Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Μήνυμα Δρίτσα για την Παγκόσμια Ημέρα του Ναυτικού! - SEAMEN'S WORLD DAY

....με ποια ιδιότητα μίλησε ο Δρίτσας?? ούτε κύριος Δρίτσας ούτε υπουργός Δρίτσας, δηλαδή είναι τίποτα??? Πολλά τίποτα πέρασαν από το Υεν, γι αυτό και η πρόοδος στα θέματα της ναυτιλίας.
Κλαίμε για τους ναυτικούς, αλλά κανένας δεν λέει που πήγαν τα λεφτά του Νατ, κάνένας δεν κάνει πρόταση για να μπαρκάρουν οι άνεργοι, τι σκατά το θέλετε το υπουργείο??  Ελάχιστο φόρο τιμής??? θα έπρεπε να ντρέπεσθαι....

Πέµπτη, 25 Ιουνίου 2015
  «Η ημέρα αυτή αποτελεί ευκαιρία να αναλογιστούμε τις προκλήσεις, τις θυσίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί», ανέφερε ο Θ. Δρίτσας | 
  
Η δραστική αύξηση των θέσεων εργασίας και η κατοχύρωση κατακτημένων δικαιωμάτων χωρίς εξαιρέσεις, είναι ο στόχος του υπουργείου Ναυτιλίας για τους Έλληνες ναυτικούς, όπως τονίζει στο μήνυμά του για τον Ετήσιο Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Ναυτικό(IMO Day Of The Seafarer) στις 25 Ιουνίου 2015, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.
«Η μέρα αυτή καθιερώθηκε από το Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) το 2010 με σκοπό να υπενθυμίζει σε όλη την κοινωνία και ειδικά στο ναυτιλιακό κόσμο, πως οι ναυτικοί μας αποτελούν το πιο ζωντανό κύτταρο της ναυτιλίας. Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους Έλληνες ναυτικούς για την προσφορά τους στην παραγωγική διαδικασία και, εν γένει, στην ελληνική και παγκόσμια κοινωνία» επισημαίνει ο Θ.Δρίτσας και προσθέτει:
«Η ημέρα αυτή αποτελεί ευκαιρία να αναλογιστούμε τις προκλήσεις, τις θυσίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί προκειμένου να κρατήσουν ψηλά τη σημαία της παγκόσμιας ναυτιλίας. Ζητήματα που σχετίζονται με την αποστέρηση των αγαπημένων προσώπων, αλλά και τους κινδύνους της θάλασσας. Χωρίς τους ναυτικούς, το παγκόσμιο εμπόριο που διακινείται κατά 90% από τη θάλασσα, δε θα μπορούσε να φθάσει από τα σημεία παραγωγής στα σημεία κατανάλωσης και η παγκόσμια οικονομία δεν θα είχε τη μορφή που έχει σήμερα. Την ίδια στιγμή, το επάγγελμα του ναυτικού, ιδίως στις παρούσες δύσκολες οικονομικές συνθήκες, είναι ιδιαίτερα αποδοτικό, προσφέρει επίσης ευκαιρίες να γνωρίσει κανείς νέους τόπους και νέους πολιτισμούς».
Ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας αναφέρει στο μήνυμά του ότι «σήμερα, περισσότερο από ποτέ, τα πλοία έχουν αναβαθμισθεί και μαζί με αυτά η ζωή των ναυτικών. Ωστόσο, με τις τεχνολογικές προόδους των τελευταίων δεκαετιών και τις απαιτήσεις της διεθνούς και ενωσιακής νομοθεσίας, η διαχείριση του σύγχρονου πλοίου απαιτεί ολοένα και περισσότερες δεξιότητες, στην απόκτηση των οποίων έχει στρέψει την προσοχή της, τόσο η διεθνής κοινότητα, όσο και το υπουργείο Ναυτιλίας, στοχεύοντας στην αναβάθμιση των επιπέδων εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των ναυτικών. Δεν είναι τυχαίο που ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός αφιέρωσε το θέμα του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Ναυτιλία στη ναυτική εκπαίδευση και επιμόρφωση (World Maritime Day 2015, Maritime Education and Training)».
«Ας αποδώσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στους 1,2 εκ. ναυτικούς ανά τον κόσμο που εργάζονται για την ευημερία όλων μας. Σας ευχαριστούμε για όσα προσφέρετε καθημερινά σε όλους μας. Αποτελείτε φωτεινό παράδειγμα για όλους εμάς και αποτελείτε πηγή έμπνευσης για τη νέα γενιά, ώστε αυτή να αναζητήσει μία μακρά και διακεκριμένη καριέρα στο ναυτικό επάγγελμα» συμπληρώνει.




Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΓΕΜΙΣΕ ΑΠΟ 3 ΑΡΙΑ ΦΟΡΤΗΓΑ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ...

...γέμισε από τριάρια, και ο ένας κυνηγάει τον άλλον. Πόσα φορτία διακινεί η εσωτρική αγορά? και όμως επιμονή, ακόμα έτσι για το γινάτι κάποιων.  Ελληνικό θέατρο ατελείωτο.

...από Σεπτέμβρη πιθανόν με Ελληνική σημαία.

ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ: ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΝΕΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ!

....κάτι που ήταν δεδομένο, τώρα το παρακαλάμε. Αυτή την αλλαγή την έκαναν οι πολιτικοί... πιθανόν αναγκαία αλλά έτσι χύμα??? Αυτή είναι η αξία του λαού και έτσι τους συμπεριφέρονται....
Εδώ , δεν είναι μόνο ότι αφήσαμε την πρωτογενή παραγωγή, αλλά τα πουλήσαμε όλα, και ξεχάσαμε και το μέρος που μας γέννησε... τόσο μίσος? Γνώρισα ανθρώπους που δεν λένε τον τόπο καταγωγής τους. Για πέστε μας τι σας ανεβάζει στην Αθήνα?? για να σας πούμε και εμείς άλλα 100 που σας πνίγουν... και αφού τα κάναμε μπάχαλο, βρίζουμε και την Αθήνα (δικαιολογημένα πλέον)....

Ολα ξεκίνησαν αρχές Ιουνίου, όταν οι αλλοδαποί εργάτες -στη συντριπτική τους πλειοψηφία Αλβανοί- οι οποίοι τα τελευταία χρόνια εργάζονταν στα χωράφια των μελών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γιάννουλης στη Λάρισα, προχώρησαν σε στάση εργασίας διεκδικώντας να εργάζονται λιγότερο με το ίδιο όμως μεροκάματο, που έφτανε τα 30 ευρώ ημερησίως μαζί με τις κρατήσεις. «Με αυτούς τους ανθρώπους συνεργαστήκαμε για πολλά χρόνια και, αντί να κάτσουν να συζητήσουν μαζί μας μπας και βρούμε λύση, επιχείρησαν να μας εκβιάσουν λίγο πριν από τη συγκομιδή, που είναι μια κρίσιμη περίοδος για μας.
 Η κίνηση αυτή, όμως, τους γύρισε μπούμερανγκ», δηλώνει στο «ΘΕΜΑ» ο κ. Δημήτρης Λεωνιδάκης, πρόεδρος του συνεταιρισμού, ο οποίος μετά την εξέλιξη αυτή προέβη άμεσα σε διάφορες ενέργειες λόγω πίεσης χρόνου, αφού υπήρχε ανάγκη να βρεθούν εργατικά χέρια για τα χωράφια. «Συγκαλέσαμε γενική συνέλευση των μελών μας και αποφασίσαμε να ζητήσουμε εργάτες γης από την περιοχή μας μέσω αγγελίας στην τοπική εφημερίδα “Ελευθερία” της Λάρισας. Αν και αρχικά είχαμε κάποιον ενδοιασμό, μια και πριν από δύο χρόνια σε ανάλογη ενέργεια του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ημαθίας δεν υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, η κίνηση τελικά μας δικαίωσε», αναφέρει.
ΑΠΟ ΟΝΤΙΣΙΟΝ
Το ενδιαφέρον ήταν πραγματικά μεγάλο και αυτό εξέπληξε τη διοίκηση και τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γιάννουλης. Τις τρεις μέρες που η αγγελία ήταν δημοσιευμένη στην εφημερίδα οι αιτήσεις στη γραμματεία του συνεταιρισμού έφτασαν τις 420, για τις 80 θέσεις στις εποχικές καλλιέργειες της περιοχής. Ανδρες και γυναίκες ηλικίας από 18 έως 62 ετών και κάθε μορφωτικού επιπέδου, από απόφοιτους γυμνασίου έως πτυχιούχους πανεπιστημίων, κατέθεσαν αίτηση προκειμένου να εργαστούν -έστω και εποχιακά- για ένα αξιοπρεπές μεροκάματο τις δύσκολες αυτές εποχές που η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο.
Ζητούνταν χέρια για διάφορες αγροτικές εργασίες, όπως η συγκομιδή ροδάκινων, βερίκοκων, αχλαδιών, καρπουζιών, βαμβακιού, αραβόσιτου, ωστόσο, όπως λέει ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, «ουδείς από τους ενδιαφερόμενους ζήτησε λεπτομέρειες για την εργασία στα χωράφια και τη συγκομιδή, θέλοντας ίσως να δείξουν πως είναι ενήμεροι για τον κόπο της δουλειάς και πως είναι αποφασισμένοι να ιδρώσουν στο χωράφι».
Η ενασχόληση ντόπιων με αυτές τις δραστηριότητες θα τονώσει σημαντικά την τοπική οικονομία, αφού μόνο πέρυσι τα μέλη του συνεταιρισμού κατέβαλαν σε ημερομίσθια σχεδόν 500.000 ευρώ κυρίως σε Αλβανούς εργάτες που τα απέστειλαν με εμβάσματα στη χώρα τους. «Πάντα έλεγα πως θα παραδεχτώ πως υπάρχει κρίση όταν ξαναδώ Ελληνες στα χωράφια. Οι Ελληνες όχι μόνο επιστρέφουν στις ασχολίες των πατεράδων τους, αλλά το ενδιαφέρον τους αυξάνεται συνεχώς. Αυτό σημαίνει πως η κρίση μάς έχει αγγίξει πλέον για τα καλά», επισημαίνει ο κ. Λεωνιδάκης.
Ανάμεσα σε αυτούς που κατέθεσαν αιτήσεις υπάρχουν απόφοιτοι πανεπιστημίων, γυμναστές, άνεργοι οικοδόμοι, απολυόμενοι ιδιωτικοί υπάλληλοι, φοιτητές που θέλουν τα χρήματα για τις σπουδές τους, μεσήλικες που χρειάζονται λίγα ένσημα για να βγουν στη σύνταξή κ.ά. Ηδη η πρώτη φουρνιά έπιασε δουλειά, ενώ οι υπόλοιποι έχουν ήδη επιλεγεί και θα κληθούν να εργαστούν τη δύσκολη περίοδο της συγκομιδής.
Ακόμη και τηλεφωνήματα από πολιτικά γραφεία της Λάρισας έγιναν προς τον κ. Λεωνιδάκη προκειμένου να προτιμηθούν συγκεκριμένα πρόσωπα για την εποχική εργασία στα χωράφια. Ωστόσο, όπως ξεκαθαρίζει ο ίδιος, «ρουσφέτια δεν μπορούμε να κάνουμε γιατί κάθε παραγωγός επιλέγει τους εργάτες του με βάση τις ανάγκες της καλλιέργειάς του».
Σύμφωνα με τη διαδικασία που ακολουθείται, ο παραγωγός επιλέγει από τη λίστα τα άτομα που πιστεύει ότι του είναι χρήσιμα. Επικοινωνεί μαζί τους και συναντιούνται στο γραφείο του συνεταιρισμού, όπου μέσα από μια πρόχειρη συνέντευξη επιλέγει εάν θα τους προσλάβει ή όχι.
«Τους βλέπουμε, τους ακούμε και τελικά επιλέγουμε αυτούς που πιστεύουμε πως μπορούν να αντεπεξέλθουν στις εργασίες. Τα χωράφια δεν είναι εύκολη δουλειά. Απαιτούνται σωματικές δυνατότητες και κάποιες γνώσεις για τα γεωργικά», λέει ο κ. Σπύρος Μπέης, παραγωγός και μέλος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γιάννουλης. «Τα τηλέφωνα χτυπούν καθημερινά από κόσμο κάθε ηλικίας που θέλει να εργαστεί για το μεροκάματο. Το γεγονός πως είναι ντόπιοι μας βοηθάει και καλύτερα στην επικοινωνία. Η κρίση έχει και τα καλά της, αφού οι Ελληνες επιστρέφουν στα χωράφια».
Εύη Πιτσαρή Aπόφοιτος ΤΕΦΑΑ
«ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΣΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ»
Με πτυχίο ΤΕΦΑΑ, εργάστηκε στο παρελθόν ως γυμνάστρια, ωστόσο λόγω της ανεργίας βρέθηκε να μαζεύει ροδάκινα στη Λάρισα. «Μόλις διάβασα την αγγελία επικοινώνησα κατευθείαν με τον συνεταιρισμό. Το βλέπω και ως εμπειρία και μάλιστα ευχάριστη. Θα έλεγα και άλλα νέα παιδιά να τολμήσουν να αφήσουν τις καφετέριες και τους καναπέδες και να έρθουν να εργαστούν στα χωράφια. Θα εξασφαλίσουν εμπειρία και εξασφαλισμένα μεροκάματα ειδικά αυτές τις δύσκολες εποχές όπου η ανεργία ανάμεσα στους νέους είναι ιδιαίτερα μεγάλη και στην περιοχή της Λάρισας».
Αθανασία Μπλιάμπλια Πρώην ιδιωτική υπάλληλος
«ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΓΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΑΞΙΩΣΕΙ»
Μέχρι πρότινος ήταν άνεργη, ενώ έχει εργαστεί για πολλά χρόνια ως ιδιωτικός υπάλληλος και μέσω προγραμμάτων στον τοπικό δήμο. «Οι εποχές είναι δύσκολες και οι επιλογές περιορισμένες. Προέρχομαι από αγροτική οικογένεια και δεν είχα κανέναν ενδοιασμό να εργαστώ στα χωράφια, όπου πάρα πολλοί νέοι έρχονται να απασχοληθούν έστω και εποχικά. Η δουλειά δεν είναι ντροπή και πιστεύω πως η κρίση είναι μια καλή ευκαιρία για να επιστρέψουμε στις ασχολίες των πατεράδων και των παππούδων μας, τι οποίες πολλοί από εμάς είχαμε απαξιώσει».
Χρήστος Γραβάνης Πρώην προπονητής ποδοσφαίρου
«ΕΙΜΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΣ, ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ»
Με πτυχίο γυμναστή, εργάστηκε στο παρελθόν ως προπονητής ποδοσφαίρου σε τοπικές ομάδες, ωστόσο τα τελευταία χρόνια είναι άνεργος λόγω της κρίσης. «Η ανεργία στην περιοχή μας είναι σε υψηλά επίπεδα, όπως σε όλη την Ελλάδα. Μόλις έμαθα πως ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γιάννουλης ψάχνει εργάτες γης, κατέθεσα αμέσως αίτηση. Είμαι χρόνια άνεργος και δεν είχα άλλη επιλογή. Πολλοί από τους παραγωγούς είναι φίλοι και με την κίνηση αυτή βοηθήθηκαν πολλά νέα παιδιά και οικογενειάρχες που είχαν φτάσει σε αδιέξοδο», αναφέρει.
Γιώργος Ζδράγκας Πρώην οικοδόμος
«ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΓΙΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ»
Μετά από πολλά χρόνια στην οικοδομή βρέθηκε άνεργος και, βλέποντας τις υποχρεώσεις να τρέχουν, πήρε την απόφαση να γίνει εργάτης γης έστω και τους μήνες του καλοκαιριού. «Λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης δεν έχουμε την πολυτέλεια της επιλογής. Η ανεργία αυξάνεται και τα χωράφια, εδώ στη Λάρισα τουλάχιστον, αποτελούν μια καλή διέξοδο για την εξασφάλιση του ποθητού μεροκάματου. Στην αρχή μπορεί να είναι δύσκολα, αλλά στο χέρι σου είναι να προσαρμοστείς. Η κίνηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γιάννουλης αποτελεί διέξοδο για εμάς», παραδέχεται.

Πηγή: geoponos-texnologos -  Πρώτο Θέμα

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Χαμηλές οι διαθεσιμότητες για τα Περιπολικά Ανοιχτής Θαλάσσης του Λ.Σ/ ΕΛ.ΑΚΤ

....συνήθως στην κάθε υπηρεσία στέλνεις το κατάλληλο προσωπικό.. Στα πλωτά τι συμβαίνει??? τους ρωτάτε αν θέλουν να πάνε?? τους δίνετε οδηγίες πως θα περά όμορφα??, ότι θα ξεμεροβραδιάζονται στο Κερατσίνι??

Εάν το Λ.Σ δεν έχει την δυνατότητα να τα επανδρώσει, λύσεις υπάρχουν....

Διαβάζοντας όμως το παρακάτω κείμενο, καταλαβαίνουμε ότι τα περισσότερα είναι χαλασμένα... και σε ακινησία. Επομένως που κολλάει η χαμηλή διαθεσιμότητα, όταν δεν υπάρχουν σκάφη??? Εδώ έχουν πρόβλημα με τα καύσιμα, η διαθεσιμότητα τους φταίει???  Αυτό είναι κατάντια....


limenikadromena.gr , defencenews.gr

Χαμηλές είναι οι διαθεσιμότητες για τα Περιπολικά Ανοιχτής Θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος.

Σχεδόν σε μόνιμη ακινησία στο Λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται αραγμένα τα Περιπολικά Ανοιχτής Θαλάσσης με τις κωδικές ονομασίες ΠΑΘ 060 και 070 ενώ το ΠΑΘ 050 τύπου Vosper Europatrol 250 Mk1 βρίσκεται μόνιμα εντός του λιμανιού εξαιτίας χρόνιων μηχανολογικών προβλημάτων που το έχουν καθηλώσει. Σε άσχημη κατάσταση είναι και ο στόλος των ΑΒΕKING αφού από τα έξι σκάφη μόλις τα δύο είναι επιχειρησιακά και βρίσκονται διαρκώς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου καλύπτοντας ανάγκες θαλάσσιας αστυνόμευσης και έρευνας και διάσωσης αφού καθημερινά εκατοντάδες παράτυποι μετανάστες εισέρχονται.