Οι εκλογές της 4ης Οκτ/ρίου έδωσαν μίαν απάντηση-ράπισμα στη Ν.Δ.,την οποία αποδέχθηκε, ως αποκλειστικά υπεύθυνος, ο Κ.Κ. Ήταν απόλυτα φυσικό, αφού ο απερχόμενος πρωθυπουργός εξακολούθησε μέχρι τέλους να επιδιώκει μία "μονομαχία" με τον αντίπαλό του, βασιζόμενος σε προσωπικά πλεονεκτήματα, τα οποία είχαν μετατραπεί, κατά την υπερπενταετή δοκιμασία της πολιτικής πράξης, σε μειονεκτήματα.
Αυτήν την τραυματική εμπειρία, που δεν αντελήφθη ο Κ.Κ., έσπευσε να την αξιοποιήσει ο Γ.Παπανδρέου. Επέλεξε με προσοχή ένα επιτελείο, το οποίο δεν του είναι απλώς έμπιστο, αλλά πρωτίστως χρήσιμο, δηλαδή ικανό να διαμορφώσει και να αναδείξει τις ηγετικές του δυνατότητες και όχι να επενδύσει εκ των προτέρων σ' αυτές. Με κριτήριο το κύρος και την κομματική ισχύ του κ.Πάγκαλου, του ανέθεσε την αντιπροεδρία και τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, εξισορροπώντας την "παντοδυναμία" του πρωθυπουργικού γραφείου.
Τέλος, με "δίδυμα ελεγχόμενης τριβής" σε πολλά υπουργεία, διεμήνυσε σε όλους ότι αυτός είναι το αδιαμφισβήτητο αφεντικό.
Κατά τα άλλα, όλα τελούν ακόμη στην φάση της ασκήσεως επί χάρτου. Το "αρχή άνδρα δείκνυσι" βρίσκεται αρκετά πίσω από την "νέα σελίδα", που άνοιξε ο κ.Γ.Παπανδρέου.
πηγή: Καθημερινή
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου