Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

All 122 Bodies from Bulgaria recovered - Βρέθηκαν 122 πτώματα αφού τράβηξαν το πλοίο στα αβαθή

....λίγο πριν από το μακελάρη της Νορβηγίας, άλλοι 122 χάθηκαν σε κρουαζιέρα στον Βόλγα. είναι για να τα παίξεις τελείως. Αυτή η ιδιαίτερα μεγάλη απώλεια, αναφέρθηκε από τα μέσα, εκτός και αν δεν το είδα.. αφού ούτως η άλλως δεν διαβάζω εφημερίδες, ούτε βλέπω χαζοκούτι.
Δεν το χωράει ο νους, μέσα στα ήρεμα νερά του ποταμού, 122 άτομα συμπεριλαμβανομένων και παιδιών χάθηκαν.

Monday, 25.Jul.2011, 11:19 (GMT+3)
A total of 122 people, including many children, perished after a cruiser ship named "Bulgaria" sank July 10 in the Tatarstan region of Russia's Volga river.

The news spells the end of the rescue operation, since the bodies of all 122 boat passengers, who were declared missing and presumed dead, have been found.

The cruise boat, which was partly raised last week and taken to shallow waters, is believed to have had problems with one of the engines. Besides it was overcrowded and operated without a proper license.

Investigators have arrested the tour operator and a local licensing official as they launched a criminal probe.

The Bulgaria sank in the middle of the river in the Volga region near the village of Syukeyevo in the Kansko-Ustinovsky district of the Republic of Tatarstan in the afternoon on July 10.

There were 173 people onboard when the boat went down.

The cruiser ship, which belongs to a local tourism company, was traveling from the town of Bolgar to the regional capital, Kazan.

The double-deck ship was built in Czechoslovakia in 1955 and its maximum capacity was 140 passengers.

The cruise ship had two restaurants, a bar, a music lounge, a beach deck and 1, 2, 3 and 4-seat cabins and one luxurious cabin.

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

ΛΙΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ

...διαπιστώσεις ετών από το αργοπορημένο πολυτεχνείο, και ΚΑΜΜΙΑ ενέργεια από την πολιτεία.Βεβαίως αυτόκλητοι και με τις χειροπέδες ανά χείρας για τον Πλοίαρχο.
Φαντασθείτε να μην είμαστε και ναυτική χώρα... μάλλον καλλίτερα θα τα πηγαίναμε..

Απίστευτες ελλείψεις σε 94 περιοχές καταγράφει έρευνα του Πολυτεχνείου
Βραβείο επιδέξιων χειρισμών οφείλει να θεσπίσει για τους καπεταναίους της χώρας το αρμόδιο υπουργείο...
επιβραβεύοντας τον αγώνα που κάνουν οι ναυτικοί μας κάθε φορά που αποπλέουν ή καταπλέουν στα 94 λιμάνια της χώρας, τα περισσότερα από τα οποία δεν πληρούν τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις ασφάλειας.

Σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που δημοσιεύτηκε στην «Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία», τέσσερα στα δέκα λιμάνια έχουν ανεπαρκή φωτοσήμανση του θαλάσσιου διαύλου, καθώς και ναυτιλιακών εμποδίων, στα τέσσερα από τα δέκα λιμάνια δεν υπάρχει επαρκής απόσταση μεταξύ δύο πλοίων, στο 45,3% των λιμένων υπάρχουν περιστατικά όχλησης των πλοίων της ακτοπλοΐας από άλλα σκάφη και στο 25,3% υπάρχει πρόβλημα με την ποιότητα του πυθμένα. Εφτά στα δέκα λιμάνια δεν έχουν δυνατότητα να εξυπηρετήσουν κρουαζιερόπλοια και πλοία νέας τεχνολογίας.

Περισσότερα από τα μισά έχουν πρόβλημα με τα εκδοτήρια εισιτηρίων, με αποτέλεσμα οι επιβάτες της τελευταίας στιγμής να αναγκάζονται να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις. Μόνο ένα στα δέκα διαθέτει ηλεκτρονικό πίνακα ενημέρωσης.
Επίσης, τα περισσότερα λιμάνια της χώρας, ακόμη και αυτά στα κοσμοπολίτικα νησιά που επισκέπτονται αυτή την περίοδο χιλιάδες τουρίστες, παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις.

Ορισμένοι λιμένες σε νήσους μάλιστα είναι τόσο προβληματικοί, ώστε να δημιουργούνται απορίες ακόμη και για τη δυνατότητα λειτουργίας τους. Μόνον η υψηλοτάτου επιπέδου ναυτοσύνη των Ελλήνων και το γνωστό φιλότιμο μπορούν να εξηγήσουν την είσοδο πλοίων ακτοπλοΐας, ώστε να μην απομονωθούν πλήρως οι κάτοικοι».

Από τα αξιοσημείωτα της έρευνας του ΕΜΠ: στο 48,4% των λιμένων δεν υπάρχουν σε κοντινή απόσταση στάσεις ή αφετηρίες για Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ο κόσμος αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει ταξί για τις μετακινήσεις του ή να περπατήσει αρκετή ώρα για να φτάσει στα σημεία διέλευσης των λεωφορείων.

Στο 22,1% των λιμένων «ανακατεύονται» κατά τη διάρκεια της επιβίβασης ή αποβίβασης οχήματα με επιβάτες με άμεσο κίνδυνο ατυχήματος, ενώ στο 50,5% παρατηρούνται προβλήματα στη φορτοεκφόρτωση. Ακόμη στο 42,1% των λιμενικών χώρων δεν υπάρχουν σε κοντινή απόσταση από τις θέσεις των πλοίων χώροι στάθμευσης για αυτοκίνητα για όσους επιβάτες θέλουν τα ταξιδέψουν χωρίς αυτά, ενώ στο 68,4% δεν υπάρχουν υποδομές για την εξυπηρέτηση των επιβατών που είναι άτομα με ειδικές ανάγκες.

Σχετικά με τις συνθήκες ασφαλούς προσέγγισης των πλοίων, το μεγαλύτερο ποσοστό, ήτοι 44,2%, διαπιστώνεται στην ανεπάρκεια φωτοσήμανσης του θαλάσσιου διαύλου, καθώς και ναυτιλιακών εμποδίων.

64 στα 94 λιμάνια έχουν ανεπαρκείς χώρους αναμονής επιβατών, καθώς και εκδοτήρια εισιτηρίων σε μεγάλες αποστάσεις.

Ακόμη το 25,3% των λιμένων έχει ελλιπή χαρτογράφηση, ενώ στο 11,6% καταγράφηκαν προβλήματα σχετικά με τον δίαυλο, στο 22,1% με την είσοδο στον λιμένα, στο 20% δεν έχουν επισημανθεί βραχονησίδες, ναυάγια κ.ά., στο 26,3% υπάρχει ζήτημα με τους υφάλους, στο 23,1% με την ορατότητα της εισόδου και στο 27,3% με τους φανούς ευθυγράμμισης.

Σχετικά με την προστασία της λιμενολεκάνης από τους κυματισμούς, στο 82,1% των λιμανιών δεν υπάρχει εξωτερική προστασία, ενώ στο 45,3% παρατηρούνται καθυστερήσεις στη φορτοεκφόρτωση, λόγω κυματισμών.

ΓΗΡΑΝΣΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ - ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ AGING EUROPEAN SEAMEN , THE FUTURE??

..πως να γράψεις για τόσα θέματα που ταλανίζουν την ναυτιλία??
Πολλοί οι λόγοι όπου οι εφοπλιστές προσλαμβάνουν αλλοδαπά πληρώματα, για μένα το οικονομικό δεν είναι ο πρώτιστος λόγος. Προς το παρόν, διαβάζω το παρακάτω και μελαγχολώ...


Γήρανση εργατικού δυναμικού
Κυριακή, 24 Ιουλίου 2011

Η συνεχής πτώση της απασχόλησης των Eυρωπαίων ναυτικών και η αντίστοιχη απώλεια ευρωπαϊκής θαλάσσιας τεχνογνωσίας, είναι η κύρια πρόκληση για τον κλάδο των θαλάσσιων μεταφορών, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή ΕΟΚΕ .

Σε έκθεση της για την απασχόληση στο τομέα των ευρωπαϊκών μεταφορών και ειδικότερα σε ότι αφορά τις θαλάσσιες μεταφορές η ΕΟΚΕ τονίζει ότι οι πλοιοκτήτριες εταιρείες συνεχίζουν να χρησιμοποιούν σημαίες ευκαιρίας και πληρώματα χαμηλού κόστους από αναπτυσσόμενες χώρες.

Το διεθνές εμπόριο των υπό ευρωπαϊκή ιδιοκτησία ή έλεγχο πλοίων κυριαρχείται από σχεδόν πλήρως αλλοδαπό πλήρωμα, ιδίως όσον αφορά το κατώτερο προσωπικό. Στην έκθεση τονίζεται ακόμη ότι η διάσκεψη της ΕΟΚΕ για την «Ελκυστικότητα των θαλάσσιων επαγγελμάτων» εξέτασε τους λόγους μη ελκυστικότητας των θαλάσσιων επαγγελμάτων και τόνισε την ανάγκη αναβάθμισης της ναυτικής εκπαίδευσης και προώθησης δράσεων της Ε.Ε. προς τον σκοπό αυτό.

Η ΕΟΚΕ διαπιστώνει ακόμη ότι ο τομέας των θαλάσσιων μεταφορών χαρακτηρίζεται επίσης από γήρανση του εργατικού δυναμικού. Η παραμονή εργαζομένων μετά την ηλικία συνταξιοδότησης οφείλεται κυρίως στη σημερινή έλλειψη εργαζομένων και στην απροθυμία των επιχειρήσεων να προωθήσουν ανειδίκευτους εργαζόμενους σε αξιώματα.

Δεδομένου ότι οι πλοιοκτήτες μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους εκτός Ευρώπης και επενδύουν σε κέντρα κατάρτισης και ναυτικές ακαδημίες στην ’πω Ανατολή, είναι ανάγκη, διαπιστώνει η ΕΟΚΕ, να αναπτυχθεί δίκτυο Ιδρυμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης στην Ευρώπη προκειμένου να δημιουργηθούν συστήματα ναυτικής εκπαίδευσης που να ανταποκρίνονται και να προσαρμόζονται στις νέες ανάγκες για αναδυόμενες δεξιότητες.

Το εκπαιδευτικό σύστημα και η αγορά εργασίας πρέπει να ανταποκρίνονται στην ανάγκη πιο ευέλικτης σταδιοδρομίας (μετάβαση από τη θάλασσα στην ξηρά ή αντιστρόφως) συμπεριλαμβανομένης της διοικητικής, επιχειρηματικής και εμπορικής εκπαίδευσης και κατάρτισης πέραν των δεξιοτήτων που απαιτούνται για τον κλάδο.

Η ΕΟΚΕ εκτιμά ότι στον τομέα των θαλασσίων μεταφορών απασχολούνται περί του 184.000 Ευρωπαίοι εργαζόμενοι.

ΠΗΓΗ:Ναυτεμπορική

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

... συγχαρητήρια κύριε Πλοίαρχε, και πολύ κουράγιο εύχομαι διότι ο τυφώνας θα έχει διάρκεια.

Ναυτιλία: «Μισθοί και Συντάξεις-Μύθος και Πραγματικότητα»
Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011

Επιστολή προς τους αρμόδιους του τομέα Ναυτιλίας των κομμάτων της Βουλής απέστειλε ο πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού Γιάννης Λαζάρου με θέμα «Μισθοί και Συντάξεις-Μύθος και Πραγματικότητα».

Ειδικότερα αναφέρει:

«Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε Λαμβάνω το θάρρος να στείλω αυτή την επιστολή προς την Βουλή των Ελλήνων αν και γνωρίζω ότι αντιπροσωπεύω μία μικρή μερίδα εργαζομένων και συνταξιούχων της χώρας μας και ίσως αυτή η επιστολή να μη φτάσει ποτέ σε σας και στη Βουλή.

Είμαι συνταξιούχος Πλοίαρχος του ΕΝ και ύστερα από 35 χρόνια στη θάλασσα, 23 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας πάνω στα πλοία βρίσκομαι εγώ και άλλοι συνάδελφοί μου ανεξάρτητα ειδικότητας εμπρός στο φάσμα των περικοπών της σύνταξής μας. Ίσως δεν γνωρίζεται ότι 23 χρόνια πάνω σε πλοία περιλάμβαναν αργίες, σαββατοκύριακα και (7)μέρες την εβδομάδα εργασία, (3)οκτάωρα πάνω στο πλοίο χωρίς να έχουμε το προνόμιο να πηγαίνουμε σπίτι με το πέρας της εργασίας μας.

Ο δε υψηλός μισθός μας ποτέ κανείς δεν τον υπολόγισε σε 8-9 μήνες το χρόνο καθώς λόγω ανακύκλωσης πληρωμάτων παραμένουμε εκτός εργασίας άμισθοι 3-4 μήνες ετησίως. Για επίδομα ανεργίας ούτε λόγος και μπορείτε να το εξακριβώσετε.

Εργαζόμενος 23 χρόνια με πλοία υπό Ελληνική Σημαία ανελλιπώς, προκατέβαλα τις εισφορές και την εφορία μηνιαίως. Πάντα δε πίστευα ότι ένα κράτος «σοφό» γνωρίζει πόσες εισφορές χρειάζεται ώστε να τις ανταποδώσει κατά τα συντάξιμα χρόνια. Ουδέποτε σκέφτηκα ότι κάποτε θα μπορούσε αυτά που προπλήρωνα να μην έχουν ανάλογη ανταπόδοση. Ουδέποτε σκέφτηκα δε ότι αυτά που μου ζητούσαν να προκαταβάλλω θα τα διαπραγματευόμουνα, ακόμα κι αν ακόμα μου είχαν ζητηθεί τα διπλάσια. Ισως να θεωρούμαστε υψηλόμισθοι συνταξιούχοι (1800 βασική σύν 600 ευρώ το επικουρικό), αλλά θα πρέπει να γνωρίζεται ότι οι κρατήσεις/εισφορές ενός Πλοιάρχου ανέρχονται μικτά (εφοπλιστή-πλοιάρχου) τα τελευταία χρόνια 2300-2500 ευρώ μηνιαίως και αναλογικά υπάρχουν άλλοι εργαζόμενοι (δείτε ΔΕΚΟ) που με μισές ανάλογες εισφορές παίρνουν την ίδια σύνταξη.

Τέλος θα ήθελα να σας γνωρίσω πόσο δύσκολο είναι η συνέχιση του ναυτικού επαγγέλματος μετά από κάποια ηλικία ιδιαίτερα για λόγους υγείας, όταν οι εργοδότες μας, και καλά πράττουν προτιμούν νεότερους υγιείς σύμφωνα με τα τις διεθνείς συμβάσεις του ΙΜΟ. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο πού διαθέσατε και θα χαρώ αν τουλάχιστον σας γνώρισα κάποιες αλήθειες σχετικά με τους ναυτικούς που δεν γνωρίζατε.
Με κάθε τιμή ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ του Βασιλείου»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΑΠΟΜΑΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

...οι αριθμοί έχουν την δική τους αξία.
είναι κυριολεκτική η λεηλασία του ταμείου. Πως τους άφηναν και έβαζαν χέρι? γιατί δεν υπήρχε στο σχέδιο νόμου ότι χρήματα πάνε πουθενά και με κανένα νόμο, διότι ανήκουν στους ναυτικούς?
εκ των υστέρων βέβαια, βλέπω λάθη του παρελθόντος τα οποία απέβησαν μοιραία στην πορεία ου ταμείου.

Διαβάστε...
Για να κρύψουν αυτούς που ευθύνονται για την διαχρονική λεηλασία του ΝΑΤ, τις κυβερνήσεις και τους εφοπλιστές, φόρτωσαν τα ελλείμματα του Ταμείου πρώτα στους …κομμουνιστές πολιτικούς πρόσφυγες και στη συνέχεια στους …Αιγύπτιους, …Ρωσοπόντιους και …Ρουμάνους!
Τα στοιχεία, όμως, οδυνηρά και αποκαλυπτικά, λένε ότι:«200 περίπου στελέχη της ΟΕΝΟ, διώχτηκαν από τα καράβια κατά τη διάρκεια του εμφυλίου.
Ένας αριθμός από αυτούς κατατάχτηκε στον Δ.Σ.Ε. από τους οποίους οι 50 σκοτώθηκαν στον εμφύλιο.
Οι υπόλοιποι βρήκαν πολιτικό άσυλο στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, όπου πέθαναν πάνω από 60. Από όσους απέμειναν, επαναπατρίσθηκαν περίπου 35, οι οποίοι είχαν από 5 μέχρι 10 χρόνια εργασία πριν τον εμφύλιο και συνταξιοδοτήθηκαν από το ΝΑΤ, βάσει των νόμων 792/78 και 1085/80, όπως όλοι οι υπόλοιποι ναυτεργάτες.»
Αυτή είναι η ζωντανή μαρτυρία του Παντελή Σύριγγα, που διετέλεσε Ταμίας της ΠΕΣ-ΝΑΤ και πέθανε το 1998, σε άρθρο του στη «Ν» αρ. φ. 398 του 1996.
Εξ άλλου για το ίδιο ζήτημα, το ΝΑΤ σε απάντησή του 18/7/2002 αναφέρει ότι «από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα (…) ο αριθμός των πολιτικών προσφύγων που συνταξιοδοτήθηκαν λόγω γήρατος ή θανάτου ανέρχεται στους 21» και προσθέτουμε ότι ελάχιστοι από αυτούς βρίσκονται σήμερα εν ζωή!
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι οι σοσιαλιστικές χώρες είχαν αποδώσει τότε στη χώρα μας τις ασφαλιστικές εισφορές για τα 20 και πλέον χρόνια εργασίας όλων των πολιτικών προσφύγων και μάλιστα σε συνάλλαγμα, που εισπράχθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών με την προϋπόθεση ότι θα εξασφάλιζε τα συνταξιοδοτικά δικαιώματά των, σε αντίθεση με ορισμένες καπιταλιστικές χώρες, όπως η Αυστραλία, που μόλις πριν 3 χρόνια υπέγραψαν αντίστοιχη συμφωνία!
Για τους Αιγύπτιους, παρ’ ότι δεν έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία, φαίνεται ότι αυτό είχε συμβεί το 1960, αλλά η όποια επιβάρυνση επέφερε η συνταξιοδότησή τους δεν στάθηκε αρκετή για την χρεοκοπία του ΝΑΤ κι αυτό γιατί ο αριθμός των εν ενεργεία ναυτεργατών, που πλήρωναν κρατήσεις, ήταν πολλαπλάσιος των συνταξιούχων.
Εξ άλλου το πρώτο κανόνι του ΝΑΤ έσκασε το 1985, όταν πια οι περισσότεροι αν όχι όλοι οι συνταξιούχοι εξ Αιγύπτου φυσιολογικά θα πρέπει να μη ζούσαν.
Όσο για τους Ρωσοπόντιους και τους Ρουμάνους ή όποιους άλλους ανακαλύψουν σαν υπεύθυνους για την χρεοκοπία του ΝΑΤ,
εμείς δεν έχουμε κανένα τέτοιο στοιχείο και βέβαια δεν έχουν ούτε αυτοί που τα λένε, και παρ’ όλα αυτά συνεχίζουν.
Υπάρχει, όμως, ένας τρόπος να τους βρούμε, με τους αριθμούς, που όπως ξέρουμε είναι αμείλικτοι και οι οποίοι λένε ότι:

α) Το 1980 είχαμε πάνω από 90.000 θέσεις εργασίας και αν υπολογίσουμε άλλους 20.000 συνταξιούχους, είχαμε συνολικά 110.000 ναυτεργάτες.

β) Το 2010 σύμφωνα με τα στοιχεία του ΝΑΤ είχαμε 19.000 θέσεις εργασίας και 71.200 συνταξιούχους, που μας κάνουν συνολικά 90.200 ναυτεργάτες.

Συγκρίνοντας το σύνολο των ναυτεργατών του 2010 με αυτό του 1980, εύλογα τίθεται το ερώτημα:
Πως γίνεται να έχουν συνταξιοδοτηθεί από το ΝΑΤ χιλιάδες πολιτικοί πρόσφυγες, Αιγύπτιοι, Ρωσοπόντιοι, Ρουμάνοι κ.λπ. αλλά ο συνολικός αριθμός συνταξιούχων και εν ενεργεία ναυτεργατών να μικραίνει;
Αυτό δεν το λένε …οι περισπούδαστοι «ελληναράδες» αναλυτές της χρεοκοπίας του ΝΑΤ!
Είναι, λοιπόν, φανερό ότι η βασική αιτία της λεηλασίας του ΝΑΤ και των ελλειμμάτων του είναι η πολιτική της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου, που έχει αφανίσει τους ναυτεργάτες με συγκροτημένα δικαιώματα (ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση, συνδικαλιστική οργάνωση), στην ποντοπόρο ναυτιλία και την κρουαζιέρα.
Με την εφαρμογή των εγκριτικών πράξεων νηολόγησης και την χρήση του όρου 8 του ν.2687/1953, από το 1980 χάθηκαν πάνω από 80.000 θέσεις εργασίας, στην ίδια κατεύθυνση και ο ευρωπαϊκός κανονισμός 3577/1992, με τους εφοπλιστές και τους εκπροσώπους τους να επιδιώκουν τις εργασιακές συνθήκες «γαλέρας» και στις υπόλοιπες κατηγορίες πλοίων.
Το αποτέλεσμα είναι ότι ακόμα και με τα πλασματικά στοιχεία του ΝΑΤ, που έχει να κλείσει ισολογισμό από το 2003, με βάση τον προϋπολογισμό του 2011, να αναγράφουν ότι: «οι εργαζόμενοι ναυτικοί που συνεισφέρουν στο Ταμείο σήμερα είναι 3,7:1 (συνταξιούχοι 71.200 και θέσεις εργασίας 19.000).

Μόνο τον τελευταίο χρόνο έχουμε 45 εκατομμύρια ευρώ απώλεια του ΝΑΤ από την κατάργηση του ΚΑΕΟ, 19 εκατομμύρια ευρώ χάρισαν στην εταιρεία ΛΟΥΗΣ από τις ασφαλιστικές εισφορές των ναυτεργατών, 27 εκατομμύρια ευρώ από τις οφειλές της GA Ferries προς το ΝΑΤ και ανατρέχοντας πιο παλιά ανακαλύπτουμε τεράστια ποσά, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο χαρίστηκαν στους εφοπλιστές.
Γι’ αυτό λοιπόν λέμε συνθηματικά πως:

Τα ελλείμματα του ΝΑΤ, είναι τα κέρδη των εφοπλιστών.

η απόφαση της ΠΝΟ είναι σωστή, ο τρόπος είναι λάθος-ναυτικός υπερ του Χαλά !!!

...ο ΧΑΛΑΣτρας, το αφεντικό της πνο, οι προστάτες των ναυτικών... μόνο προστασία προσφέρουν, για τα άλλα ούτε κουβέντα..

τώρα εντάξει, οι δημοσιογράφει, ρίχνουν και λίγο λάδι στην φωτιά, και μετά τους βρίζουν.. τόσα χρόνια ούτε μιλιά. Έχουμε γεμίσει συνδικάτα και υπουργούς εκ συνδικαλιστών. Είναι ένα επάγγελμα και αυτό, αλλά όχι για τους εργάτες του κύματος και της αλμύρας.

ΠΝΟ - ΧΑΛΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑ
Παρασκευή, 22 Ιούλιος 2011

EΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ

..ξέρεις τι είναι να είσαι άγρυπνος 40 ώρες, και να διαβάζεις την Π.Χ και τον ΧΤ, να τα βάζουν με τον Χαλά?
Αν πάρετε τα πίσω στο μπλογκ,
θα δείτε ότι εσείς αβαντάρατε τον καπετάνιο της καρέκλας...
Αγάντα καπτα Γιάννη, δεν μασάει, κλπ.
&nb

sp;Τώρα γιατί σας ξύνησε?
Γνωρίζετε πόσα χρόνια είναι εκεί?? ποιός τον κρατάει?
Τι έχει ουσιαστικό πράξει? τις όποιες συμβάσεις που τις υπογράφουν οι άλλοι όποτε θέλουν?
με χαρά θα ακούσω το ενεργητικό του.

Όσο για τον Βλάχο, σε γράφω .. λέει ο ίδιος και ξύνεται στην πολυθρονάρα του.
Οι μαλάκες που τον ψηφίζουν ας είναι καλά.Διότι εκτός από την κλίκα των καπεταναίων κατ' επίφαση, που είναι στα γραφεία από δόκιμοι, υπάρχουν και οι γκωλογλύφτες, όπου αντί πινακίου φακής δίνουν και το σώβρακο, αν δεν έχουν κάνει αναβάθμιση σε τάνγκα..

Για ποιούς μιλάτε?
Αμ, ο άλλος ο Νικολάκης των λογιστών, τουλάχιστον αυτός δεν το κρύβει ,αρχιπασόκος με την βούλα.
Δηλαδή , ο Μούγιος έκανε μαγγιά? να καθότανε εκεί και να ψήφιζε, όλα τ' άλλα είναι του κ....
Δεν χρειαζόταν από κανένα καθηγητή άναυτο και απαίδευτο να τους χαιδέψει.
Η απόφαση είναι σωστή, ο τρόπος είναι λάθος.
Μη με βάζετε στον πειρασμό, γιατί είναι σωστή??
Δηλαδή τι? να τα διαλύσουμε όλα? γκώλο θέλει το ραπάνι.
Εχτές έκλαιγε όλη η Ελλάδα με τον ΓΑΠ, να εξυμνεί τους Έλληνες, και το γκωλοδάκτυλο πάει σύννεφο.
Για συνέλθετε κύριοι.
Απεργία κάνεις, όταν θα μιλάνε για σένα και όχι για τους ταρίφες.
Αν μη τι άλλο ο Ραγκούσης έσωσε την Πάρο, που θα έχει παπόρια όλο το Καλοκαίρι και μετά βλέπουμε.
Τα χατήρια προς την πεμεν και την λοιπή παρέα, κάποτε πρέπει να σταματήσουν και η απεργία να είναι ουσιαστική.
Έχετε τα κότσια?? όχι αυτά, που βγάλατε από το καθισιό στα γραφεία σας?
Αλλά είπαμε .. με ποιους συνδικαλιστές, αλλά και ποιους ναυτικούς?
Οι περισσότεροι ούτε καν γνωρίζουν, που είναι αυτά τα σωματεία, που, στο τέλος της θητείας στην θάλασσα, θα τα αρπάξουν πρώτοι.

Ποιός ορτσάρει σήμερα?
όλοι βελόνι να τους χαιδεύει τα οπίσθια.
Με φιάξατε πάλι...

Υγ. Το θέμα τα λέει όλα...
πνο και χαλας απεργία
Το 3 στην θάλασσα και η άγκυρα στην μαούνα, κ Χαλά

ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - GREEK SEAMEN'S PENSION AT STAKE

.....υπάρχουν και τα λαμόγια της γλώσσας.Δηλαδή αναστέλλεται αντί του καταργείται. Μάλιστα σωστό. Για όσο κρατεί το μνημόνιο, δηλαδή παίσε τ' αυγό και κούρευτο... Αν κρατήσει 10 χρόνια, χάνεις το 45%, το οποίο δεν έχει μεν καταργηθεί, αλλά για μια δεκαετία έχει εξαφανισθεί... και φαντασθείτε ότι οι ναυτικοί πληρώνουν χοντρά απομαχικά για να τα βρεί το πασοκ που ξεγέλασε και τον ήλιο του, να τα ληστέψει. Δυστυχώς ψάχνω για σκληρό χαρακτηρισμό και δεν τον βρίσκω.



Παρασκευή, 22 Ιούλιος 2011
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ

Ευχαριστώ για την δημοσίευση.
Μπορείτε σας παρακαλώ να τους προκαλέσετε να διαψεύσουν την ΑΛΗΘΕΙΑ αυτής της επιστολής; Δεν μπορούν, γιατί είναι η Ωμή αλήθεια.
Όπως βλέπετε, δεν λένε τίποτα για την ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ, για την ΚΛΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΝΑΤ κατά 45%. Αυτοδιαψεύδονται Οικτρώς.
Οι δήθεν "Διευκρινίσεις'' είναι λόγια του ΑΕΡΟΣ είναι η αποδοχή της Αλήθειας.
Τί μας λένε δηλαδή;
"Ότι αναστέλλονται,
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ οι διατάξεις του λεγόμενου νόμου Ανωμερίτη''
Βαφτίζουν την χήνα ψάρι.
Επειδή δεν έχω χρόνο, θα ασχοληθώ εκτενέστερα αύριο.
Σας υπόσχομαι ότι θα αποκαλυφθεί η γύμνια τους.
Θα αποκαλυφθεί η αλήθεια και μόνον η αλήθεια.

Ευχαριστώ και πάλι, καληνύχτα και εις αύριον τα σπουδαία.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΛΙΩΣΗΣ

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Η ΛΕΟΠΑΡΔΑΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΤΟΠΕΙΡΑΤΑΚΙΑ

...το παρακάτω συνέβη τον Ιανουάριο του 2011.
είναι φανταστικό αυτό που συνέβη, και μόνο για σενάριο σε ταινία φαντασίας μπορεί να επινοηθεί.
Την συνέχεια δεν την γνωρίζω, αλλά μου κάνει εντύπωση, πόσο ανίσχυρος τελικά είναι ο πανίσχυρος κόσμος μας. Όλα αυτά σε Ευρωπαϊκό πλοίο, και μάλιστα ειδικών φορτίων...


Mikhail Voytenko from Maritime Bulletin comments that crew of M/V Leopard may be dead, grabbing attention that hiding away in a citadel is might not be a good solution.


Leopard crew abducted

The crew members of a Danish weapons ship boarded but not hijacked by pirates in the Indian Ocean have been kidnapped. When troops from the Turkish warship boarded the Leopard they found no trace of any pirates or pirate skiffs and, following an otherwise thorough search, set about breaking into the citadel. Once inside, however, they discovered that the crew had disappeared, an informed source told TradeWinds. It is believed that the pirates may already have made contact with the Denmark-flagged ship's owner or operator to inform them that the crew has been abducted. TradeWinds understands that they are currently onboard the Shiuh Fu No 1, a Taiwanese fishing vessel seized at the end of last year and thought to be used as a mothership.

The Leopard is known to be carrying what various informed sources have described as a "sensitive" cargo which is believed to include weapons. Although ships operated by Shipcraft, the Leopard's Danish operator, routinely carry nuclear items, this vessel is not believed to have any onboard. It is unknown if the pirates have touched any of the cargo while the welfare of the crew is also not known. Representatives from ShipCraft have steadfastly refused to comment on the issue when contacted by TradeWinds on several occasions on Wednesday and Thursday. The company deactivated its website on Thursday morning as reports began to filter through that the ship was carrying a potentially dangerous cargo and it remains "under construction".

Taking crew members from a vessel which they have boarded is virtually unprecedented for Somali pirates.

It is not known what caused the pirates to abandon the Leopard although it is possible that the ship had been disabled by its crew before they hid in the citadel. They may also have felt that the high-profile nature of the cargo could also have posed a heightened risk of naval or military intervention.

Ecoterra Intl.

First report:

On 12-JAN-2011 at 14:20 UTC, general cargo vessel Leopard came under attack from a PAG while underway in position 15 11 0 N, 58 19 0 E, 229nm SE of Madrakah, Oman on bearing 353. Company said there is no connection with the crew. Later it became known, that crew of the vessel locked in citadel and is waiting for help, nearest navy as of afternoon Jan 12 was 300 nm off. Crew 6 – 2 Danish (incl master) and 4 Phillipinos. Further development awaited. General cargo Leopard IMO 8902096, dwt 1780, built 1989, flag Denmark, owner Shipcraft, Horsholm, Denmark.

Comments of Mikhail Voytenko:

Later more details surfaced – vessel had armed guards on board, they left Leopard near Salalah Oman. Judging from highjack position, vessel was proceeding to the East, armed guards were then, Yemeni. They’re known for their effectiveness and low cost, but they’re limited by Yemen waters only.
There may be third reason explaining disappearance of the crew – this is in fact, the first publicily known case of pirates breaking up citadel. Maybe some or all crew died while pirates stormed citadel, pirates simply got afraid and decided either to take alive and dead with them, or dump bodies, and take those who survived (if any) with them, to avoid immediate repercussions and think out what to do later.
Two conclusions may be drawn from this still mysterious case:
1 – if hire armed guards, hire them for for the whole tranzit through dangerous waters – from southern Red Sea up to Shri Lanka.
2 – Leopard case illustrated a fact obvious long time ago – citadel is no guarantee, and citadel may turn into a death trap for the crew.
Governments and maritime organizations are against armed guards on board, the only guaranteed method to avoid highjack and bloodshed. Why? Because they’re afraid of any private initiative, they want to control as many areas of human llives and activities as possible, they don’t like ordinary people to be too independent. Big Brother cares for us all, we have to obey him and trust him.
....ακράδαντα πιστεύω ότι ο γόης της παρέας και οι συν αυτώ, δεν θα μπορούσαν να είναι κάτι άλλο εκτός από επαγγελματίες της πολιτικής και της πλάκας. Κάποιος που δεν βαριέται να λέει τα ίδια και τα ίδια ενώ η πορεία του, σε πάει αλλού, μόνο πολιτικός θα μπορούσε να γίνει, σε ένα πόπολο όπου έτσι και του ζητήσεις παλαμάκια θα σου ρίξει και δύο γυροβολιές...
ειδικότερα... μπλα μπλα μπλα
ειδικότερα μπλα μπλα μπλα
και ξανά μανά ..
Αχρηστίλα...


MARINEWS.GR
Μέτρα για ενίσχυση της Ν/Ζώνης
Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011


Ευρεία σύσκεψη για την ενίσχυση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 19 Ιουλίου, στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Στην συζήτηση συμμετείχαν από την πλευρά της Κυβέρνησης ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, κ. Μ. Χρυσοχοϊδης, ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Κουτρουμάνης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, κ. Σ. Ξυνίδης. Συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές Α΄ και Β΄ Πειραιά, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι Επιμελητηρίων, Εργοδοτικών Οργανώσεων και Ενώσεων Εργαζομένων.
Κατά την παρέμβασή του, ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων, Δημήτρης Καρύδης επισήμανε τα εξής:
«Χαιρετίζουμε την αποδοχή του αιτήματος όλων των Βουλευτών και των Φορέων του Πειραιά, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η σημερινή συνάντηση.
Η Ναυπηγική Βιομηχανία και η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, αποτελούν μια από τις σημαντικότερες οικονομικές δραστηριότητες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.
Τετρακόσιες σαράντα (440) επιχειρήσεις με πέντε χιλιάδες (5.000) εργαζόμενους δραστηριοποιούνται στο χώρο του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου. Παράλληλα, άλλες χίλιες πεντακόσιες (1.500) επιχειρήσεις εφοδιασμού πλοίων, ναυτικών πρακτόρων και διάφορου είδους υπηρεσιών με δέκα τέσσερις χιλιάδες (14.000) εργαζόμενους, υποστηρίζουν τον τομέα αυτό.
Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, ενώ η Ελλάδα διατηρεί τα σκήπτρα στην παγκόσμια ναυτιλία, η ναυπηγική και επισκευαστική βιομηχανία στη χώρα μας φθίνει καθημερινώς και μαραζώνει.
Οι αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα είναι πολύ μεγάλες με σημαντικότερη αυτή της ανεργίας, που έχει φθάσει πλέον σε πρωτοφανή επίπεδα.
Εμείς οι Βουλευτές του Πειραιά, τα Επιμελητήρια, οι Εργοδοτικές Οργανώσεις και οι εργαζόμενοι, εκφράζουμε την αγωνία μας. Κτυπάμε δυνατά το καμπανάκι της οικονομικής αποδιάρθρωσης και της διάλυσης της κοινωνικής συνοχής.
Μέχρι σήμερα, έχουν γίνει δεκάδες ημερίδες, συζητήσεις και παρεμβάσεις με μικρά έως ελάχιστα αποτελέσματα. Ενώ στις γειτονικές μας χώρες όπως Τουρκία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κροατία, Μάλτα υπάρχει μια μεγάλη άνθιση στη Ναυπηγοεπισκευαστική Βιομηχανία, στη χώρα μας η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο. Λιγότερο από το 3% του ελληνικού στόλου, πραγματοποιεί επισκευές μετασκευές ή δεξαμενισμούς στην χώρα μας.
Οι προτάσεις και οι απόψεις όλων των Φορέων για την επίλυση των προβλημάτων στην Ν.Ε.Ζ. είναι στην συντριπτική πλειοψηφία τους στην ίδια κατεύθυνση. Πιστεύουμε ότι σε ένα μεγάλο βαθμό, όλοι έχουν διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος.
Αυτό που χρειάζεται να γίνει είναι να εφαρμοσθεί άμεσα ένα σύγχρονο , συνεκτικό, παραγωγικό και αποτελεσματικό επιχειρησιακό σχέδιο που θα ανατρέψει την σημερινή ζοφερή κατάσταση.
Εσείς, ως Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, είναι ανάγκη να αναλάβετε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και τον συντονισμό των συναρμοδίων Υπουργείων και Φορέων προς αυτή την κατεύθυνση.
Το βασικό μήνυμα που πρέπει να βγει από τη σημερινή συνάντηση είναι, ότι όλοι πρέπει να δουλέψουμε με σχέδιο και αποφασιστικότητα για να διασώσουμε μια κρίσιμη οικονομική δραστηριότητα της πατρίδας μας.
Χωρίς μεγάλα λόγια, αλλά κυρίως με έργα και σκληρή δουλειά».

Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ
1. Ειδικό Αναπτυξιακό Σχέδιο-Πρόγραμμα για την Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.
2. Ενιαίος Φορέας για την Ναυπηγοεπισκευαστική Βιομηχανία στον οποίο να να συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι ιδιώτες, φορείς και κράτος.
3. Μετεξέλιξη της ΝΑΥΣΟΛΠ, και συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών ξένων ή ελλήνων, μέσου του θεσμού των παραχωρήσεων.
Να προχωρήσει η χωροθέτηση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και να υπάρξει πρόγραμμα εκσυγχρονισμού όλων των υποδομών και ανοδομών, του μηχανολογικού, τεχνολογικού εξοπλισμού και των δεξαμενών.
4. Αναπτυξιακή ενίσχυση του κλάδου.
α. Στροφή των Επιχειρήσεων σε καινοτομικές-οικολογικές λύσεις κατασκευών συστημάτων παραγωγής νερού και ενέργειας.
β. Στήριξη Επιχειρήσεων μέσω του ΕΤΕΑΝ
Κεφάλαια κίνησης
Εκσυχρονισμός μηχανολογικού εξοπλισμού
γ. Μέσω του Μεταφορικού Ισοδύναμου,
αξιοποίηση ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων για
εκσυγχρονισμό της Ακτοπλοΐας σε συνεργασία
με το τραπεζικό σύστημα.
5. Ριζική απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, χωρίς εκπτώσεις στην ασφάλεια.
6. Διασφάλιση της εμπορικής λειτουργίας των μεγάλων Ναυπηγείων και συμπράξεις συνεργασίας με τις επιχειρήσεις της Ν.Ε.Ζ.

Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α Κ Α
1. Προγράμματα επανακατάρτισης εργαζομένων σε παρεμφερείς ειδικότητες για νέες επιχειρησιακές δράσεις.
2. Δημιουργία ΚΕΚ Τεχνιτών.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Μ. Χρυσοχοίδης τόνισε ότι: «Στόχος της σύσκεψης είναι ο συντονισμός για την οικονομική ανάκαμψη της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης με αναπτυξιακές δράσεις που θα συμβάλλουν στην καταπολέμηση της ανεργίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσα από τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της».
Ανακοίνωσε επίσης την συγκρότηση μιας διαρκούς επιτροπής που θα αποτελείται από εκπροσώπους και των επιχειρήσεων αλλά και των εργαζομένων και θα συνεργάζεται στενά με το ΥπΑΑΝ. Η επιτροπή, όπως τόνισε ο υπουργός, θα αναλάβει να διερευνήσει τις αναπτυξιακές δυνατότητες της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης και να προχωρήσει άμεσα στην κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων.
Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός κατέθεσε δέσμη τεσσάρων δράσεων που το υπουργείο είναι έτοιμο να υλοποιήσει άμεσα για τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη:
1. Διάθεση 100 εκ. ευρώ, μέσω του ΕΣΠΑ, σε προγράμματα εκσυγχρονισμού και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.
2. Κάλυψη του 70% των δαπανών που θα πραγματοποιήσουν οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να κατευθυνθούν σε νέα πεδία δραστηριότητας.
3. Ένταξη στο ΕΤΕΑΝ των επιχειρήσεων που θα αξιοποιήσουν τις παραπάνω δράσεις ώστε να καλύψουν τις δανειακές τους ανάγκες με ευνοϊκό δανεισμό.
4. Ενίσχυση των εργαζομένων, που εργάζονται κυρίως σε πολύ μικρές επιχειρήσεις, με 8 εκ. ευρώ από το Αποθεματικό Απροβλέπτων για δράσεις κατάρτισης και επανακατάρτισης. Η δράση αυτή θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Παράλληλα, ο υπουργός ενημέρωσε για την πρόθεση του υπουργείου να χρηματοδοτήσει τη ναυπήγηση μεσαίων πλοίων μέσω ΕΣΠΑ, η οποία θα συμβάλλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας στα ναυπηγεία αλλά και στη διευκόλυνση των συγκοινωνιών στο Αιγαίο.
Κλείνοντας, ο υπουργός ζήτησε να ενημερώσουν το υπουργείο μέχρι την Παρασκευή, 22 Ιουλίου, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς τους εκπροσώπους τους που θα συμμετέχουν στην επιτροπή, ενώ έθεσε τα τέλη Αυγούστου ως χρονική προθεσμία για την κατάθεση ολοκληρωμένης κοινής πρότασης από το υπουργείο και την επιτροπή.

ΤΙ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΗΣ ΣΤΙΓΜΗ

...είναι για να τρελαίνεσαι..
από την μια πετάς στον ουρανό, και την άλλη στιγμή δεν ξέρεις πως να ξεφύγεις από το πρόβλημα που σου δημιούργησε ένα μέσον καλοπέρασης.
Πάντως η ζωή δεν έχει ευτυχία διαρκείας. Μια ζωή πόλεμος, είτε εύκολος είτε δύσκολος..


.....EuroMillions winners in hiding ‘to escape begging letters’

By Gaby Leslie | Yahoo! News – Mon, Jul 18, 2011
....tweet1EmailPrint.....The couple who bagged the EuroMillions jackpot have gone into hiding after reportedly being harassed with letters begging them for a share of their £161m fortune.

Britain’s biggest-ever winners Colin Weir, 64, and Christine Weir, 55, may have even been forced to travel abroad after claiming the jackpot in last Tuesday’s EuroMillions draw.

There are some reports of them fleeing to Spain or Lanzarote, while other sources claim that the couple could be hiding out in the Scottish Highlands.


The modest pair are believed to have whisked their children off with them as they escape hundreds of desperate monetary demands.

MURDOCH TRUTHS - BEYOND THE POLITIC ETHICS - EINAI ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ

...υποστηρίζω από το 1986 ότι, οι πολιτικοί και γενικότερα όσοι διαχειρίζονται χρήμα πρέπει να αμείβονται πλουσιοπάροχα, ώστε να αντιστέκονται σε όποια απειλή... έτσι την θεωρώ.
Μπορεί να είμαι ρομαντικός, αλλά και ορισμένα πράγματα γιατί θα πρέπει να είναι εκ προοιμίου, διαφορετικά??
Θα ήθελα να έχω κάποια σχέση με τον κύριο αυτό, αλλά προς το παρόν και το μέλλον γράφω μόνο εδώ..

While facing a grilling by the UK parliament on Tuesday, media tycoon Rupert Murdoch praised Singapore as a model country, saying it is temptation-free because of its high ministerial pay, indirectly suggesting that UK ministers should be paid as much to prevent corruption.

The 80-year-old CEO of News Corp said that "the most open and clear society in the world is Singapore -- the cleanest society you can find anywhere -- as every minister is paid at least one million dollars a year and has no temptation to transgress".

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΤΙΝΟΜΟ ΤΡΟΜΟΚΤΟΝΟ , ΤΡΟΜΟΝΟΜΟ ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ ΘΑΛΑΜΗΓΟΚΤΟΝΟ

....δεν είναι καινούργιο το φαινόμενο, για τους πολίτες της μπανανίας ( πρώην περήφανης Ελλάδας)
Βέβαια, το παιχνίδι είναι μοιρασμένο... κάνουμε τον νόμο .. τον επικαλούνται όλοι υπάρχει κάποια ανάπτυξη, και όταν δούμε τα σκούρα τον αλλάζουμε. υπονοείται ότι κάποιοι έχουν κάνει εκατομμύρια. Αλλά στην δυναμική αυτή που έχει αναπτύξει ένας λάθος νόμος δεν κυττάζει κανείς.
Κύριοι, ο νόμος λέει ότι πρέπει να έχει κάποιες ημέρες ναύλου για να συνεχίσει να είναι επαγγελματικό.Άρα, εάν δεν τηρείται του αφαιρείς την άδεια... Επειδή λοιπόν το είχαν για την πάρτη τους τι πρόβλημα έχεις??? Όποιοι κάνουν κρουαζιέρα με πολυτελείς θαλαμηγούς έχουν το κατι τις τους... Γιατί δεν τους φορολογείς? μάλιστα.. βάζουν ονόματα ναυλωτών άλλης εθνικότητος.. γιατί τα λιμεναρχεία δεν ελέγχουν τις καταστάσεις επιβατών?? Γιατί δεν βάζεις πλαφόν στον ημερήσιο ναύλο αφού γνωρίζεις ότι στην ουσία δεν κάνουν επαγγελματική περιήγηση??
πονάει δόντι, βγάζει μάτι.. συνήθης πρακτική ενός άναυτου ναυτικού έθνους.
Και σιγά μην τους λείψει ο φπα που θα πληρώσουν. Επειδή δε το φιλμ έχει παιχτεί αρκετές φορές, δεν μας λέτε και πόσα μαζέψατε και που πήγαν τα χρήματα, σαν καλοί.. διαχειριστές που είστε??
Για τους ναυτικούς που έμειναν άνεργοι ούτε κουβέντα. Αιδώς, είναι το λιγότερο που μπορώ να πώ...

Διαβάστε για την επιτυχία τηε κυβέρνησης..
Κίνητρο στους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής να προβούν σε άρση του επαγγελματικού χαρακτήρα των σκαφών, τα οποία ουσιαστικά τα χρησιμοποιούν για ιδιωτική χρήση, παρέχει το νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Οι ιδιοκτήτες, αξιοποιώντας τις ατέλειες της υφιστάμενης νομοθεσίας, φοροαποφεύγουν χρησιμοποιώντας για ιδιωτική χρήση σκάφη για τα οποία έτυχαν απαλλαγής από τον ΦΠΑ εισαγωγής ή ενδοκοινοτικής απόκτησης λόγω του επαγγελματικού τους προορισμού και συνεχίζουν να απαλλάσσονται από τις αναλογούσες φορολογικές επιβαρύνσεις (ΦΠΑ και ΕΦΚ) των καυσίμων, λιπαντικών και λοιπών υλικών, με τα οποία εφοδιάζονται κατά την άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας. Το κίνητρο του αποχαρακτηρισμού των εν λόγω σκαφών, με βάση τη ρύθμιση, συνίσταται στην απόσβεση της οφειλής από τα τέλη εκπροθέσμου καταβολής, προσαυξήσεις και πρόστιμα και στην άρση των κυρώσεων, στις περιπτώσεις όπου διαπιστώνεται η ιδιωτική χρήση των εν λόγω σκαφών βάσει εικονικών ναυλώσεων.

ΕΕΝ ΠΡΟΣ ΟΛΠ - ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

...συμφωνώ απόλυτα, αλλά όχι με ξένα κόλλυβα μόνο??
κάντε μια ολοκληρωμένη πρόταση που να συμπεριλαμβάνει και την συμμετοχή σας , έτσι για να είσαστε και μάγγες.
Εννοείτε , αφού πρώτα πληρωθεί το νατ κλπ της Σαος, και ούτω βοήσωμεν..


Επιστολή πρόταση προς τον ΟΛΠ, να δωρίσει ένα από τα κατασχεμένα εγκαταλειμμένα πλοία που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά στη Διεύθυνση Ναυτικής Εκπαίδευσης, προκειμένου οι σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, ΑΕΝ να κάνουν την πρακτική τους, απέστειλε η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας, ΕΕΝ, προς τον πρόεδρο του ΟΛΠ, Γιώργο Ανωμερίτη, τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Χάρη Παμπούκη, και τον αρχηγό του λιμενικού σώματος Κωνσταντίνο Σούλη.

Η ΕΕΝ επισημαίνει στην επιστολή της το πρόβλημα που υπάρχει στο ναυτιλιακό χώρο από τη μη απορρόφηση για πρακτική εκπαίδευση ικανού αριθμού πρωτοετών όσο και δευτεροετών σπουδαστών, και τονίζει ότι «η Ελλάδα είναι η μοναδική ναυτιλιακή χώρα και μάλιστα παγκοσμίως σε πλοία που δεν έχει εκπαιδευτικό πλοίο».

Μάλιστα, προσθέτει, ότι το ιστιοφόρο πλοίο που είχε δωρίσει ο αείμνηστος εθνικός ευεργέτης Ευγένιος Ευγενίδης, για εκπαιδευτικούς σκοπούς, το 1929, παραμένει παρατημένο, λεηλατημένο και ανενεργό, στις εγκαταστάσεις του πολεμικού ναυτικού.

Η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας απευθύνει έκκληση προς τον ΟΛΠ, αν υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς το κατασχεμένο και εγκαταλειμμένο πλοίο «Μακεδονία» της εταιρείας ΣΑΟΣ, προκειμένου οι σπουδαστές των ΑΕΝ της χώρας να υλοποιήσουν την πρακτική τους.

Στην επιστολή αναφέρεται, επίσης, ότι η στελέχωση του πλοίου μπορεί να γίνει από τους καθηγητές ΑΕΝ, αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος, συνταξιούχους αξιωματικούς και κατώτερα πληρώματα του εμπορικού ναυτικού, έναντι συμβολικής αμοιβής.

TΑΔΕ ΕΦΗ.. Ο ΚΑΠΤΑ ΒΛΑΧΟΣ ΤΗΣ ΠΕΠΕΝ

...όλα ωραία και καλά, για το νατ τίποτα?? λεφτά υπήρχαν ψ χρυσάφι, που είναι τα λεφτά???
και μέσα σε όλα πρέπει να υπάρχει και η συνδικαλιστική εκπροσώπηση... μάλιστα και ποια πρέπει να είναι η δουλειά αυτών που εκπροσωπούν τους Πλοιάρχους ειδικότερα??
να έχουν εξασφαλισμένες τις εισφορές των ναυτικών , και ας πάνε να πνιγούνε?
Πως να ντραπεί κανείς όταν δεν έχει τσίπα?? Σας φτύνουν και κρατάτε ομπρέλα, έχει ο καιρός γυρίσματα αλλά συνήθως όταν είναι πολύ αργά...

Διαβάστε και κοιμηθείτε ήσυχοι...
Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να διατηρηθεί η ελληνική σημαία στην κρουαζιερόπλοιο ναυτιλία και η απασχόληση Ελλήνων Ναυτεργατών με πλήρη και ουσιαστικά δικαιώματα (κοινωνική ασφάλιση, ελληνική ΣΣΕ, συνδικαλιστική εκπροσώπηση κ.λπ).
Σε μια τέτοια κατεύθυνση και πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση που θα θίγει περαιτέρω τις θέσεις εργασίας των Ελλήνων Ναυτεργατών θεωρούμε επείγουσα και επιτακτική ανάγκη να συγκροτηθεί άμεσα μια επιτροπή με την συμμετοχή εκπροσώπων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, των Ναυτεργατών και όλων όσων ενδιαφέρονται για την ελληνική σημαία και την απασχόληση των Ελλήνων Ναυτεργατών.
Αντικείμενο της συζήτησης της επιτροπής πρέπει να είναι η διατήρηση και διεύρυνση της ελληνικής σημαίας και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η λύση αυτή, η απασχόληση των Ελλήνων Ναυτεργατών με συγκροτημένα δικαιώματα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία».

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑ, ΜΕ ΜΕΝΤΑΛΙΤΕ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

...ΦΑΝΤΑΣΘΕΊΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΊΣΤΕΥΑΝ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.

Πιστεύουμε σε ένα κράτος φερέγγυο και συνεπές με τις υποχρεώσεις του, όχι σε ένα κράτος που χρωστά, σε ένα κράτος που δεν σέβεται τους δημόσιους πόρους, τον πολίτη, τον επιχειρηματία».

... μου αρέσει να ακούω μεγαλόστομες βλακείες, γελάς μέχρι σκασμού και μέχρι δακρύων.. όπως ακριβώς τώρα.
Ανακάλυψαν ότι η ναυτιλία θέλει ανάπτυξη, αλλά όλες οι ενέργειες του οδηγούν αντίθετα..

ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΕΕΝ ΜΕ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ - ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΗς ΑΠΕΡΓΙΑΣ

...οπα, τι έγινε ρε παιδιά??
Συμπόρευση στα προβλήματα των ναυτικών από την ένωση των επιβατικών ακτοπλοΐας?
Πάλι τα ίδια? και που είσαστε τόσα χρόνια, για αυτά που καταμαρτυρείτε σήμερα??
Τι κάνατε? εσείς να είστε καλά κι ας ψοφήσουν 100.000 αρνιά, έτσι είναι, και όλα για το κερασάκι, είστε αντίθετοι με τις απεργίες, για το ξύλο που πέφτει?? για την επιστράτευση καμμιά μικρή έστω κουβέντα??
Οι ταρίφες τα έκαναν πιο μπάχαλο από το κυβερνητικό μπάχαλο και δεν μιλάει κανείς...έχουν χαθεί όλες οι κυλότες από την αγορά, τσάμπα μάγκες γεμίσαμε, κρίμα.. πολύ κρίμα.

marinews.gr
Επιβατηγός Ναυτιλία: Συμπόρευση
Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011


Η ΕΕΝ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Η επιβατηγός ναυτιλία βιώνει τις δικαιολογημένες αντιδράσεις σύσσωμου του ναυτεργατικού κόσμου για το συνταξιοδοτικό μέλλον του.
Η γενεσιουργός αιτία της οικονομικής προβληματικής κατάστασης του Ν.Α.Τ πρέπει να αναζητηθεί πολλές δεκαετίες πριν, όταν οι εκάστοτε διοικήσεις του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου διοικούσαν αδιαφανώς κατασπαταλώντας τις εισφορές του Ταμείου χωρίς ποτέ κανένας να «πληρώσει» τις ενέργειες αυτής της πολιτικής.

Τις οποιεσδήποτε αποφάσεις της Κυβερνήσεως για μειώσεις συντάξεων των ναυτικών μας και για αλλαγή του χρόνου συνταξιοδότησής τους, θεωρούμε άδικες και αντιπαραγωγικές για το μέλλον του ναυτικού επαγγέλματος.

Μέχρι τώρα μεταξύ πλοιοκτησίας και ναυτεργασίας υπήρχαν αντιπαραθέσεις για την επίτευξη αλλαγής του θεσμικού πλαισίου αμφοτέρων των πλευρών, και για το ύψος αυξήσεων της Σ.Σ.Ε.
Σήμερα όμως, που καταστρέφεται το ναυτικό επάγγελμα και κινδυνεύει άμεσα η επιβίωση της επιβατηγού ναυτιλίας, πλοιοκτήτες και Έλληνες ναυτικοί συμπορευόμαστε και ζητάμε από την πολιτεία ριζική αλλαγή ή τροποποίηση του νομικού πλαισίου για τους όρους υπολογισμού των συντάξεων και το χρόνο εξόδου στην απομαχία των ναυτικών μας.

Ο αφελληνισμός της Ελληνικής επιβατηγού ναυτιλίας από πληρώματα και επιβατηγό πλοιοκτησία που θα προκύψει από την μη ικανοποίηση του παραπάνω κοινού αιτήματος θα αποβεί ολέθριο λάθος και θα δημιουργήσει σύντομα τραγικά αποτελέσματα για το μέλλον της οικονομίας της Ελλάδος, αφού στο σύνολό της η απώλεια της μεγάλης «βιομηχανίας» της Ελλάδος, της ναυτιλίας, και κατ΄ επέκταση του τουρισμού στα νησιά μας, θα σημάνει σύντομα την αρχή του τέλους.

Το ΥΠ.Α.Α.Ν. έχει υποχρέωση να βρει τις αναγκαίες λύσεις για την αποφυγή απεργιακών κινητοποιήσεων κατά την θερινή περίοδο ώστε να μην πληγούν ο τουρισμός, η επιχειρηματικότητα των νησιών μας και οι συγκοινωνίες, προκειμένου παράλληλα να μην καταρρεύσει η επιβατηγός ναυτιλία που θα έχει ως αποτέλεσμα την ώθηση σε ανεργία όλων των ναυτικών της ακτοπλοΐας.

Σε κάθε περίπτωση η επιβατηγός ναυτιλία, τυχόν απεργιακές κινητοποιήσεις την τουριστική περίοδο τις καταδικάζει εκ προοιμίου, επιθυμώντας κλίμα συναίνεσης και συνέχιση του συγκοινωνιακού έργου της".
....μεστές κουβέντες, αλλά αναρωτιέμαιείναι τόσο δύσκολο να σκεφθεί κανείς αυτές τις ερωτήσεις?
Ήταν δύσκολο να πούνε στον γκόμενο όταν πήρε το χρυσάφι του ΝΑΤ, άστο κάτω γιατί θα σου κόψουμε τα χέρια? Τόσα χρόνια οι βουλευτές μας, αλλά και οι εργατοπατέρες που ήταν?? Στο ίδιο μαγαζί για φραπέ ομαδικά. Τώρα? και κλάααμα η κυρία...
Δεν θέλω ούτε να σκέπτομαι, τον υπερήφανο ναυτικό που έφαγε την ζωή του, για να χτίσει ένα σπίτι, και να φουντάρει και τις 2..
Θράσος οι Έλληνες είχαν πάντα, αλλά και κλέψιμο στα φανερά ποτέ δεν το είχαν δεχθεί.
Την μαλάκυνση των μμε, δεν την κατάλαβαν πολλοί, και τώρα το πόπολο αποχαυνωμένο και ανήμπορο, ούτε καν αντιδρά ο εγκέφαλος , ποτισμένος παντελώς από το αφιόνι των απαίδευτων πολιτικορέμπελων της μπανανίας. Τέτοι κατάντια??

Διαβάστε και το παρακάτω...

Με βάση τα παραπάνω, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Ποια είναι αναλυτικά τα έσοδα του Ελληνικού κράτους από τη ναυτιλιακή δραστηριότητα ανά κατηγορία δραστηριότητας (ποντοπόρος ναυτιλία, ακτοπλοΐα κ.α). Επίσης:
1.1 Πόσα ήταν αναλυτικά τα έσοδα της ΔΟΥ πλοίων ανά κατηγορία εσόδων (Κωδικό Αριθμό Εσόδων) για τα έτη 2006, 2007, 2008, 2009 και 2010;
1.2 Σε ποιες κατηγορίες ανά Κωδικό Αριθμό Εσόδων αφορούν τα ανείσπραχτα έσοδα ύψους 94.743.197 € για το έτος 2009 που εμφάνιζε η ΔΟΥ πλοίων και πόσα από αυτά τα έσοδα εισπράχτηκαν το 2010;
1.3 Πόσα ήταν τα ανείσπραχτα έσοδα για το έτος 2010 που εμφάνισε η ΔΥΟ πλοίων και σε ποιες κατηγορίες ανά Κωδικό Αριθμό Εσόδων ανήκουν;
2. Ποιες είναι οι απώλειες εσόδων για το Ελληνικό δημόσιο από τη θέσπιση 56 διαφορετικών κατηγοριών φοροαπαλλαγών για το εφοπλιστικό κεφάλαιο σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2011, και πόσο κοστολογείται η κάθε κατηγορία φοροαπαλλαγής, συμπεριλαμβανομένων και των απαλλαγών από τον ΦΠΑ;
3. Δεδομένης της κατάρρευσης των δημόσιων οικονομικών της χώρας και της υπερφορολόγησης των φτωχών λαϊκών στρωμάτων κυρίως μέσω της αύξησης των έμμεσων φόρων, γιατί η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική των φοροαπαλλαγών υπέρ του εφοπλιστικού κεφαλαίου παρά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα αυτή η πολιτική δεν έχει οδηγήσει ούτε στην ενίσχυση του Ελληνικού νηολογίου, ούτε στη μείωση της ανεργίας των ναυτικών, ούτε στην αποτροπή της χρεοκοπίας του ΝΑΤ ούτε στην ενίσχυση της ναυπηγικής βιομηχανίας ούτε, τέλος, σε κάποια πραγματικά και σημαντικά οφέλη για τα δημόσια οικονομικά;
Ο ερωτών βουλευτής
Θοδωρής Δρίτσας
Α΄ Πειραιά και Νησιών»

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΝΑΤ, ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΜΕΤΙΚΗ ΑΝΑΤΟΜΙΑ

....όταν την ανικανότητα του κράτους την παραδέχονται οι ίδιοι οι εκπρόσωποι του, τότε καταλαβαίνετε ποια εκτίμηση έχουν για τους πολίτες αυτής της χώρας, δηλαδή τους ίδιους στους οποίους απευθύνονται για να διατηρήσουν την καρέκλα και τα αξιώματα τους.
Γιαούρτι είναι το λιγότερο που θέλουν, τουλάχιστον θα έχουμε και δουλειά στις γαλακτοβιομηχανίες..
Τα παρακάτω έλεγε ο άναυτος και απαίδευτος αλλά δεν κοκκινίζουν δεν ιδρώνουν, διότι αυτοί δεν χάνουν τίποτα.. Χαλά ακούς??


Ο Γιώργος Κουτρουμάνης αναφέρθηκε και σε περικοπές έως και 6% για συντάξεις του ΝΑΤ.

"Αυτή τη στιγμή το Δημόσιο πληρώνει 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο για τις συντάξεις του ΝΑΤ. Ξέρετε πόσες είναι οι εισφορές που καταβάλλονται στο ΝΑΤ; 139 εκατομμύρια ευρώ", σημείωσε
...δεν περίμενα ότι στην εποχή των υπολογιστών, των ρομποτ, του πειράματος ΣΕΡΝ, θα φτάναμα σαν έθνος και καοινωνία στον πάτο τον άπατο...
Ήμουν πάντα υπέρ του διαλόγου, ενός διαλόγου, όπου ο άλλος ακούει. Εδώ όχι μόνο πέσαμε σε επικίνδυνους κωφάλαλους, αλλά πρώτους διαλυτές, όπως λέει και το παρακάτω κείμενο.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 8 ΙΟΥΛΊΟΥ 2011

Προς: "PEIRATIKOI@YAHOO.GR" PEIRATIKOI@YAHOO.GR
επιστολή προς πειρατικό

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ,

Διάβασα την απάντηση του κ Φωτίου, και θα ήθελα να τον ρωτήσω.
Μήπως κ Φωτίου, αντί να μιλάτε για λόγω εξύβριση,να κοκκινίζατε και να δηλώνατε και παραίτηση από το πιο πλούσιο ταμείο που το καταντήσατε μπακάλικο?
Προσωπικά δεν ονειρεύομαι έναν οργανισμό χωρίς πρόεδρο, με την προϋπόθεση ότι κάτι προσφέρει.
Για πέστε μας λοιπόν , εσείς τι προσφέρετε σαν πρόεδρος εκτός από κάποια σοβαρά έσοδα που έχετε?Πως αντέχετε να είστε πρόεδρος σε ένα ταμείο που τα χρήματα των ναυτικών είναι βαμμένα πολλάκις με αίμα?

Πως αντέχετε να είστε πρόεδρος σε ένα ταμείο, που έχει καταληστευθεί από το κόμμα σας??
Η ένοχη σιωπή σας, στο θέμα των πλοίων του Αγούδημου, εννοώ την απώλεια εσόδων του ΝΑΤ πως την προσπεράσατε?
Την διάλυση του φορέα της ναυτιλίας, την κρίνατε?
ΟΧΙ, άλλωστε είστε μέλος των διαλυτών...
Καταφέρατε , χωρίς να διαλύουμε ούτε κατσαρόλα
να είσαστε οι πρώτοι παγκοσμίως στην διάλυση του έθνους. και ακόμα μιλάτε.
Βέβαια έχετε και το ανάλογο κοινό για να μην ρίξω όλα τα βάρη επάνω σας.
Όμως βγάζετε και γλώσσα, όπως κάνετε 20 χρόνια και πλέον,
καθότι το γλύψιμο είναι εθνικό σπορ και πρώτοι οι πολιτικοί το γνωρίζουν.
Γράφω και λέω ότι τα παντελόνια μας τελείωσαν στην Ελλάδα, αλλά και αυτοί οι ολίγοι που κοκκίνιζαν όταν τους έφτυναν, τώρα απλά κρατάνε ομπρέλα.
Και μια τελευταία ερώτηση, πέστε μας
όταν και εάν φύγετε από το νατ, θα μετρήσετε τα κερδισμένα η το έργο που πράξατε?

Δόκιμος συνταξιούχος , μόνιμα ερωτευμένος με την θάλασσα, και στραβωμένος με τους κάθε λογής απαίδευτους σωτήρες.
Ότι και να κάνετε η ναυτιλία δεν πεθαίνει γιατί έχει μάγκες,
και κακώς κάνουν που συζητάνε μαζί σας για τα θέματα που τους αφορούν.
Έχει και αλλού πορτοκαλιές....
Αναρτηθηκε απο ΠΟΠΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ
....κανένας δεν θα ήθελε να είναι στην θέση του Χαλά, αλλά εκείνος καταφέρνει να είναι πρόεδρος μαθουσάλας... τυχαίο??

Πάλι αρχίσαμε τα ίδια... άμα κάνουν απεργία οι ναυτικοί δεν θα δουλέψουν τα ξενοδοχεία κλπ
Αν είναι έτσι γιατί δεν το σταματάμε απ' άκρη σε άκρη, να δούμε και τι απίδια χωράει ο σάκος.
Το διαίρει και βασίλευε είναι πολύ γνωστό στην Ελλάδα, και οι κάφροι γηγενείς το ακολουθούν πιστά. Λοιπόν, αρχικλέφτες και λοιπά λαμόγια καθείστε στην μπάντα, το χρυσάφι του νατ δεν σας ανήκει με τίποτα. Γιαπιο λόγο η ναυτιλιακή κοινωνία να είναι καλοπροαίρετη στον μπουμπούκη?
Αν έχει να προτείνει κάτι, αυτό είναι ΕΝΑ, και θα μπορούσε να το κάνει αμέσως. ¨ολα τα άλλα είναι χάσιμο χρόνου, και υπέρ των ληστών.


MARINENEWS
Μερική Αναδημοσίευση
από την εφημερίδα
Η ΑΞΙΑ


- Καλημέρα σε όλους και εύχομαι να σας βρίσκω ξάπλα σε καμία παραλία.

- Σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται τα πάντα. Από τον κανόνα δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση οι ναυτικοί που βλέπουν να συρρικνώνονται τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα.

- Δεν θα ήθελα αυτές τις ημέρες να ήμουν στη θέση του γ.γ. της ΠΝΟ Γιάννη Χαλά.

- Από τη μία πλευρά, πρέπει να υπερασπίσει ως επικεφαλής της Ομοσπονδίας τα δικαιώματα του κλάδου και από την άλλη να αποφασίσει απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στο κατακαλόκαιρο τινάζοντας στον αέρα τις διακοπές εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών και καταδικάζοντας σε οικονομική ασφυξία τόσο την οικονομική ζωή των νησιών όσο και τις ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις που θα οδηγηθούν σε μεγαλύτερα χρέη και σε απολύσεις.

- Καλοπροαίρετη είναι η ναυτιλιακή κοινότητα απέναντι στον αναπληρωτή υπουργό
Χάρη Παμπούκη. Η κάθε πλευρά μετράει τις δυνάμεις της. Όμως τα χρονικά περιθώρια είναι ελάχιστα και σύντομα θα πρέπει να ανοίξουν τα χαρτιά τους. Χαρτιά που χωρίς να είμαι μάντης, πιστεύω ότι κρύβουν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

ΝΔ: Απαράδεκτη η επιλεκτική περαιτέρω μείωση των συντάξεων του ΝΑΤ

....εγώ καλά σου τ'αλεγα, αλλά κυτούσες έξω από το φινιστρίνι..
Απ' έξω τα λένε καλά, μόλις μπούνε τα ξεχνάνε όοολα...
Τελικά, πρέπει να βρεθεί μια λέξη που να χαρακτηρίζει την πολιτική.. τόσο ψέμα τόση βρωμιά, τόσα λαμόγια, τόση απαξίωση, αλλά και τόσο ηλίθιοι αυτοί που ψηφίζουν??



Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση:

«Η διγλωσσία της Κυβέρνησης η οποία από τη μια πλευρά τονίζει το στρατηγικό ρόλο της Ναυτιλίας μας στην οικονομία, ενώ από την άλλη προχωρά στην επιλεκτική περαιτέρω μείωση των συντάξεων του ΝΑΤ, είναι ανήκουστη και απαράδεκτη.
Καιρός είναι να ασκήσουν αποτελεσματικές πολιτικές, όπως η μείωση των δημόσιων δαπανών και όχι να επιφέρουν ένα ακόμη χτύπημα σε ανθρώπους οι οποίοι εργάστηκαν για την πρωτοπορία της Εμπορικής Ναυτιλίας, στην αγορά και συνολικά στην οικονομία.
Την καλούμε λοιπόν –έστω και τώρα- να αναθεωρήσει την πολιτική της, μεσούσης μάλιστα της τουριστικής περιόδου».

NAT (AN) ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝ ΑΜΑΡΤΙΑΙΣ ΠΟΛΛΕΣ

...μαυρίλα στον ορίζοντα και πότε θα καθαρίσει??
Τα καθίκια οι υπάλληλοι στο νατ, αντί να κάνουν μετάννοιες για τους ναυτικούς στους οποίους οφείλουν την ύπαρξη τους, πουλάνε και πνεύμα...
Αλλά είπαμε, όταν ο μπαμπάκας του γαπ, έπαιρνε με το έτσι θέλω τα λεφτά του νατ, δεν μίλησε κανείς... τώρα τι γίνετε?? ΤΙΠΟΤΑ
Θα φάει η μύγα σίδερο.. κατά πως πάει το πράγμα.

προς κ. Παμπούκη και πρόεδρο και Δ.Σ του ΝΑΤ - κύριοι, αν αυτό, που περιγράφει ο ναυτικός δεν χαρακτηρίζεται ως κοροιδία, τότε, πως λέγεται;;; μήπως εμπαιγμός ;;;
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ
Προς: "peiratikoi@yahoo.gr"
επιστολή-καταγγελία προς πειρατικό


ΠΡΟΣ κ. ΠΑΜΠΟΥΚΗ καί ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ.......

Είμαι συνταξιούχος ναυτικός από 01/04/2009, δηλ. 28 μήνες και δεν έχω πάρει ακόμα το εφάπαξ
(ενώ όταν είχα καταθέσει τα χαρτιά για σύνταξη μου είπαν σε17-18 μήνες περίπου).
Η ΚΟΡΟ'Ι'ΔΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ...... έχει ως 'εξης....
Σε επικοινωνία μου με το ΝΑΤ, τον ΜΑΡΤΙΟ 2011,
μου απάντησαν ότι έχουν το πάρει εφάπαξ έως και ο προηγούμενος μήνας από εμένα.
πάρε μετά 15 ήμερες.
Αρχές ΑΠΡΙΛΙΟΥ μου λένε ότι ο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ δεν έχει διορίσει συμβούλιο ΤΠΑΕΝ,
γιατί έχει απολυθεί ένας υπάλληλος.
Τέλος ΑΠΡΙΛΙΟΥ τα ίδια
πάρε μετα ΑΠΟ 15 ημέρες.
Αρχές ΜΑΐΟΥ εντάξει με το συμβούλιο
πάρε, τέλος ΜΑΐΟΥ, που θα συνεδριάσουν.
Τέλος ΜΑΙΟΥ έγινε συμβούλιο
τον ΙΟΥΝΙΟ θα αρχίσουμε να πληρώνουμε ,
πάρε τηλέφωνο.
Μέσα ΙΟΥΝΙΟΥ μου απαντούν ότι έχουν αρχίσει να δίνουν αλφαβητικά είναι περίπου 80 άτομα στην σειρά μου και βρίσκονται στο ΔΕΛΤΑ.
Σε σημερινή επικοινωνία 04 ΙΟΥΛΙΟΥ μου μου απαντούν ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ πάρε τηλέφωνο τον ΑΥΓΟΥΣΤΟ και ΒΛΕΠΟΥΜΕ.
Σύμφωνα με την απόφαση ΑΔΑ - 4ΑΘΣΟΡΛΒ-2 26/05/2011 έχουν δεσμευθεί 5.500.000 ευρω για την πληρωμή εφάπαξ ΤΑΠΕΑΝ, (βλέπε diavgeia)

κ ΠΑΜΠΟΥΚΗ.... ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ .....


ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΝΑΤ (Αριθμός μητρώου .............

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

H επάνδρωση των πλοίων: μια σημαντική πρόκληση - ship's manning

... ακούει κανείς???
Μάλλον όχι, και ακόμα χειρότερα αφού οι άναυτοι πολιτικοί κάνουν μπαλάκι την ναυτιλία
Ο ηλίθιος δεν έχει μέγεθος , απλά είναι ηλίθιος και ως χώρα έχουμε πολλούς τέτοιους...



Μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα από την Deloitte με τίτλο: «Πρόκληση για τον κλάδο- εξασφαλίζοντας ειδικευμένα πληρώματα στη σημερινή αγορά», αποκαλύπτει ότι η προσέλκυση και διακράτηση ικανών ναυτικών αποτελούν ένα διαρκώς επιδεινούμενο πρόβλημα και ότι η στελέχωση των πλοίων βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα όλων των ναυτιλιακών επιχειρήσεων. Ο παγκόσμιος στόλος έχει ξεπεράσει κατά πολύ την προσφορά ειδικευμένων πληρωμάτων, με την έλλειψη των εκπαιδευμένων αξιωματικών να είναι ιδιαιτέρως έντονη.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ναυτιλίας χαρακτήρισε το 2010 ως «Έτος Ναυτικού». Με αφορμή αυτό το γεγονός, το Global Shipping & Ports Group της Deloitte πραγματοποίησε έρευνα που εξετάζει την ικανότητα του κλάδου της ναυτιλίας να στρατολογεί και να διατηρεί επαρκείς αριθμούς ναυτικών που διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα για το χειρισμό των πλοίων.

Συνολικά στη μελέτη έλαβαν μέρος 23 εταιρίες –αντιπροσωπεύοντας 1.125 πλοία- από την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, τη Μέση Ανατολή, τη Νότια Αφρική και την Ασία-Ειρηνικό. Τέθηκαν ερωτήματα σχετικά με: το μέσο αριθμό πληρώματος ανά πλοίο, τη συμμετοχή δοκίμων στο πλήρωμα, τις εθνικότητες των αξιωματικών και των πληρωμάτων, το μέσο όρο ηλικίας του πληρώματος, τη μέση αμοιβή, τους εκπαιδευτικούς θεσμούς και τα μαθήματα που διδάσκονται καθώς και τις βασικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ναυτιλιακές εταιρίες.

Εθνικότητες
Η έρευνα υπογραμμίζει ότι περίπου το 45% των αξιωματικών και το 90% των πληρωμάτων παγκοσμίως προέρχονται από τις Φιλιππίνες και την Ινδία. Αυτό το φαινόμενο φαίνεται να είναι αποτέλεσμα διαφόρων παραγόντων, όπως η ανάπτυξη των ναυτιλιακών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, η απουσία εναλλακτικών ευκαιριών απασχόλησης σε αυτές τις χώρες καθώς και η καλή χρήση της Αγγλικής γλώσσας από τους συγκεκριμένους λαούς.

Σύνθεση και αμοιβές των πληρωμάτων
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, οι αξιωματικοί λαμβάνουν σημαντικά υψηλότερες αμοιβές από τους απλούς ναυτικούς εξαιτίας των αυξημένων απαιτήσεων εκπαίδευσης για το συγκεκριμένο ρόλο αλλά και της μεγάλης ευθύνης σχετικά με την ασφαλή λειτουργία του πλοίου. Κατά μέσο όρο, σε ένα πλοίο με 23 μέλη, οι αξιωματικοί καλύπτουν το 35-40% του πληρώματος. Επιπλέον, η μελέτη αποκαλύπτει ότι οι μισθοί για τους αξιωματικούς στα τάνκερ είναι υψηλότεροι σε σχέση με τους ισόβαθμούς τους στα πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου, γεγονός που αντανακλά τις απαιτήσεις πιστοποίησης και τα ποιοτικά στάνταρτ, τα οποία οφείλουν να πληρούν τα τάνκερ.

Προοπτικές καριέρας: Η εικόνα του επαγγέλματος του ναυτικού
Όπως αναφέρεται στη μελέτη, ο κλάδος της ναυτιλίας αγωνίζεται, προκειμένου να καταστήσει ελκυστικότερη για τους νέους την καριέρα στο χώρο. Πάντως, η προσπάθεια αυτή έρχεται αντιμέτωπη με πολυάριθμα προβλήματα όπως: ο αποχωρισμός από την οικογένεια και τους φίλους, η επιθυμία της «Γενιάς Υ» να είναι διαρκώς κοινωνικά δικτυωμένη, η αντίληψη ότι η καριέρα στη ναυτιλία ταυτίζεται με μια ζωή στη θάλασσα καθώς και η πρόσφατη αρνητική δημοσιότητα που έχει συγκεντρώσει ο κλάδος εξαιτίας των περιβαλλοντικών ζητημάτων και της πειρατείας, μεταξύ άλλων. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ότι οι γυναίκες υποαντιπροσωπεύονται σε ένα επάγγελμα, που απαιτεί αρκετά μεγάλα χρονικά διαστήματα μακριά από το σπίτι.

Εκπαίδευση: Η είσοδος στο ναυτιλιακό επάγγελμα
Η αναφορά της Deloitte φέρνει στο φως τις έντονες διαφοροποιήσεις ως προς τα επίπεδα εκπαίδευσης από χώρα σε χώρα καθώς και την έλλειψη παγκόσμιων στάνταρτ για τα πτυχία. Σε γενικές γραμμές, τα κράτη, στα οποία η ναυτιλιακή εκπαίδευση ελέγχεται από το κράτος ή απαγορεύεται δια νόμου η λειτουργία ιδιωτικών εκπαιδευτικών κέντρων, τείνουν να αντιμετωπίζουν σοβαρότερα προβλήματα έλλειψης ναυτικών. Από την άλλη πλευρά, οι χώρες που ενθαρρύνουν την ανάπτυξη ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όπως οι Φιλιππίνες και η Ινδία αποτελούν την κυρίαρχη πηγή στελέχωσης στο χώρο. Αρκετές μεγάλες ναυτιλιακές εταιρίες, συμπληρώνουν την ακαδημαϊκή εκπαίδευση των εργαζομένων τους, μέσω εξειδικευμένων εκπαιδευτικών κέντρων- εξοπλισμένων με ακριβή τεχνολογία και προηγμένου επιπέδου εξομοιωτές- ή μέσω σεμιναρίων που παρέχονται από καθιερωμένα P&I club, νηογνώμονες και εξειδικευμένες εταιρίες εκπαίδευσης με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Προσελκύοντας μέλη πληρώματος: Υπάρχουσες πρακτικές στελέχωσης
Ο εντεινόμενος ανταγωνισμός στον κλάδο σε συνδυασμό με ένα οικονομικό περιβάλλον όπου τα ναύλα και τα ποσοστά προσλήψεων βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα με στόχο να περιοριστούν τα κόστη, δημιουργούν ανησυχία στους πλοιοκτήτες που βλέπουν τα ποσά που δαπανώνται στις προσλήψεις να αυξάνονται. Για αυτό το λόγο, πολλές ναυτιλιακές εταιρίες στρέφονται προς τις αγορές της Άπω Ανατολής και των Βαλκανίων, όπου είναι δυνατόν να εντοπίσουν επαρκώς εκπαιδευμένο προσωπικό σε χαμηλότερο κόστος. Πάντως, αυτές οι αγορές δεν είναι πανάκια για την κάλυψη των στόχων στελέχωσης, καθώς η εκπαίδευση και οι δεξιότητες των αξιωματικών από διάφορα μέρη του κόσμου ποικίλουν, συνεπώς, θα πρέπει να πραγματοποιείται αξιολόγηση με βάση τα στάνταρτ του κλάδου.

Πρακτικές που ενθαρρύνουν την καριέρα στη ναυτιλία
Με στόχο να προωθήσουν τη μεγαλύτερη προσφορά εξειδικευμένων ναυτικών, επιχειρήσεις και κυβερνήσεις χρειάζεται να καταστήσουν το επάγγελμα ελκυστικότερο. Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να θεσπίσουν καινοτόμα κίνητρα και προγράμματα φορολογικών ρυθμίσεων. Οι ναυτιλιακές εταιρίες, από την πλευρά τους, οφείλουν να αντιμετωπίσουν την αύξηση των αμοιβών και του κόστους των πακέτων κοινωνικής ασφάλισης.

Παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά την προσέλκυση ικανών πληρωμάτων
Η μελέτη υποδεικνύει ότι η ευνοιοκρατία προς τα εθνικά πληρώματα, τα εχθρικά φορολογικά περιβάλλοντα, τα περίπλοκα σχήματα κοινωνικής ασφάλισης, τα ξεπερασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, οι αυστηροί περιορισμοί ως προς τη σύνθεση του πληρώματος σε σχέση με τη σημαία του πλοίου, ο αυξανόμενος προστατευτισμός, ο κυβερνητικός επεμβατισμός καθώς και η δυσχέρεια των ναυτικών στη χρήση της αγγλικής γλώσσας, αποτελούν τα κύρια εμπόδια για την προσέλκυση καλύτερων πληρωμάτων.

αρχιπελαγος

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - MACEDONIA

... χωρίς σχόλια



Συνέντευξη τέως Πρωθυπουργού Σκοπίων


Αποκαλυπτική η πρόσφατη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού των Σκοπίων Λιούμπκο Γκεοργκέφσκι στον δημοσιογράφο Μιλένκο Νεντελκόφσκι του ”Channel 5” της FYROM, κονιορτοποιεί τον...ψευδομακεδονισμό του Γκρουέφσκι και της σκοπιανής νομενκλατούρας.
Τα βασικά σημεία της συνέντευξης Γκειργκέφσκι παρατίθενται αυτούσια και άνευ σχολιασμού.

ΓΚΕΟΡΓΚΕΦΣΚΙ: Εάν αποδείξουμε ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες, τότε αυτόματα ισχυριζόμαστε ότι εμείς είμαστε αυτοί οι αρχαίοι Μακεδόνες.
Πρώτα από όλα, ακόμα και αν ίσχυε ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες, δεν σημαίνει ότι είναι οι σημερινοί Σκοπιανοί (απόγονοι τους), γιατί η ιστορία της περιόδου γνωρίζει μόνο 3 πολιτισμούς σε αυτήν την περιοχή των Βαλκανίων: τους Έλληνες, τους Ιλλυριούς και τους Θράκες. Οι Μακεδόνες δεν υπήρξαν ως άλλος πολιτισμός…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όποιον και αν συμβουλεύτηκα, λέει το ακριβώς αντίθετο από εσάς.

ΓΚΕΟΡΓΚΕΦΣΚΙ: Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, σας διαβεβαιώ. Τώρα, το δεύτερο σημείο είναι ότι εάν υπάρχει κάποια βάση για εμάς να αποδείξουμε ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες είναι διαφορετικοί από τους αρχαίους Έλληνες, το συμπέρασμα μας θα είναι ότι είναι, ήταν κάτι διαφορετικό από τους σημερινούς Σκοπιανούς.

Στο μεταξύ είναι και κάτι άλλο. Δεν ξέρω αν είναι γενετικά οι ίδιοι, αλλά ξέρω ότι 120-130 χρόνια πριν τον Μέγα Αλέξανδρο, ο προ-προ-προ παππούς του Αλέξανδρος Α’ [ο επονομαζόμενος Φιλέλλην] λαμβάνει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες στην Ελλάδα και αποδεικνύει την ελληνική του καταγωγή από την Πελοπόννησο. Από τότε και μέχρι την γέννηση του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η Μακεδονία είναι μέρος του Ελληνικού Κόσμου και παίρνει μέρος σε όλους τους αγώνες, σε όλα τα συμβούλια, σε όλες τις μάχες και σε όλα τα πολιτιστικά και πνευματικά γεγονότα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πριν λίγο, σας διάβασα ότι δεν μιλούσαν την ίδια γλώσσα. Δεν τα πήγαιναν καλά μεταξύ τους. [σ.σ. σκοπιανή λογική: Αν δεν τα πας καλά με άλλους, πάει να πει ότι έχετε διαφορετική εθνικότητα...).

ΓΚΕΟΡΓΚΕΦΣΚΙ: Kοιτάξτε, μπορούμε να επικαλεστούμε πολλές παραθέσεις από γνώστες, αλλά σας λέω πως η Μακεδονία λειτουργούσε τότε. Όλες οι ημερομηνίες είναι γνωστές.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μα υπήρξαν μεγάλοι πόλεμοι. Ο Φίλιππος τους κατέλαβε, τους σκότωνε. Εάν ήταν τόσο στενά δεμένοι, γιατί σκότωνε ο ένας τον άλλο; [σ.σ. πάλι σκοπιανή λογική: Οι Σπαρτιάτες που κατέλαβαν την Αθήνα και σκότωσαν Αθηναίους, πάει να πει ότι έχουν διαφορετική εθνικότητα).

ΓKEOΡΓΚΕΦΣΚΙ: Το πιο σημαντικό πράγμα είναι το ακόλουθο: Ο Φίλιππος και ο Αλέξανδρος είχαν σκοπό να ενώσουν τον Ελληνικό κόσμο. Είχαν σκοπό να νικήσουν τον μεγάλο εχθρό του Ελληνικού κόσμου, την Περσία. Και τελικά το έπραξαν ο Φίλιππος και ο Αλέξανδρος, ή καλύτερα ο Αλέξανδρος σε αυτήν την περίπτωση. Αυτός, όπου και αν κέρδισε, κέρδισε με το ελληνικό του όνομα. Οπουδήποτε άφησε ένα ίχνος της παρουσίας του, είναι ίχνος της ελληνικής του καταγωγής. Και έχουμε εκατοντάδες μνημεία όπου το κείμενο αρχίζει με τις λέξεις ''Εγώ ο Έλλην/Του Έλληνος Αλεξάνδρου''....

Έτσι, μετά τον θάνατο του Μ. Αλεξάνδρου, ο κόσμος που αφήνει πίσω, είναι ένας ελληνικός κόσμος και ονομάζεται «Ελληνοποίηση της Μεσογείου». Ο Αλέξανδρος κάνει το μεγάλο άνοιγμα, την εξάπλωση του ελληνικού ονόματος. Και πρόσφατα, δεν ανακήρυξαν [σ.σ. Έλληνες] τον Μ. Αλέξανδρο ως τον Μεγαλύτερο Έλληνα όλων των εποχών για το τίποτα. Γιατί έφτασε τον Ελληνικό πολιτισμό να φτάσει το ύψιστο σημείο.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εάν ο Ελληνικός πολιτισμός είναι τόσο μεγάλος, εάν ο Αλέξανδρος ήταν τόσο μεγάλος και τον εξέλεξαν ως τον μεγαλύτερο Έλληνα, γιατί ως το 1990 δεν ήθελαν να ακούνε για αυτόν; Γιατί μέχρι το 1990 δεν ήθελαν να ακούσουν για τους Μακεδόνες; Γιατί το όνομα Μακεδονία ήταν απαγορευμένο στην Ελλάδα;

ΓΚΕΟΡΓΚΕΦΣΚΙ: Δεν είναι έτσι.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πως δεν είναι έτσι Λιούμπκο;; Έτσι είναι!!! Μιλούσε στους στρατιώτες του σε 2-3 γλώσσες.

ΓΚΕΟΡΓΚΕΦΣΚΙ : Πάντα νοιαζόντουσαν για το ελληνικό πνεύμα. Μην έχουμε παραισθήσεις…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Τότε γιατί ο Φίλιππος τους πολέμησε; Γιατί τους νίκησε; (σ.σ. Αν πολεμήσεις και νικήσεις άλλους, πάει να πει ότι έχετε διαφορετική εθνικότητα).

ΓΚΕΟΡΓΚΕΦΣΚΙ : Περίμενε Μιλένκο. Γιατί η Αθήνα και η Σπάρτη πολέμησαν μεταξύ τους; Γιατί η Θήβα και η Σπάρτη πολεμούσαν μεταξύ τους; Όλες οι αρχαίες ελληνικές πόλεις πολεμούσαν μεταξύ τους.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Από την μεριά σου να ισχυρίζεσαι κάτι τέτοιο είναι. Δεν ξέρω εάν καταλαβαίνεις, πως αυτό ακούγεται στους ανθρώπους που μας παρακολουθούν….

ΓΚΕΟΡΓΚΕΦΣΚΙ: Δεν πρέπει εμείς να έχουμε ψεύτικες παραισθήσεις. Ο κόσμος που ο Μέγας Αλέξανδρος έχτισε, είναι ένας ελληνικός κόσμος. Ο κόσμος που ο Μέγας Αλέξανδρος αφήνει πίσω του είναι ένας ελληνικός κόσμος. Αυτοί είναι ξεκάθαροι δείκτες, που ο παγκόσμιος επιστημονικός κόσμος έχει αναγνωρίσει. Και μέχρι σήμερα, βλέπουμε όλα τα μνημεία που έχουν μείνει από αυτήν την περίοδο, να έχουν αυτό το όνομα και επώνυμο. Γιατί δεν θέλουμε να το καταλάβουμε;;;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Περίμενε ένα λεπτό. Γιατί δεν θες να μου εξηγήσεις, εάν αυτό ήταν αλήθεια, γιατί οι Έλληνες δεν το εκτιμούσαν ως το 1990;

ΓΚΕΟΡΓΚΕΦΣΚΙ: Πως μπορείς να λες ότι δεν το εκτίμησαν;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αφού δεν το έκαναν. Δεν υπήρχε περιοχή με το όνομα Μακεδονία στην Ελλάδα. Δεν υπήρχε αεροδρόμιο να λέγεται Μακεδονία. Δεν υπήρχε Μέγας Αλέξανδρος. Δεν υπήρχε τίποτα από αυτά….

ΓΚΕΟΡΓΚΕΦΣΚΙ: Περίμενε. Υπήρχε άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Θεσσαλονίκη από τουλάχιστον όταν ήμουν 5 χρονών και επισκέφτηκα πρώτη φορά την Θεσσαλονίκη. Θυμάμαι αυτό το άγαλμα. Έχεις δίκιο για το αεροδρόμιο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν υπήρχε περιοχή με αυτό το όνομα.

ΓΚΕΟΡΓΚΕΦΣΚΙ: Ναι, άλλαξαν το όνομα της περιοχής αρκετές φορές. Αλλά το να ισχυρίζεσαι ότι δεν εκτιμούσαν το πνεύμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν είναι καθόλου αληθινό.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πρώτον δεν μιλούσαν την ίδια γλώσσα. Δεν έμοιαζαν καθόλου. Πολεμούσαν μεταξύ τους (σ.σ. κατευθείαν για τα ”Γκίνες”…οι αρχαίοι Μακεδόνες διέδωσαν μια γλώσσα που δεν μιλούσαν).

ΓΚΕΟΡΓΚΕΦΣΚΙ: Μα όλες οι ελληνικές πόλεις πολεμούσαν μεταξύ τους.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μιλούσαν διαφορετική γλώσσα. Λες ότι ένωσε τον ελληνικό κόσμο. Ας πούμε, ο Γκορμπατσώφ ήταν υπέρ της της ένωσης της Γερμανίας αλλά δεν ήταν Γερμανός. Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω;

ΓΚΕΟΡΓΚΕΦΣΚΙ: Mιλένκο, κοίτα, ολόκληρη η κληρονομιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήταν ελληνική, και ως σήμερα η λέξη είναι Ελληνική. Μπορούμε να λέμε μεταξύ μας ιστορίες για παρηγοριά, αλλά αυτά είναι τα ιστορικά γεγονότα! Μέχρι να αποδείξουμε επιστημονικά ότι αυτά τα γεγονότα δεν είναι αληθινά, εντάξει;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Νομίζω πως αρκετοί σπουδαίοι επιστήμονες δεν συμφωνούν με τις απόψεις σου και το ξέρεις. Αληθινά δεν συμφωνούν…
Μετάφραση στα ελληνικά: ”History-of-Macedonia.com”
http://nationalpride.wordpress.com/