Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Lloyd's Register: Οι παλινωδίες της κυβέρνησης ευθύνονται για την μείωση του υπό Ελληνική σημαία στόλου

Διαβάζει κανείς τους εκεί στο υπουργείο αλιείας, τι γίνεται στην εμπορική ναυτιλία της Ελλάδας?
Η βλακεία είναι ακτύπητη. Όμως εδώ πρέπει να το τραβάνε πολύ μακρυά το σχοινί οι άναυτοι πολιτικάντηδες. Διαβάστε την ανάλυση του Αγγλικού νηογνώμονα, αφού δεν τα ακούτε από πρώτο χέρι...


14/03/11 

Lloyd's Register: Οι παλινωδίες της κυβέρνησης ευθύνονται για την μείωση του υπό Ελληνική σημαία στόλου

Στις κυβερνητικές παλινωδίες στο θέμα του διοικητικού φορέα της Ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας, αποδίδουν οι αναλυτές του Αγγλικού Νηογνώμονα Πλοίων (Lloyd's Register) την πτώση που καταγράφεται στα υπό Ελληνική σημαία εμπορικά πλοία μεταξύ του 2010 και του 2011.

Συγκεκριμένα, ο Lloyd's Register καταγράφει ένα έλλειμμα της τάξης των 52 πλοίων συνολικής χωρητικότητας 790,156 τόνων dw μεταξύ του περασμένου έτους και του τρέχοντος έτους.
«Οι ανησυχίες των Ελλήνων διαχειριστών πλοίων που συνδέονται με τον διοικητικό φορέα της ναυτιλίας τους προφανώς είναι αυτές που οδήγησαν το εθνικό νηολόγιο της χώρας στο να καταγράψει και άλλη μείωση στη δύναμη του.

Στην διάρκεια του 2010 υπήρχαν 969 πλοία συνολικής χωρητικότητας 80,5 εκατομμυρίων τόνων dw με υψωμένη την Ελληνική σημαία, ενώ το 2011 καταγράφονται 917 πλοία συνολικής χωρητικότητας 79,7 εκατ. τόνων dw να είναι εγγεγραμμένα στο εθνικό νηολόγιο.

theseanation

Δεν υπάρχουν σχόλια: