Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Συνεχίζεται ο αγώνας των Ναυτεργατών με νέα 48ωρη απεργία

....προσωρινή αναστολή , και συνέχιση στις 4 - του Φλεβάρη.



28 Ιανουαρίου 2016
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΜΕ ΝΕΑ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 29-30/1/2016

Δελτίο Τύπου
Συνεχίζεται ο αγώνας των Ναυτεργατών στα πλαίσια της 48ωρης Πανελλαδικής απεργίας στις 27-28/1/2016 σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και σε όλα τα λιμάνια της χώρας μας.
Αποτέλεσμα του απεργιακού αγώνα είναι η καθολική ακινητοποίηση όλων των πλοίων και η ματαίωση όλων των δρομολογίων στην Ακτοπλοΐα, στα πλοία διεθνών γραμμών και στις Πορθμειακές γραμμές της χώρας.
Η απεργία σημειώνει μεγάλη επιτυχία, οι Ναυτεργάτες συμμετέχουν δραστήρια και αγωνιστικά διεκδικώντας μαζί με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα την απόσυρση του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό το οποίο αποτελεί λαιμητόμο για το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης της χώρας αλλά και την χαριστική βολή στα εναπομείναντα δικαιώματα των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων.
Παράλληλα σύμφωνα με το διεκδικητικό πλαίσιο της ΠΕΝΕΝ αναδεικνύεται ως κεντρικό ζήτημα αιχμής η αντιμετώπιση της ανεργίας, η αύξηση των θέσεων εργασίας των Ναυτεργατών με κατοχυρωμένα και συγκροτημένα δικαιώματα, η κατάργηση των προνομίων και των φοροαπαλλαγών του εφοπλιστικού κεφαλαίου και η ουσιαστική συμβολή του στα φορολογικά έσοδα της χώρας μας.
Επίσης βασικό σημείο των διεκδικήσεών μας είναι η ακύρωση της επαχθέστατης συμφωνίας μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, του ΟΛΠ, το οποίο με απόφαση της κυβέρνησης και του αμαρτωλού ΤΑΙΠΕΔ παραδίδεται στην κρατική κινέζικη COSCO με ολέθριες συνέπειες σε κοινωνικό – πολιτικό – αμυντικό – οικονομικό και τοπικό επίπεδο.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πιστή στις νεομνημονιακές δεσμεύσεις απέναντι στο κουαρτέτο των δανειστών μέσα από το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό επιλέγει τον δρόμο της σύγκρουσης με την εργατική τάξη, με όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, την αγροτιά, τα μικρομεσαία στρώματα, τους ελεύθερους επαγγελματίες, δηλαδή με το σύνολο του εργαζόμενου λαού και της κοινωνίας.
Οι κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου, οι μαζικοί αγώνες των αυτοαπασχολούμενων, των ελεύθερων επαγγελματιών, οι κλαδικοί αγώνες που αναπτύσσονται όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα σηματοδοτούν και αναδεικνύουν μια σφοδρή και οξύτατη σύγκρουση του λαού με το σύνολο των πολιτικών που προωθεί το παλιό και νέο πολιτικό κατεστημένο καθώς και τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του θεσμοθετημένου νεοφιλελευθερισμού της Ε.Ε, της ζώνης του ευρώ και του μεγάλου κεφαλαίου (εγχώριου και ξένου).
Παρά το γεγονός ότι στο ανερχόμενο αυτό εργατικό και λαϊκό κίνημα υπάρχουν δυνάμεις και πρόσωπα που απαλλάσσουν και αθωώνουν τον ευρωμονόδρομο των πολιτικών – συστημικών δυνάμεων, η ορμή, η μαζικότητα, το αγωνιστικό κλίμα, η επέκταση και η κλιμάκωση των αγώνων, η πολιτικοποίηση στον χαρακτήρα, το περιεχόμενο και την κατεύθυνση των αγώνων θα ξεπεράσει και θα συντρίψει τις αυταπάτες αλλά και τις κατευθυνόμενες «υπηρεσίες» αυτών των αντιδραστικών δυνάμεων που διεκδικούν πρωταγωνιστικό ρόλο στο κίνημα.
Οι ανερχόμενοι αγώνες πρέπει να έχουν στο κέντρο των διεκδικήσεων μαζί με το ασφαλιστικό που είναι το κορυφαίο ζήτημα αυτής της περιόδου και όλο το πλέγμα της αντιδραστικής, αντιλαϊκής πολιτικής που καθορίζεται από τα παλιά και νέα μνημόνια όπως είναι οι ιδιωτικοποιήσεις, τα εργασιακά προβλήματα, οι ΣΣΕ, οι ελαστικές μορφές εργασίας, η ανεργία, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η ουσιαστική φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου και του πλούτου, μέτρα για την στήριξη και αναβάθμιση της δημόσιας υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας.
Οι δυνάμεις του ταξικού αγωνιστικού κινήματος οφείλουν να αναδείξουν, να προβάλουν και να διεκδικήσουν έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης και προοπτικής για την χώρα με την διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος αλλά και των μεγάλων παραγωγικών επιχειρήσεων. Να αγωνισθούν για μια εναλλακτική λύση που θα σπάει τα δεσμά της εξάρτησης, της κηδεμονίας και της υποταγής της χώρας στον μονόδρομο της Ε.Ε και του ευρώ.
Στην κατεύθυνση αυτή πρέπει ο αγώνας τις επόμενες ημέρες να σχεδιαστεί, να οργανωθεί και να πραγματοποιηθεί με ένα γενικευμένο ξεσηκωμό σε κάθε χώρο δουλειάς και να εξελιχθεί σε παλλαϊκό πανεργατικό συντονισμό ώστε η απεργία στις 4/2/2016 να βγάλει στους δρόμους και στον αγώνα εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας.
Παράλληλα αμέσως μετά πρέπει να υπάρχει γενικευμένη επέκταση, κλιμάκωση αυτού του αγώνα και η εργατική τάξη, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η μικρομεσαία αγροτιά, η νεολαία να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο για την μεγάλη ανατροπή των αντιλαϊκών – αντεργατικών και μνημονιακών πολιτικών.
Σε ένα τέτοιο πλαίσιο κινείται σταθερά και με συνέπεια η δράση της ΠΕΝΕΝ τόσο στον χώρο της Ναυτιλίας αλλά και ευρύτερα σε Παμπειραϊκό και Πανελλαδικό επίπεδο.
Συνεχίζουμε τους αγώνες, συσπειρώνουμε κινητοποιούμε και βάζουμε σε δράση όλον τον Ναυτεργατικό κόσμο καταθέτοντας την δική μας αγωνιστική συμβολή σε αυτήν την ελπιδοφόρα προοπτική για το εργατικό κίνημα.
Καλούμε τους Ναυτεργάτες και όλους τους εργαζόμενους να είναι στις επάλξεις του αγώνα και να δώσουν με πίστη, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία την μάχη για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα.
Τα παραπάνω ήταν τα βασικά σημεία της ομιλίας του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ στην συγκέντρωση των Ναυτεργατών που πραγματοποιήθηκε στις 28/1/2016 στο λιμάνι του Πειραιά.
Στην συνεδρίαση της Διοίκησης της ΠΝΟ ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ διατυπώνοντας την εκτίμηση για την επιτυχή έκβαση του απεργιακού αγώνα και παίρνοντας υπόψη την αρνητική θέση της κυβέρνησης στα αιτήματά μας, πρότεινε την συνέχιση και κλιμάκωση με νέα 48ωρη απεργία για τις 29-30 Γενάρη 2016.
Μετά από διαλογική συζήτηση η πρόταση της ΠΕΝΕΝ τέθηκε σε ψηφοφορία και υπερψηφίστηκε (10 υπέρ έναντι 3 κατά).
Η ΠΕΝΕΝ καλεί όλο τον Ναυτεργατικό κόσμο να κάνει δική του υπόθεση την οργάνωση, την περιφρούρηση και την παραπέρα επιτυχία της απεργίας. Καλεί τα Συνδικάτα να εκφράσουν με κάθε δυνατό τρόπο την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα των Ναυτεργατών της χώρας μας.
Έναρξη νέας απεργίας 29/1/2016 ώρα 6 π.μ – λήξη 31/1/2016 6 π.μ

Για το Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ
Ο Πρόεδρος                                                                   Ο Γεν. Γραμματέας

Νταλακογεώργος Αντώνης                                             Κροκίδης Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια: