλιστές."

Καλέστε με κ. Χρυσοχοίδη στο υπουργείο σας...κεράστε με "έναν καφέ μόνον" κι' έχετε να μάθετε πολλά από εμένα για το συνάφη και την συνεργασία των Ναυάρχων σας με μία μερίδα εφοπλιστών.....

"Με ένα καφέ...δύο τρυγόνια"!!!!!!
[ όπου καφές = καφές και όπου τρυγόνια = εφοπλιστές και ναύαρχοι. ]

captain jen

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τόσο τον αντιπρόεδρο τησ κυβέρνησης
κ. Πάγκαλο όσο και εσένα καπτα- Γιάννη πρέπει να σας ευχαριστήσω για τη θέση που πήρατε γιαυτό το Υπουργείο της Εμπορικής Ναυτιλίας που στην πραγματικότητα ήτανε το υπουργείο για το city,που το ήθελαν για να ανεβάζουν το prestige στους κύκλους τους και τις αγορές και βάβαια να υποθάλπτει όλα όσα κατά καιρούς έχεις δημόσια καταγγείλει χωρίσ να ιδρώσει κανένος τ' αυτί ΔΥΣΤΥΧΩΣ.
Ελπίζω και εύχομαι να σε καλέσουν για καφέ να δουν τι έχει το "κατακάθι" του.
PanVel