Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

GRIMALDI GROUP: Εγκαινιάζει νέα γραμμή συνδέοντας εμπορικά την Τεργέστη με την Κωνσταντινούπολη

Ο Όμιλος ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες θαλάσσιων μεταφορών υψηλής ποιότητας μεταξύ Ιταλίας και Τουρκίας

ΜΗΝΑΣ ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024 - 10:50

Την απευθείας σύνδεση μεταξύ Τεργέστης και Αμπάρλι, λίγα μόλις χιλιόμετρα από την Κωνσταντινούπολη, με δύο εβδομαδιαίες αναχωρήσεις από κάθε λιμάνι εγκαινιάζει από τις 14 Σεπτεμβρίου ο Όμιλος Γκριμάλντι.

Με τη νέα απευθείας σύνδεση ο Όμιλος ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες θαλάσσιων μεταφορών υψηλής ποιότητας μεταξύ Ιταλίας και Τουρκίας από τους πελάτες του, ιδίως μερικούς από τους κορυφαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων και βιομηχανικών οχημάτων παγκοσμίως, όπως οι BMW, Land Rover, Mercedes-Benz, DAF, Scania, Stellantis, Kia και Hyundai.

Αποτελεί μια τακτική και αξιόπιστη λύση μεταφοράς μεταξύ δύο στρατηγικά τοποθετημένων λιμένων: Η Τεργέστη χρησιμεύει ως φυσική πύλη όχι μόνο για τη βορειοανατολική Ιταλία, αλλά και για όλη την Κεντρική Ευρώπη, ενώ το Ambarli παρέχει προνομιακό σημείο πρόσβασης στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης και σε ολόκληρη την οικονομική περιοχή της Τουρκίας. Επιπλέον, συνδυάζοντας τη νέα υπηρεσία με άλλες θαλάσσιες συνδέσεις εντός του εκτεταμένου δικτύου Grimaldi, οι τουρκικές εταιρείες μπορούν να εξάγουν τα προϊόντα τους στην Ισπανία, την Ελλάδα, τη Μάλτα, την Τυνησία, το Μαρόκο και τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης στη Βαλτική Θάλασσα.

«Ο όμιλός μας είναι πρωτοπόρος στους θαλάσσιους αυτοκινητόδρομους και επιβεβαιώνει τη θέση του ως ο κορυφαίος παίκτης σε αυτή την αγορά, με συστηματικές και σημαντικές επενδύσεις στην ποιότητα και την ποσότητα των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους πελάτες μας», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Grimaldi, Εμάνουελ Γκριμάλντι:

«Ειδικότερα, με τη νέα μας τακτική υπηρεσία ro-ro Τεργέστη-Αμπαρλί, θα ενισχύσουμε τις συνδέσεις μεταξύ της Ιταλίας – και, ευρύτερα, της Κεντρικής Ευρώπης – και της Τουρκίας, υποστηρίζοντας τις αυξανόμενες εμπορικές σχέσεις μεταξύ των φορέων στις περιοχές αυτές. Για να το κάνουμε αυτό με τον καλύτερο τρόπο, θα αναπτύξουμε τα Eco Mediterranea και Eco Malta: τα πλοία αυτά διαθέτουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά που έχουν φέρει επανάσταση στη ναυτιλία μικρών αποστάσεων. Είμαστε υπερήφανοι που ενισχύουμε την προσφορά μας για τη μεταφορά κυλιόμενου φορτίου στη Μεσόγειο με μια νέα υπηρεσία που θα ξεχωρίζει για την αποτελεσματικότητα και τη βιωσιμότητά της, σε πραγματικό στυλ Grimaldi».

Το Eco Mediterranea και το Eco Malta, είναι τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον πλοία ro-ro στον κόσμο.

Αυτά τα υβριδικά πλοία, που ανήκουν στην καινοτόμο κλάση «GG5G», μπορούν να μειώσουν αποτελεσματικά στο μισό τις εκπομπές CO2 ανά μονάδα μεταφερόμενου φορτίου σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά πλοίων ro-ro.

Επιπλέον, οι εκπομπές μηδενίζονται κατά τη διάρκεια των λιμενικών εργασιών. Όταν βρίσκονται στον προβλήτα, τα Eco Mediterranea και Eco Malta χρησιμοποιούν την ηλεκτρική ενέργεια που είναι αποθηκευμένη σε μεγαμπαταρίες λιθίου, οι οποίες επαναφορτίζονται κατά τη διάρκεια του πλου χάρη στις γεννήτριες άξονα και τα 350 m2 ηλιακών συλλεκτών που είναι εγκατεστημένα στο πλοίο, επιτυγχάνοντας έτσι τον στόχο «Zero Emission in Port®».

Δεν υπάρχουν σχόλια: