Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΒΟΛΟΔΕΡΝΕΙ ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ...ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟ....ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?????

....τα σχόλια είναι σωστά, αλλά στο ΥΕΝ,  ασχολούνται πως δεν θα πάρουν τίποτα από τα κ/π, και καμμία εξασφάλιση για τους Έλληνες ναυτικούς. Μάθανε ότι εδώ πηδάνε τσάμπα και δεν δέχονται ούτε ένα ευρώ να πληρώνουν για τον επιβάτη?? 

ΤΕΤΆΡΤΗ, 10 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2010


ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΒΟΛΟΔΕΡΝΕΙ ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ...ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟ....ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?????



ΕΠΙΣΤΟΛΗ στοpeiratikoi@yahoo.gr

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ,
Εάν είχε συμβεί στην Ελλάδα, μέχρι οδηγία θα είχαν βγάλει οι Αμερικάνοι, εδώ τα κατευθυνόμενα μέσα μαζικής αποχαύνωσης ασχολούνται με τι?? και ο ειδικός κύριος Μάθισεν, μας λέει ότι οι ατυχήματα του είδους συμβαίνουν σπάνια, και πετάει το καρφί για το ναυάγιο στην Σαντορίνη που δεν έχει σχέση βέβαια με φωτιά στο μηχ/σιο, ενώ έχουν γίνει πολλά περισσότερα στην Αμερική.


By JULIE WATSON, Associated Press
Οι σχεδόν 4.500 επιβάτες και πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου Κάρνιβαλ Σπλέντουρ δεν έχουν κλιματισμό και ζεστό νερό. Το φαγητό τελειώνει, τρώνε κονσέρβες καβουριών και κρέας σε κονσέρβες που τους πετούν ελικόπτερα. Κι όπως φαίνεται, θα πάνε μια μακρά, αργή βόλτα, πριν φθάσουν σπίτια τους.
Ξεκίνησε σαν μια επταήμερη κρουαζιέρα στη Μεξικανική Ριβιέρα η οποία όμως σταμάτησε τη Δευτέρα με την ανατολή του ηλίου εξαιτίας πυρκαγιάς στο μηχανοστάσιο του 952 ποδών πλοίου που το άφησε ακυβέρνητο στις μεξικανικές ακτές.

Το πλοίο άρχισε να κινείται ξανά το βράδυ της Τρίτης όταν ένα από τα πολλά ρυμουλκά άρχισε να το τραβά προς τις ακτές του Σαν Ντιέγκο, όπου αναμένεται να φθάσει το βράδυ της Τετάρτης, όπως δήλωσε, εκπρόσωπος της Κάρνιβαλ.
Ελικόπτερα του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, μεταφέρουν στο πλοίο 70,000 λίβρες προμηθειών που περιλαμβάνουν καβούρια, κρουασάν, τάρτες, κρέας σε κονσέρβες και άλλα είδη.
Τα ελικόπτερα Seahawk, απογειώνονται με αιωρούμενες παλέτες με προμήθειες από το αεροπλανοφόρο Ρόναλντ Ρήγκαν κι ένα μεταγωγικό αεροσκάφος έχει επιστρατευτεί για να βοηθήσει.
Τα ρυμουλκά επρόκειτο αρχικώς να ρυμουλκήσουν το Σπλέντουρ στην παραθαλάσσια πόλη Ενσενάντα, αλλά η εταιρία άλλαξε γνώμη και θα γίνει προσπάθει να δέσει στο Σαν Ντιέγκο όπου έχουν κλειστεί για τους επιβάτες, ξενοδοχεία και αεροπορικές θέσεις, όπως είπε η Κάρνιβαλ.
Αν όμως η διαδικασία ρυμούλκησης καθυστερήσει, ίσως και να δέσει το πλοίο στην Ενσενάντα.
Ο υπαξιωματικός της αμερικανικής ακτοφυλάκής, Kevin Metcalf, δήλωσε ότι τα ρυμουλκά και η συνοδευτική άκατος της ακτοφυλακής πρέπει να κινούνται αργά εξαιτίας του μεγάλου μεγέθους του κρουαζιερόπλοιου.

"Ατυχήματα με φωτιά στο μηχανοστάσιο, συμβαίνουν σπάνια", είπε ο Monty Mathisen από τις εκδόσεις "Νέα της κρουαζιέρας" στη Νέα Υόρκη. "Το τελεύταίο σοβαρό ατύχημα συνέβη το 2007, όταν ένα κρουαζιερόπλοιο, με περισσότερους από 1500 επιβάτες, βυθίστηκε αφού πρώτα προσέκρουσε σε βράχια, στη Σαντορίνη", συνεχίζει ο Monty Mathisen. "Δύο γάλλοι τουρίστες έχασαν τη ζωή τους."

Αυτά τα πράγματα δεν μπορέι να συμβαίνουν, λέει.Τα πλοία πρέπει να είναι ασφαλή, αλλιώς η αγορά θα καταρρεύσει.

Το Σπλέντουρ, απέπλευσε από το Λονγκ Μπιτς την Κυριακή και ήταν 200 μίλια νότια του Σαν Ντιέγκο όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κάρνιβαλ.
Οι 3.299 επιβάτες και τα 1.167 μέλη του πληρώματος δεν έπαθαν το παραμικτό και η φωτιά κατασβέστηκε στο διαμέρισμα της γεννήτριας. 'Ομως το πλοίο δεν έχει κλιματισμό, ζεστό νερό, και δίκτυο για τα κινητά και το ιντερνετ.
Μετά τη φωτιά οι επιβάτες κλήθηκαν να βγουν από τις καμπίνες τους στο πάνω κατάστρωμα αλλά μετά τους επετράπη να γυρίσουν στα δωματιά τους. Οι βοηθητικές γεννήτριες επέτρεψαν στο πλοίο να έχει κρύο νερό και τουαλέτες.

Εμφιαλωμένο νερό και κρύα πιάτα, υπάρχουν, σύμφωνα με την εταιρία.
Η θερμοκρασία στην περιοχή είναι στους 16,5 βαθμούς κελσίου κι έχει συννεφιά σύμφωνα με την Ακτοφυλακή.

Η Τόνυ Σουήτ, απογοητευτηκε όταν δεν μπορύσε να επικοινωνήσει με την ξαδέλφη του Βίκυ Αλβάρεζ επιβάτη του πλοίου. Οπως λέει την καλούσε στο κινητό αλλά εκείνη δεν απαντούσε.
" Ξέρουμε ότι όλα είναι καλά" , λέει. "Σκεφθείτε, όμως ότι είχε άγχος πριν επιβιβαστεί στο κρουαζιερόπλοιο, και σίγουρα μετά από αυτό δεν θα το ξανακάνει ποτέ."

Ο εκπρόσωπος της ΄Κάρνιβαλ Joyce Oliva τονίζει πάντως ότι ο καπετάνιος επικοινωνεί με τις αρχές με το βοηθητικό σύστημα.
Την Τρίτη η αμερικανική ακτοφυλακή παρέταξε αεροσκάφη και πλοία και το Μεξικανικό Ναυτικό βοηθά την επιχείρηση.
Το Σπλέντουρ είχε διαθέσιμο φαγητό μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, καθώς τα ψυγεία σταμάτησαν να δουλεύουν μετά το μπλακ άουτ όπως είπε, ο Greg Hicks, επικεφαλής του αμερικανικού ναυτικού.

Η μετοχή της Κάρνιβαλ έπεσε 1% την Τρίτη.

Ο κ.Mathisen, σχολιάζοντας τον χειρισμό της κατάστασης, είπε ότι οι αρχές αντέδρασαν γρήγορα. Ομως αυτό το ατύχημα μπορεί να καταστρέψει την βιομηχανία της κρουαζιέρας, που έχει ήδη δεχθεί πλήγμα στο Μεξικό εξαιτίας της βίας συμμοριών ναρκωτικών. Θα είναι επίσης κοστοβόρο για την Κάρνιβαλ η οποία θα πρέπει να αποζημιώσει τους επιβάτες, προσφέροντας δωρεάν ταξίδια για το μέλλον ενώ το πλοίο ΄θισως χρειαστεί να μείνει καιρό για επισκευή εάν οι ζημιές είναι μεγάλες.

"Γνωρίζουμε ότι ήταν μία σκληρή δοκιμασία για τους φιλοξενούμενούς μας και τους ευχαριστούμε για την υπομονή τους "είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Κάρνιβαλ,Gerry Cahill.

--------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια: