Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

Άνδρος: Συνελήφθη ο καπετάνιος του πλοίου μετά το βίντεο με το αυτοκίνητο να μένει στον αέρα στην προβλήτα

 


…ρισκάρει τα πάντα για να πιάσει στον μώλο  , μόλις γίνει η στραβή, χειροπέδες φωτο στα κάγκελα. Πλοίαρχοι είναι μόνο εκ της θέσεως στο ναυτολόγιο, και  χειριστές είναι,  και  αρεστοί στους πλοιοκτήτες και στην πεπεν είναι. Η ικανότητα στην μανούβρα δεν είναι επαγγελματισμός, γι αυτό και το γιουχάρισμα των ανίδεων στον ντόκο. 

Το συνδικαλιστικό όργανο δεν κατάφερε να σοβαρευτεί και να έχει την θέση που πρέπει στους Πλοιάρχους της Ε.Ν, και όχι στις δημόσιες σχέσεις με τους πλοιοκτήτες και το γκουβέρνο....

Παλιά μου τέχνη κόσκινο....

+++

16 Αυγούστου, 2024

Το επικίνδυνο περιστατικό στην Άνδρο εγείρει ερωτήματα για τις συνθήκες ασφαλείας στα πλοία αλλά και για τις ευθύνες του Λιμενικού

Στη σύλληψη του καπετάνιου προχώρησαν οι αρχές μετά τις εικόνες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου και δείχνουν ένα ΙΧ να μένει στον αέρα μεταξύ προβλήτας και πλοίου το βράδυ της Πέμπτης στο λιμάνι Γαυρίου στην Άνδρο, ενώ επιβάτες και πλήρωμα του «SAONISOS» κινδύνευσαν να πέσουν στη θάλασσα, στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν το αυτοκίνητο να επιβιβαστεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, άνδρες του Λιμενικού, συνέλαβαν τον πλοίαρχο τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (16/8) όταν το πλοίο έφτασε στην Κάρυστο.

Σημειώνεται πως η σύλληψή του έγινε με βάση του άρθρο 291 του Ποινικού Κώδικα περί επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία των πλοίων.

Το περιστατικό

Στο βίντεο που κυκλοφορεί φαίνονται επιβάτες και πλήρωμα να προσπαθούν να σπρώξουν ένα ΙΧ για να μπει στο πλοίο το οποίο όμως κλυδωνίζεται λόγω των ισχυρών ανέμων.

Την ώρα που το αυτοκίνητο προσπαθεί να επιβιβαστεί σηκώνεται η μπουκαπόρτα του πλοίου με αποτέλεσμα να υπάρξει κίνδυνος για επιβάτες και πλήρωμα που ήταν στο σημείο, και φαίνεται να πηδούν για να μην πέσουν.

Ερωτήματα εγείρονται ωστόσο και για τις τυχόν ευθύνες του Λιμενικού όσον αφορά την οδηγία να προσεγγίσει το πλοίο ενώ έπνεαν ισχυροί άνεμοι αλλά και για όσα εκτυλίχθηκαν στην επιβίβαση που ευτυχώς δεν εξελίχθηκε πολύ χειρότερα.

Πηγή: tanea.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: